Studenterhus Aarhus sender nordiske ekkoer ud i vintermørket

Til kulturårets finale rykker Studenterhus Aarhus et stykke af Stakladen til Officerspladsen. Med genlyd fra åbningen af Aarhus 2017 optræder tre danske artister under titlen ’Nordic Echoes’.

Af Jonas Lundquist

I smørhullet mellem Ridehuset og ARoS smelter to institutioner sammen, når Aarhus Musikskole og Studenterhus Aarhus indrammer Officerspladsen med et lysshow og fylder vinteraftenen med musik. Studenterhuset præsenterer lydside i vaskeægte new nordic-stil, og eleverne fra Musikskolen spiller op (og ned).

Læs mere om Aarhus Musikskoles arrangement HER

Kulturårets finale spreder et utal af koncerter udover midtbyen, og på Officerspladsen står en af fejringens få udendørsscener. Ingen nævneværdige plusgrader er i sigte, men det er skam en del af planen, forsikrer programlægger hos Studenterhus Aarhus, Heidi Nannberg, som byder varmt velkommen til en iskold decemberaften.

– Det hele går op i en højere enhed. Vi kan være sikre på, at det bliver koldt, men vi håber selvfølgelig på en stille og stjerneklar vinteraften, som musikken er udvalgt særligt til. Vi går bestemt ikke efter det højeste tempo, men efter noget som spiller perfekt sammen med vintermørket, fortæller Heidi Nannberg.

Som bekendt er der ikke noget, som hedder dårligt vejr – og bare rolig – der sørges for både varme og kolde drikke, så musikken ikke akkompagneres af klaprende tænder. Den gode gamle ’hygge’ overses heller ikke, når Officerspladsen skal omdannes til et vinterparadis.

– Officerspladsen kan noget særligt. Vi skriver os ind i en rigtig god og hyggelig stemning. Ridehuset holder et julemarked, og vi har både ARoS, Musikhuset og den åbne himmel, som en del af kullisen. Det er den stemning, vi forsøger at matche med musikken og lyssætningen – uden at det bliver sukkersødt, understreger Heidi Nannberg.

New Folk-kometen ’Gurli Octavia’ åbner Studenterhusets program med sin egen nordiske lyd. Herefter er der intelligent electronica fra EP-aktuelle ’Penny Police’, som ene københavner blandt to aarhusianske bands. Med et passende efternavn lukker 23-årige ’Mathias Winther’ ned for scenen med et psykedelisk greb på gedigent sangskriveri.

Arrangementet er frit for alle. Studenterhus Aarhus’ program varer fra kl. 20:00 til midnat.

Relaterede artikler