Tre rum. Tre scener. Én koncert – Det turkise telt eksperimenterer med hybriderne i storslået egenproduktion.

Det turkise telt sætter punktum for Kulturhovedstaden med spektakulært event, der sammensmelter tre musikalsk adspredte traditioner. ’Reflections’ danner rammen om en udforskning af nyskabende hybrider i mødet mellem koncertrum, musik og mennesker.

Af Mikkel Sonne Friis

Jernpløkkerne er for længst revet op af græsset i Musikhaven, men den 9. december folder det turkise telt atter sit dækken ud. Her slås dørene op til Kunsthal Aarhus, hvor spillestedet byder indenfor til REFLECTIONS – En eksklusiv egenproduktion.

Den mangfoldige organisation går ind til Aarhus 2017 Finalen med skyhøje ambitioner og et unikt arrangement i baghånden, der eksperimenterer med rammerne for koncertens rummelighed. Med musikalske udtryk, der spænder fra electronic pop til mellemøstlig folketradition og klassisk kor, bliver musikken helt eksklusivt produceret til afslutningsfesten.

– Vi præsenterer musik skabt til denne aften i en forening mellem, og der tør jeg godt sige, vidt forskellige udtryk! Det er en hybrid i den vildeste forstand, vi har forsøgt at sætte op, og vi glæder vi os til at høre, hvad de kan producere sammen, udtaler projektmedarbejder og presseansvarlig Thomas Beyer.

De deltagende artister i teltets egenproduktion er den internationalt anerkendte electronic duo Blue Foundation (Tobias Wilner og Bo Rande). De får selskab af den syrisk fødte oudist Maher Mahmoud og tyrkiske oud og baglama/saz- spiller Orhan Özgür Turan med deres mellemøstlige folkemusik. Som sidste aktør i kollaborationsbandet deltager et udpluk af det klassisk/rytmiske kor NordSang under styring af korleder Freja Nørager.

Ingen af overstående musikere får dog selskab af hinanden på selve aftenen. De skal nemlig fordeles på tre unikke scener i tre forskellige rum, som publikum frit kan bevæge sig igennem.

– I samarbejdet med Kunsthal Aarhus vil vi virkelig eksperimentere med hvad rammerne for, hvad en koncert kan, og hvad den kan bære. Kunstnerne er inddelt i tre forskellige koncertrum, der hver især er orienteret mod og centreret om en musikalsk kilde.

Reflections er et eksperiment. En udforskning af de oplevelser, der emanciperer ud fra grænselandet mellem koncertens visuelle og auditive output. Resultatet er en multisensorisk totaloplevelse, hvor den mening, hver besøgende tager med sig hjem, vil være forskellig.

– Eksperimentet opstår virkelig, fordi lydbilledet overalt i hallen er den samme. Så helheden og hybriden er altid tilstede, men du kan selv vælge det udtryk og den stemning, du vil følge. Det bliver en sansestimulering på rigtig mange punkter.

Den særegne egenproduktion er gratis for alle og finder sted i Kunsthal Aarhus på J.M. Mørks Gade 13. Koncerten opføres to gange på selve aftenen kl. 20.30 og kl. 23.00.

 Alexander Kerfoot Womens Jersey