Navnene er på plads til Fatter Eskil Prisen 2018

De sidste seks år har byens ældste spillested Fatter Eskil lavet konkurrencen Fatter Eskil-prisen. Konkurrencen, der både giver 25.000 til indspilninger i Tapetown-studio samt en koncert til Smukfest på LiveCamp, hjælper upcoming bands videre i jagten på at bryde igennem undergrunden.

Skrevet af Andreas Kristiansen

I Skolegade er tonerne fløjet ud Fatter Eskil de sidste 45 år. Spillestedet er som byens ældste spillested lidt af en institution i Aarhus. Fatter Eskil Prisen har været en del af Fatter Eskils faste program de sidste seks år, og det er vigtigt for Fatter Eskil, at de kan tilbyde noget ekstra til upcoming-musikken ifølge booker Asbjørn Lyhne.

– Det ligger i Fatter Eskils DNA, at vi også skal være en scene for upcoming-musikken, og der ser vi Fatter Eskil Prisen som en oplagt mulighed for at vise talenterne frem, men det er samtidig også vores forsøg på at agere springbræt. Vi forsøger hele tiden at udvikle konceptet, men vi er meget tilfredse med den retning, som Fatter Eskil Prisen har taget her frem mod 2018-versionen. Vi kan se tilbage på mange tidligere deltagere, der har taget det næste skridt i karrieren, men vi står med en følelse af med baggrund i de to hovedpræmier, at vi i år kan give musikerne en endnu bedre forudsætning.

Hovedpræmierne er i år 25.000 kr. fra TAK ROCK!, der er øremærket til studieindspilninger hos Tapetown Studio. Derudover får vinderen muligheden for at spille på LiveCamp, der finder sted i de indledende dage af Smukfest. En optræden her kan give adgang til at en optræden på Smukfest eller muligheden for at åbne de legendariske ‘Bøgescenerne’, og så er det – under alle omstændigheder – en mulighed for at spille for en koncentreret forsamling af den danske musikbranche.

Med tidligere deltagere som blandt andet Scarlet Pleasure, der blev signet til Copenhagen Records under Fatter Eskil Prisen, sidste års vinder Kajsa Vala og Velvet Volume er der helt klart deltagere, der har brudt igennem siden Fatter Eskil Prisen. Vi har spurgt sidste års vinder Kajsa Vala, hvad prisen har betydet:

– Det har givet os mulighed for en koncert på SPOT, som vi er super glade for – samtidig har hovedpræmien på 25.000 gjort, at vi har kunnet rykke på nogle ting i forhold til promotion og indspilning af ny plade.

På den måde er præmierne en hjælpende hånd i det lange seje træk, det er, når man vil frem med sin musik.

De 16 deltagere i årets konkurrence er Pust, Mute The Tape, Hollow Birds, Silque, Ryk, Johannes Hieronymus, Ellie, Schwarze Fiktion, Nordnordnord, Reapers New Rumor, Phosphor Kid, Henkiller, Bleach, White Flag Harmonies, Human og REgN

Dem kan du høre til den indledende runde i Fatter Eskil Prisen

7. marts:
Pust
Mute The Tape
Hollow Birds
Silque
14. marts:
Ryk
Johannes Hieronymus
Ellie
Schwarze Fiktion
21. marts:
Nordnordnord
Reapers New Rumor
Phosphor Kid
Henkiller.
28. marts:
Bleach
White Flag Harmonies
Human
REgN
Konkurrencen præsenteres i samarbejde med TAK ROCK!, Royal Beer, LiveCamp, Aarhus Echo, Tapetown Studio og foreningen Fatter Eskils Venner.

Relaterede artikler

nordnordnord

Schwarze Fiktion

White Flag Harmonies