Oplev officersbygningen transformere sig til en musikalsk, levende og polyfonisk organisme.

officersbygningen aarhus kulturhovedstad afslutning aarhus echo
Officersbygningen set fra officerspladsen

Som tråd til værket ”Indgang”, komponeret af Loïc Destremau og opført ved Aarhus 2017 åbningsceremoni i januar, opstiller komponisten endnu et værk til Aarhus 2017 Finalen d. 09. december. Denne gang hedder værket ”Udgang” og kan opleves ved Aarhus Musikskole, officersbygningen.

Af Sofie Amalie Rasmussen

Til Aarhus 2017 Finalen d. 09. december binder værket ”Udgang” en sløjfe rundt om året som Aarhus Kulturby. Værket udspiller sig i en lys- og lydinstallation, der bringer hele officersbygningen i spil. Som en del af værket indgår et orkester bestående af 110 musikskoleelever fra Århus Musikskole, Århus Concert Band og Haarup Big Band.

”Udgang” er tænkt og komponeret som et audiovisuelt og spektakulært show, en selvspillende bygning, hvor lyd og lys er iscenesat i forhold til hinanden. Det er baseret på en idé om, at man som publikum oplever, at bygningen næsten er sin egen musikalske, levende og polyfoniske organisme, uddyber Loïc Destremau.

Værket udspiller sig, når mørket har lagt sig over Aarhus. Lys- og lydinstallationen udvikler sig langsomt og gradvist, og kan opleves både for- og bagfra. Det giver mulighed for at skifte perspektiv og oplevelse alt efter, hvor publikum stiller sig på pladsen. Publikum får samtidig chancen for at få unik oplevelse, uanset hvor de anskuer værket fra.

– Idéen om et show som har en betydelig visuel faktor, har fået mig til at gribe opgaven an med det formål, at komponere med lys som var det lyd. Dvs. at skabe en gensidig afhængighed, så man oplever et 1:1-forhold mellem lyset og lyden, forklarer Loïc Destremau.

Loïcs værk fra åbningscermonien er omarrangeret og genkomponeret, og han iscenesætter det nu i helt nye rammer. På den måde er det også et helt nyt værk der bliver vist ved officersbygningen d. 09. dec.

Værket ”Udgang” opføres som en del af vandreforestillingen ”Flaskepost til fremtiden”. Ruten ender ved officerspladsen, hvor ”Udgang” fungerer som afslutning på forestillingen. Du kan læse mere om arrangementet HER.

Det er muligt at gå til og fra værket ”Udgang” ved officersbygningen, selvom man ikke er en del af vandreforestillingen. Arrangementet ”Flaskepost til fremtiden” varer fra kl. 18.00-19.30, og officersbygningen vil begynde at spille omkring kl. 18.15.

Loïc Destremau

Loïc Destremau er født i 1992 og er dansk-fransk komponist med base I Aarhus. Han arbejder ofte I et krydsfelt mellem instrumental og elektro-akustisk musik I konstellationer fra solo-performere til større ensembler.
Loïc har trods sin unge alder opført værker på mange nationale og internationale festivaler herunder i Gallipoli  (Italien), New York, Helsinki og Freiburg.

FAKTABOKS

Loic Destremau er født i 1992 og er dansk-fransk komponist med base I Aarhus. Han arbejder ofte I et krydsfelt mellem instrumental og elektro-akustisk musik I konstellationer fra solo-performere til større ensembler.

Loic har trods sin unge alder opført værker på mange nationale og internationale festivaler herunder i Gallipoli  (Italien), New York, Helsinki og Freiburg

Relaterede artikler