VELVET VOLUME anbefaler Pardans, Rebecca Lou og Go Go Berlin til årets SPOT festival.

Velvet Volume

Af Carsten Holm

I starten af maj ringer SPOT festival, traditionen tro, foråret og sommeren ind på den danske musikscene. Erfarende og mindre prøvede artister træder op på byens scener og viser deres talent frem for publikum.

En stor del af SPOT’s besøgende er repræsentanter fra den danske og udenlandske musikscene. De personer, der med en kontrakt i hånden kan gøre drømme til virkelighed for festivalens bands.

Et godt stykke over 100 forskellige artister optræder på SPOT. For at gøre udvælgelsen af navne en anelse overskuelig, har vi sat nogle lokale bands til at vælge deres favoritter ud.

Her kan du læse, hvem Noa, Naomi og Nataja fra Velvet Volume gerne vil fremhæve, og hvordan de vil bruge tiden under årets SPOT. De kommer også ind på, hvordan det var for dem, at stå på den store scene i Scandinavian Congress Center sidste år.

Men først anbefalingerne af god dansk musik fra Velvet Volume:

Pardans
Pardans spiller Lørdag den 12. maj klokken 01.00 på Voxhall

Noa: Pardans! Jeg så dem opvarme for Marching Church på TAPE for noget tid siden. Det var virkelig fedt! Postpunk tilsat dystopisk fusionsjazz, når det maxer helt ud. Organiseret smukt kaos, som krævede min fulde koncentration. Det synes jeg var virkelig fedt. Må dog indrømme at jeg håber de spiller nogle af de større steder på SPOT, så der er lidt bedre lyd, for et mere nuanceret lydbillede.

Rebecca Lou
Rebecca Lou spiller på Godsbanens åbne scene fredag den 11. maj klokken 20.00

Naomi: Jeg tror også, at det ville være nice at se vores venner fra Rebecca Lou og Go Go Berlin, da jeg helt sikkert tror, at det bliver nogle vilde koncerter. Vi havde Rebecca Lou med på vores efterårsturné sidste år, og det er altid spændende at følge med i, hvordan andre artister udvikler sig live, og selvfølgelig hvad de har med at nye ting – Det er meget inspirerende.

Nataja: Jeg er ret meget enig med de to andre… Jeg tror egentlig også, at jeg bare gerne vil gå rundt og høre, hvad jeg lige kommer forbi. Det er det fede ved SPOT. Der er mange kunstnere, som man støder på, fordi man tilfældigt lige går forbi dem. Så det er faktisk min plan. Bare at gå rundt og høre en masse ny musik.

Go Go Berlin
Go Go Berlin spiller fredag den 11. maj klokken 21.30 i Scandinavian Congress Center - Left, Foto: Anna Marin

Hvordan oplevede i det, at spille på SPOT festival sidste år?

Noa: Fedt? Kaos? Synes altid, det er underligt at spille brancheting, men så var det jo så fedt, at størstedelen der kom til koncerten bare var “normalt” publikum. Der kom virkelig mange!!! Vi har kun spillet SPOT én gang, og det var virkelig fedt, selvom der selvfølgelig gik en masse teknisk pis galt.

Naomi: Jeg husker, at vi var ekstra spændte på at spille SPOT, da vi havde været i øveren længe op til showet for at skrive ny musik, så det var en del tid siden, vi sidst havde stået på en scene, og som Noa siger, var vi virkelig overrasket over, hvor mange der kom, og publikums energi var sååå fed! – Mega fed oplevelse!

Nataja: Stemningen omkring SPOT er altid utrolig fed. Vi havde glædet os i lang tid, især fordi vi fik lov til at spille i SCC (Scandinavian Congres Center). Det var en vigtig koncert indenfor musikbranchen, så vi var selvfølgelige også meget nervøse. Desværre gik det lidt galt oppe på scenen med noget af vores udstyr. Men det var faktisk en meget god læringsproces. At lære hvad man skal gøre i en presset situation foran flere tusind mennesker. Så det var både en fed oplevelse som koncert, men også noget vi kunne lære af og tage med videre.

Lær andre Spot-navne du skal høre på Spot-festival at kende på Aarhus Echo’s Spotify-liste.

Relaterede artikler