Spillestedet Radar – Godsbanens musikalske centrum

Photo: Hasan Jensen / Homage Photography

Af Steffan Lykke Møller

Den 10. december 2011 blev afslutningen og starten på noget nyt for det lille crew, som på adressen Mejlgade 53, der i dag huser spillestedet Tape, afviklede deres sidste koncert på stedet. Musikcaféen, som havde holdt til i lokalerne siden 1978 og havde dannet ramme om kendte koncepter som Elektronisk Jazzjuice og Pop Revo-festivalen, havde vokset sig ud af rammerne og skulle nu være en del af Godsbanemiljøet, som få måneder senere slog portene op på Skovgaardsgade.

Med de nye lokaler fulgte et nyt navn: Radar. Men ånden og drivkraften bag Musikcaféen lever videre i de nye lokaler på Godsbanen, hvor Radar siden 2012 har været ét af de centrale punkter i byens kulturelle baggård som det gamle knudepunkt for godstogstrafikken i dag er.

Den første koncert viste vejen, da det danske balkanorkester Tako Lako åbnede huset med en stopfyldt sal. Siden har Radar præsenteret et bredt udsnit af den lokale, nationale og internationale musikscene. Danske navne som The Minds Of 99, Bisse, D-A-D, Simon Kvamm, Baby Woodrose, Kellermensch og Benal har spillet side om side med lokale navne som Fright Eye, Yung, Powersolo, Karl William, Anya, Velvet Volume og mange flere. Og fra den internationale scene har man tiltrukket navne som Mudhoney, Black Lips, Kevin Morby, Wooden Shjips, Junius Meyvant, Teitur, Mugison, Jon Spencers Blues Explosion, Lubomyr Melnyk, Frightened Rabbits m.fl.

Photo: Anders Filtenborg

Men Radar er også meget mere end det. Er man til den specielle koncertoplevelse, hvor der bliver sat fokus på helhedsoplevelsen, er Radar stedet man skal kigge imod. Stedet interesserer sig for krydsfeltet mellem musik og andre kunstformer – og arbejder med nye præsentationsformer. Koncertrummet er fleksibelt – så derfor kan publikum opleve forskellige koncertformater uge efter uge. Fra den traditionelle scene bagerst i rummet til 360 graders scene midt i rummet.

Så der er altid en god grund til at komme på Radar!

Faktaboks

Hjemmeside: www.radarlive.dk
https://www.facebook.com/radarlive
Adresse: Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Kapacitet: 300
Billetpriser: Under 200,- kr.
Antal koncerter: Ca. 120 shows om året
Genre: Alle
Grundlagt: 2012
Tidligere kendt som: Musikcaféen (1978-2011)

Relaterede artikler