Tag et varmt tilbageblik på SPOT ‘18 – Fotoreportage

Festivalsæsonen er skudt i gang med et øresønderrivende brag, der bliver forstærket weekend for weekend. Vi tog stemningsbilleder under den første af de større musikfestivaler SPOT 18.

Billeder af Andrea Lund Sørensen, skrevet af Thomas Garde

Copenhell, Northside, Jelling Musikfestival og Heartland er veloverstået, og resten af sommeren er sprængfyldt med festivaler, der stikker i alle retninger både genre- og stilmæssigt. For lidt over en måned siden var det, der fyldte mest på vores redaktion, SPOT Festival.

Læs også: Den anden side af SPOT – ‘Meet The Talent – Ane Monsrud’

Den Aarhusianske festival formåede igen at samle byen til ét boblende og levende væsen med musik, humle og streetfood flydende igennem gaderne. Vi tog del i glæden både inden for de afhegnede områder og ude i gaderne, hvor festivalstemningen smittede af. Undervejs tog vi nogle billeder. Dem har vi gemt for jer indtil nu, i håb om at vække noget gensynets glæde og måske en smule længsel efter de mange magiske momenter, der formår at opstå på en weekend, som den publikum, artister og branchefolk skabte sammen under SPOT i år.

Den imponerende dygtige duo Barselona hænger ved DRs station på Aarhus Volumes musikalske legeplads for foden af Scandinavian Congress Center. Samme aften leverede de et brag af en koncert i Musikhusets store sal, hvor størstedelen af publikum stod op for at danse med. Solen står højt over den udendørs scene på andendagen, efter en deprimeret regnfuld torsdag. Godt nok så det skidt ud på førstedagen, men festivalgængerne holdt humøret højt hele vejen igennem.

Solen steger fra morgenstunden, vinen dulmer gårsdagens eftermæle. Fredagens fest sad stadig i blodet, og hvis den skal overdøves, så må det gøres med mere vin. Den paradisiske indgang til Lynfabrikkens tagterrasse, der gav adgang til en udsigt med soundtrack fra Pala, Favor og Eirene.

Hong Kong spreder glæde og mågeskrig. Eftermiddagen blev skudt i gang med blød, flødet pop. Det unge publikum suger til sig. Aarhus Volume-scenen havde samlet et stærkt, ungt lineup.

Glimt Light Festival badede SCC’s toiletter i et lummert lysshow. Yangze, ved muren, med øl, efter veloverstået koncert.

Som en musikkatedral er SCC fyldt med glade festivalgængere, mens DJ’en spiller fra gangbroen i over rulletrapperne. For tidligt på dagen til en øl – Faxe klarer sagen.

Aarhus Volumes farverige og rå omgivelser skaber rammerne for en herlig heldøgnsfest. Det formåede at være et solidt samlingspunkt mellem Godsbanen og Scandinavian Congress Center, et førhen ubrugt hellested.

Læs også: Disse bands fra Aarhus Echo’s bandprofil skal spille på SPOT

Hil frivillighæren, der uniformeret står bag kulissen og smører tandhjulene. Solen stråler fra bag scenen, nydelse for hud og ører.

Festen fortsætter på Gravens græshøj til solen siger godmorgen, den kan umuligt holdes på festivalområdet – hele byen bliver engageret. Ømt og blåt blotter Yangze sig

Her fra redaktionen ønsker vi jer en herlig sommer. Måske vi ses på næste års SPOT.

Relaterede artikler