Pære Punk rykker på Voxhall

Cola Freaks, Punk, Pære Punk, Beboernes hus i HJortensgade
Moneymakers til Pære Punk 25. foto: Michael Harder, www.pix.dk

Den 14. og 15. september 2018 åbner VoxHall dørene til 40 årsjubilæumskoncert for Pærepunken. Dermed flytter jubilæumsfestivalen ind på selvsamme adresse, hvor den blev afholdt for 40 år siden.

Skrevet af Anna Elkjær og Andreas Kristiansen

– I al sin enkelhed er det i år 40 år siden, at Pærepunk festivalen fandt sted, og det er jo en kærkommen lejlighed til at lave et statement, for det var jo her det skete, i Huset i gamle dage, udtaler manager og booker for VoxHall Tom Fjederholt til Aarhus Echo. Han tilføjer desuden, at Pære Punk-Lp’en på papiret derudover er et af de mest legendarisk omtalte albums, der er udgivet i Danmarks musikhistorie. Det i sig selv gør det sjovt at mindes. Til efteråret bliver Pære Punks 40 års jubilæum fejret på VoxHall.

– Intentionen er, at det skal være en tribute til en musikalsk begivenhed, og vores perspektiv er at få skabt en bonding imellem det, der var, det der har været, og det der er. Også fordi at netop den scene ikke stortrives lige nu og ligger uden for den kommercielle midte. Vi er ovre i noget mere alternativt, og det vil VoxHall/Atlas gerne være en del af, siger Tom.

Men anledningen, at der er noget at fejre, er kun en del af grunden til, at Voxhall tror på projektet, nævner Tom

-Der er nogle ildsjæle i miljøet, der har taget et initiativ, til at få pitchet idéen, som vi synes, er super spændende. Det er lidt som at lave Royal Metal Fest eller den gamle hiphop festival Aarhus Took-it, hvor der er nogle entreprenører, nogle ildsjæle der tager initiativet. De er omdrejningspunktet i processen. Deres engagement, deres hjerteblod og deres kendskab til deres eget musikalske netværk er alfa og omega, og gør det til en god samarbejdsplatform.

Pære Punk 25’s Pindebrændesorgel

Aarhus Echo mødte en af disse ildsjæle, der står bag 40-års jubilæet. Johnny Concrete er forsanger i bandet Dream Police, der optrådte til den oprindelige Pære Punk-festival. Det er ikke første gang, han står for en Pære Punk jubilæumsfestival. Han stod netop for 15 år siden og undrede sig over, at ingen tog initiativ til at fejre 25-års jubilæet for Pærepunken. Og så måtte han jo gøre det selv.

– Jeg lavede en aftale med, at vi lavede en to-dages festival i Beboernes Hus i Hjortensgade. Danmarks Radio kom over og indspillede, og Lost Kids koncerten blev sendt i radioen nogle uger efter, fortæller Johnny

Det var egentlig kun Lost Kids-forsanger Jan ”Jet” og Johnny, der havde optrådt til den oprindelige festival.

– Selve Pære Punk 25 var en blanding af alt muligt, som havde været inspireret af den oprindelige festival. Det første band vi havde på var nogen der hed Austin nede fra Fredericia. Instrumentalt punk med trompet.

Lost Kids, Pære Punk, Beboerhus, punk
Lost Kids til Pære Punk 25 foto: Michael Harder, www.pix.dk

Moneymakers, som ses på billedet i toppen med Mads Stopperup og Morten Bjerggaard fra Cola Freaks samt Palle Hjorth, der til daglig spiller hammondorgel i Savage Rose, spillede til Pære Punk-25 fredag den 28. November. Og Johnny Concrete var imponeret over deres dedikation

– Moneymakers afsluttede sættet med, at Palle Hjort smadrede sit Hammondorgel. Det blev hakket til pindebrænde, fortæller Johnny og tilføjer med en ukuelig jysk ro, som svar på undertegnende skribents chokerede blik.

– Ja, det var lidt vild.

Der skal alligevel noget til at ryste en gammel punker, tænker jeg, og funderer over, hvad der mon bliver lagt i kakkelovnen til Pære Punks 40 års jubilæum. Det er jo punk.

Relaterede artikler