RECession festival: Alternativ festival i mange former

RECession festival i Aarhus er noget så usædvanligt som en alternativ festival med mange bag sig. Den har eksisteret siden år 2000 og i 2017 eksploderede festivalen i stor stil på Voxhall og Radar med Trentemøller som hovednavn.

Af Andreas Garn Kristiansen

Booker og PR-ansvarlig Aage Hedensted har været en del af teamet bag RECession siden 2009, hvor han spillede for anden gang på festivalen med bandet Yellowish.

– Jeg har som musiker og som publikum fulgt RECession, siden jeg hørte, der blev lavet en festival i 2003. Jeg var selv så heldig at spille på festivalen det år med mit gamle band Yellowish og fulgte med årene efter. I 2009 kontaktede jeg RECession, fordi jeg gerne vil spille med Yellowish igen. Jeg fik et godt møde med Kim Holm, der har været med fra starten. Efter han havde booket os, spurgte han, om jeg ville hjælpe med PR-arbejdet.

I 2009 spredte festivalen sig både over det meste af Aarhus med en gadefest i Vestergade gadefest og koncerter på Voxhall, V58 og i Sct. Pauls Kirken hvor Martin Hall havde 30 års jubilæumskoncert, så der var brug for hjælp til arrangementet:

– Jeg fik allerede det år opgaven at booke nogle akustiske koncerter, da vi havde en lille scene på spilledestedet V58, der manglede noget mere afdæmpet musik. Vi var rigtigt nok også med til at få smidt nogle idéer afsted, så gadefesten i Vestergade kom på benene, og vi bidrog med nogle artister til butikkerne. 

RECession har taget mange former, og Aage fortæller, at det er vigtigt, at størrelsen af artisterne og musikken passer de venues, de vælger. Så efter et par år, hvor festivalen har samarbejdet med Radar og HQ med et lidt mindre setup, opgraderede RECession i 2017 til det større Voxhall, da de fik mulighed for at få Trentemøller på plakaten.

– I 2017 fik vi Trentemøller på plakaten, og vi syntes det ville være fedt at opleve ham på Voxhall. Et særligt øjeblik for mig i 2017 var, da jeg efter at have lukket Voxhall ned og havde sagt tak for i år kom ned på SWAY til vores efterfest. Trentemøller havde sagt ja til at Dj’e, og den stemning, jeg mødte, da jeg trådte ind af døren, var alle arbejdstimerne værd. Folk var så glade, og at opleve Sway koge med Trentemøller bag dj pulten var helt fantastisk,

Således viser to udsnit to helt forskellige år på RECession i henholdsvis 2009 og 2017, og det fortæller historien om, at fleksibilitet er vigtigt, når man arrangerer en festival som RECession. Festivalen har ikke flerårlig bevilling, så økonomisk usikkerhed er et grundvilkår, og hvert år bliver en ny bold kastet op i luften. Det eneste faste holdepunkt er festivalens gode ry, fortæller Aage:

– I mit arbejde med festivalen er jeg kun mødt med positive tilbagemeldinger, da festivalen gennem tiden har opbygget et godt ry. Jeg tror, historie betyder noget.

Hvor og hvornår festivalen bliver afholdt i 2018 ved Aage ikke, men sammen med daglig leder af festivalen Kim Holm, glæder han sig allerede.

Relaterede artikler