Valmai

Valmai, Foto: Sebastian Vistisen Toft

Hvem:
Stine Drejer

Live band:
Andreas Pilgaard – Trommer
Anton Grøn – Bas
Elias Lykkeskov – Keys
Frederik Sandfeld – Guitar

Hvad:
Dusty Dream Pop

Hvor:
Aarhus

Hvornår:

dannet i 2015

Udgivelser: 

– Celestine (single) 2018
– Magma (EP) 2018, 10.05.2018

Bandets særpræg:

Valmai er et spirende, nyt talent på den danske musikscene, der med debutsinglen ”Celestine” allerede har gjort sig særlig bemærket på de danske radiostationer. Musikken er drømmende, støvet og melodisk, og refererer til navne som Mew, Lowly og Beach House – Et forunderligt møde mellem det elektroniske og organiske.

 Med en unik og personlig lyd skriver hun sange om træer, planter og koralrevet mens hun tryllebinder publikum med sin imponerende stemme. Valmai betyder forårsblomst og teksterne centrerer sig om mennesket i naturen og naturen i mennesket. Det er stemningsfulde og eftertænksomme sange, der giver plads til tænkepauser, men som stadig har en vild fremdrift og nysgerrighed.

”Celestine” blev udvalgt som ”Ugens Kanon” blot nogle få dage efter udgivelsen og er derfor allerede blevet spillet på både P3 og P6beat, og som radioværterne rigtigt spåede, kommer man til at høre meget mere til Valmai inden længe, da hun til maj udsender debut-ep’en ”Magma”.

Social 

Pressen udtaler

Det lyder som når de første forårsknopper skyder, når Stine Drejer, der gemmer sig bag Valmai aliasset, synger. Når hendes stemme, der højt og melankolsk blander sig med et drilsk smil, akkompagneret af en bund at flydende strygere, synths, elektroniske romantiske eskapader og organiske guitar og klaverflader så har du et univers, som selv Mew ville bryste sig af.” / AUGUSTA MISHA GLAHN-ABRAHAMSEN, P6BEAT