Musikhjælp er ankommet i Aarhus

Tuborg Musikhjælp kommer til aarhus

Tuborgfondet Musikhjælps bandbusser har i flere år givet bands mulighed for at komme ud i Danmark og Europa og spille på et lavt budget. Så med en bus i Aarhus er det nu også blevet nemmere for jyske bands at benytte sig af tilbuddet.

Af Andreas Kristiansen

Indtil videre har du som band skulle til København for at hente en bus fra Tuborgfondet Musikhjælp til din turné men fra den 10. august er det blevet muligt at låne en bus lige her i Aarhus. På Aarhus Echo hylder vi, at den 3. bus i rækken, og den første udenfor København, er kommet til  byen.

– Ideen omkring den 3. bus i rækken, med base i Aarhus, har været på tegnebrættet i et år. Den kommer efter en tæt dialog med bands, managere og spillesteder – I 2017 støttede Musikhjælp 235 bands, og hjalp dem dermed ud til 454 koncerter rundt omkring i det danske land, såvel som nogle enkelte ture til Skandinavien samt Europa. Ud af de bands, der fik støtte i 2017, kom 51% af disse fra Sjælland, og 49% fra Fyn og Jylland. Det var derfor naturligt at næste skridt var, at have en bus med base centralt i Jylland, der fokuserer på at hjælpe de spirende talenter på den anden side af broen. De skal selvfølgelig også kunne fremvise netop deres talent og kunst til mennesker på kryds og tværs af landet, udtaler Audrey Townsend, økonomi og administrationsansvarlig for Tuborgfondet.

Musikhjælp tilbyder bands der spiller originalmusik, en bus med plads til 9 personer, gear og er inklusiv BroBizz. Det kan nemt lette udgifterne for mange bands, der tager vejen over broen på lave budgetter.

– Med mindre et band er etableret på den danske musikscene, har størstedelen af danske bands et utrolig lavt budget, til at komme rundt i landet og spille deres musik, konstaterer Audrey.

BAEST booker bussen som de første

Normalvis kan man kun ansøge en måned frem i tiden for at få en bus, og det er derfor også begrænset, hvor mange aarhusbands, der har haft glæde af bussen endnu. Lige nu er bussen i hænderne af det aarhusianske metalband BAEST og deres management Skandianvian udtaler følgende om den nyerhvervede mulighed:

– Det er virkelig fedt at få den mulighed, så du som jysk band nu nemmere kan tage en bus med på din turné.

Tuborgfondet har ligeledes oplevet positiv repsons omkring den nyerhvede bus i den korte tid bilen, den har været tilgængelig i Aarhus.

– Responsen til den “Jyske bus”, som den så fint er blevet døbt af musikerne, har været utrolig positiv. Vi er hele tiden i tæt dialog med bands omkring udviklingen i musikbranchen, og ser derfor også hvordan hverdagen ser ud for upcoming artister, der viger deres liv til musikken. Det er artister, der ikke har råd til at tage på tværs af Danmark for at spille en koncert. Derfor har dette skridt ligget helt naturligt for Tuborgfondet Musikhjælp, da vi ønsker at udvikle mangfoldige fællesskaber i det danske land, uanset hvor vi kommer fra, slutter Audrey.

Så hvis i spiller original musik, og er klar til at rasere nogle spillesteder, er det bare om at komme ind og søge om lov til at låne bussen her.

Relaterede artikler