Hvad adskiller NorthSide Festival og Tinderbox, og hvad samler dem?

Stemning fra Tinderbox 2019

Down The Drain Group er Danmarks største uafhængige koncert- og festivalarrangør og producerer og gennemfører nogle af landets største festivaler såsom NorthSide, Tinderbox og HAVEN Festival. Desuden gennemfører firmaet mere end 200 éndags koncerter om året.

Af Zina Hameed & Mikkel Bjerg Kristensen

Mændene bag ’Down the Drain Group’, der siden 2010 har stået for NorthSide festivalen i Aarhus, satte fokus på Fyns ”hovedstad”, Odense, da de åbnede Tinderbox festival i 2015. Tinderbox Festival trækker store navne til landet, der vækker danskernes opmærksomhed. I år løb Tinderbox af stablen for 4. gang, med navne som Miley Cyrus, Asap Rocky, Lana Del Rey og Billie Eilish. Men med samme koncertarrangører som på NorthSide Festival, kunne man hurtigt forestille sig, at de to festivaler kunne minde lidt om hinanden. Vi har snakket med to publikummer, der har været både på NorthSide og Tinderbox Festival, for at høre hvad de synes om de to.

Anna Lin, 23 år, Journalist

”Det er sjovt at folk kalder NorthSide for samtale festivalen, for det opdagede jeg overhovedet ikke. Men hér (red. Tinderbox) synes jeg virkelige, folk har plapret til koncerterne. På NorthSide var jeg virkelig i mine følelser, når jeg så de koncerter, jeg var til. Jeg kunne mærke kunstnerne og jeg græd, hvilket jeg godt kan li’. Det er den der gratis psykolog time man føler, man får, og bare får det hele ud.

 Det havde jeg regnet med at få her til Billie Eilish og Lana Del Rey, men jeg kunne overhovedet ikke høre en skid. Folk stod og snakkede, selvom jeg stod ved andet pithegn til begge koncerter. Der synes jeg, NorthSide gjorde mere for mig i forhold til, det er musikken, jeg er der for. Både på NorthSide og Tinderbox er der folk, der er der for at feste, og det skal der også være plads til, men det er som om, at det her (red. Tinderbox) er druknet lidt i det.

Jeg synes, NorthSide er federe, men Tinderbox planlægningen er federe. Jeg synes, der er mange gode initiativer her. Det er jo for vildt, at de har Magibox og Moonshine og comedy.

 Begge festivaler gør det rigtigt godt, forskellen for mig er de mennesker der besøger festivalen. Der er musikken bare mere i fokus på NorthSide”

Andreas Bertelsen, 26 år, Fotografelev

”Både NorthSide og Tinderbox er gennemført. Der er tænkt over det hele. På NorthSide er der sideshows, hvis man har brug for noget andet end musikken. Det er der måske ikke så meget af på Tinderbox. Det er mere musikken det hele er bygget op om, og det er mere mig. Jeg vil hellere give den gas med ølkander og magibox. NorthSide kan godt blive lidt fisefornemt nogle gange. Her (red. Tinderbox) er der lidt mere plads til alle.

Det er mega nice, at man kan give den gas ved Magibox, hvor de kører vilde sceneshows med røg, ild og fyrværkeri. Så kan man gå til Moonshine, hvor der hænger discokugler ned fra træerne, man kan danse noget disco og bare have den fedeste fest. Det er lige mig.

NorthSide er fed fordi de forstår at hive nogle navne ind, som måske ikke er helt oppe, men som er godt på vej. Det er specielt, for man støder altid på navne, man ellers ikke kendte. Det er også fedt, at have et navn som Minds of 99 på begge, da de er indbegrebet af fællesskab, og bare samler alle mulige slags mennesker. Det gør festivalerne jo også.”

Når NorthSide i 2020 d. 4.-6. juni fejrer 10 års jubilæum er det sidste gang festivalen bliver afholdt i Ådalen. (I 2021 hedder den nye lokation Eskelunden som blot ligger 1 km fra Ådalen og denne lokation byder på bedre vvs-forhold og mulighed for indlagt strøm.) Blot 3 uger efter blomstre Tinderbox op i Tusindårsskoven i Odense d. 27.-29. juni, hvor man da også lige kan nuppe en brunsviger og smutte forbi H.C. Andersens hus, inden man rammer festivalpladsen.

Der altså rig mulighed for at undersøge, hvad de to festivaler har at byde på af musik, set-up, events og festivalånd.

Relaterede artikler