Sonic Moon om ny EP: Vi har fundet vores egen lyd

Sonic Moon - Foto: Baadsgaard Photography
Sonic Moon - Foto: Baadsgaard Photography

I et fugtigt og koldt studie uden vinduer, beliggende under en parkeringskælder i det betonbelagte Gellerup, er født en ligeså dyster og tung skabning. Det er en ny EP af rockbandet Sonic Moon, der bliver udgivet fredag den 6. december med releaseparty på Escobar. ”Det er mere tungt, mere råt og mere os,” siger bandets bassist. 

Mads Degn Gregersen

Nøgen, underproduceret og rå. De skrabede adjektiver stiller sig i kø, når bassist Denni Ian fra Sonic Moon skal beskrive rockbandets seneste udgivelse, EP’en Usually I Don’t Care For Flowers, der udkommer på fredag.

Med den her EP har vi fanget en lyd, som er vores egen. Den befinder sig et sted mellem noise rock og stoner rock, hvor vi kan dyrke støjen og det upolerede, siger Denni Ian.

Det har ellers ikke været en lang rejse for bandet, der også tidligere har dyrket den tunge halvfemser-rock. Gaffa har blandt andet kaldt dem et band, som ”grunger igennem,” og deres debut-EP, In Orbit, bliver beskrevet således på heavymetal.dk:

Sonic Moon hiver lytteren ned i et mørkt og melankolsk hul. Tempoet er langsomt, guitarerne knaser, og vokalist Oliver Lyngkilde har en dejlig rusten vokal. Overskriften er uden tvivl grunge, men ofte titter den let svævende stoner rock også frem: Guitarriffene gentages, og rytmen er meget vuggende.

Forsøger at lægge afstand

Men med den nye EP vil bandet lægge afstand til deres forrige EP, som ifølge Denni Ian var ”middelmådig”.

Vi er uenige om, hvorvidt den første EP var god. Personligt synes jeg, at den var middelmådig, poleret og uoriginal. Den her gang har vi forsøgt at holde det så nøgent, som vi overhovedet kan, siger Denni Ian.

Derfor har bandet fremprovokeret det upolerede. Blandt andet ved at indspille som fuldt band og uden at bruge et click-track, som holder styr på tempoet. Derudover har de fravalgt en professionel producer og stået for mere af arbejdet selv.

Det har ledt til skænderier i studiet, fordi det har været vigtigt for bandmedlemmerne at være enige om retningen. Og det er svært, når der eksperimenteres.

Det svære i Sonic Moon er ikke musikken, det er hinanden. Vi er meget forskellige mennesker fra forskellige musikmiljøer og baggrunde, og vi dyrker heller ikke den samme type musik. Det kræver, at man er kompromissøgende. Men det er lykkes, produktet er blevet godt, og alle har et præg på sangene, siger Denni Ian.

Sonic Moon - Foto: Baadsgaard Photography
Sonic Moon - Foto: Baadsgaard Photography

Album i fremtiden

Hvad er så næste skridt? Det er formentligt at lave det album, som bandet er i gang med at skrive til. Og det skal gerne være endnu mere vildt og skarpt, siger Denni Ian.

Først det seneste år er vi begyndt at finde ud af, hvem vi er, og hvad vi er sammen om. Det er vi kommet nærmere med den her EP. Men vi har været bundet af det klassiske rockband-setup med to guitarister, en forsanger, en bassist og en trommeslager. Vi kan hver især i bandet spille alt muligt andet, og den diversitet vil vi også gerne fange, siger Denni Ian.

Men først skal Usually I Don’t Care For Flowers have sit eget liv. Det begynder på fredag den 6. december, hvor der er release party på Escobar.

Læs mere om det HER.

Lyt til singlen Keep Bleeding nedenfor.

Relaterede artikler