Aarhus Echo Podcast: mastering engineer Emil Thomsen

Af Simon Vester

Emil Thomsen er Mastering Engineer og manden bag navnet ET Mastering. Her står han for at lægge sidste hånd på sange og albums fra kunstnere som blandt andre Efterklang, Gulddreng, Nephew og Nils Frahm inden de udgives. Han har som mange af sine kollegaer i det kreative fællesskab Lydhavnen sit ophav i det hedengangne Feedback-studie. Emil har en baggrund som både udøvende musiker og mixer, men det var først da han blev en del af holdet i Feedback-studiet, at han for alvor begyndte at dedikere sig til mastering.

Denne første udgave af Aarhus Echo’s podcast er delt op i to afsnit. I første afsnit giver Emil sin forklaring af, hvad mastering er og hvad arbejdet som mastering engineer kræver og indebærer. Han beskriver desuden sit tætte samarbejde med Jakob Erland fra Gyraf Audio, der ligeledes holder til på Lydhavnen.

I andet afsnit bliver der nørdet igennem når Emil med udgangspunkt i sangen Prepare The Lake af aarhusianske Lowly gennemgår sin process fra start til slut. Der bliver jongleret med lydtekniske fagtermer og snakket gear, derfor kræver dette afsnit måske i højere grad en god forhåndsviden samt interesse for lydteknik.

http://etmastering.dk kan du finde information om Emils studie samt se en liste over nogle af de artister og pladeselskaber han arbejder med. Desuden kan du herunder finde en spotify-liste, som illustrerer, hvilken diversitet af musikalske genrer, man skal kunne arbejde med som mastering engineer. Alle er naturligvis mastereret af Emil Thomsen. 

Relaterede artikler