Roots&Hybrid Festival løfter sløret for 2018

det turkise telt, Roots&Hybrid
Roots&Hybrid 2017

Minifestivalen disker op med internationalt line-up og nye omgivelser på Godsbanen, når der bygges videre på den velbesøgte nichescene under SPOT Festivalen i maj. Du kan blandt andet opleve hollandsk psych/folk samt århusbaserede Abekejser og Gurli Octavia.

Af Mikkel Sonne Friis

Foreningen det turkise telt, som står bag Roots&Hybrid Festival, byder endnu en gang sit publikum indenfor til en række rammebrydende livekoncerter med fokus på totaloplevelsen. Det turkise telt har de seneste år etableret sig som en nøgleaktivitet i Aarhus Festuge, hvor Musikhushaven omdannes til et multisensorisk univers, som hylder møderne mellem musik og mennesker i det kantede telt midt i haven. Det har kastet priser af sig som Årets World Spillested i 2015 og AoA’s Byens Bedste Scene i 2016.

Med rammerne for Roots&Hybrid Festival 2018 bekræfter det turkise telt, at de også er klar til at slå teltpløkkerne permanent fast i SPOT programmet. Den musikalske profil er atter centreret omkring de nyskabende musikalske møder mellem de traditionelle rødder og nutidige strømninger. Det er et nærtpåliggende fokus for det turkise telt, som ønsker at være talerør for et nichepræget musikalsk miljø.

– Roots&Hybrid er den ramme om musikken, der gør det eksperimenterende tilgængeligt og det nyskabende håndgribeligt. Vi ønsker at bryde med nogle af de geografiske og genremæssige kasser som folk-, new folk- og roots-musikken til tider gemmes væk i, udtaler presseansvarlig Thomas Beyer.

På plakaten for Roots&Hybrid Festival 2018 er lokale navne, europæiske upcoming kunstnere og store internationale headliners. De første fem navne tæller den eksperimenterende DJ-duo Acid Arab(FR), det fremadstormende psych/funk/folk-orkester Altin Gün(NL) og de talentfulde danske navne Abekejser, Gurli Octavia og Sherzandum.

Det foreløbige line-up skal med 12 endnu hemmeligholdte acts løfte arven fra sidste års festival, der skabte begejstring i et talstærkt publikum med navne som Omar Souleyman (SY), The Kutimangoes (DK), Gadjos (SE), La3no Cubano (SVK) og Addissabababand (DK). Den gang dannede Ridehuset farverig ramme om eventet. I år er festivalen flyttet til Rå Hal på Godsbanen, hvor både publikum og lydkvalitet kan nå nye højder, og må tolkes som et kvalitetsstempel fra arrangørerne af SPOT.

– Roots&Hybrid har det nysgerrige publikum til fælles med SPOT, og sammen skaber vi tyngde, bredde og kvalitet i det samlede musikprogram. SPOT og ROSAs engagement i det turkise telt går langt tilbage, og jeg glæder mig over arrangørernes engagement og sans for kvalitet indenfor – ja, Roots&Hybrid, udtaler daglig leder af SPOT Gunnar K. Madsen.

Roots&Hybrid Festival løber af stablen 10.-12. maj 2018. Alle acts kan opleves ved køb af partoutbillet til en beskeden pris på 195 kr. Flere informationer kan findes på www.rootshybrid.dk.

Relaterede artikler