Månedens Frivillige: Lars

Frivillig på spillestedet RADAR.

Månedens frivillige

Af Carsten Holm

Vi hylder de frivillige! Uden dem ville de fleste spillesteder, koncerter og events rundt omkring aldrig kunne køre eller blive til noget. Der er frivillige overalt – i baren, bag scenen, på festivalerne, organisationerne – og på Aarhus Echo – blandt mange steder.
Hver måned fortæller vi historien om det at være frivillig – som månedens frivillig – og honorerer med et gavekort til en af byens pladeforretninger.
I april er månedens frivillig den 31-årige IT-konsulent, der slår sine folder på Radar. Her fortæller han om sine oplevelser med Troels Abrahamsen, at komme i kontakt med folk og sjælen i byens musikliv!
Mød Lars Remme Bloch:

Hvor lang tid har du været frivillig?
– Jeg har lidt en anden baggrund end de fleste frivillige, da jeg ikke har studeret i byen, eller har været student i den tid jeg har været frivillig. I de ca. 2-3 år jeg har været frivillig, har jeg være ansat som IT-konsulent. Jeg er 31 år. Frivilligarbejdet giver mig et pusterum og noget socialt på et niveau, der har en afstressende effekt. På job skal man levere, have skjorte på og leve op til andres forventninger. På Radar skal man egentlig bare være sig selv uden nogen facade.

Hvilke opgaver udfylder du?
– Opgaverne er mest at stå i garderobe eller i bar. Jeg er mest i bar, fordi det er der jeg har mulighed for at se musikken, imens jeg arbejder. Jeg nyder og servere og snakke med folk, der kommer og køber drikkevarer. Folk bliver så afslappede, når de får en øl inden koncertstart.

Hvordan fik du tjansen?
– Jeg skrev en ansøgning, hvor jeg beskrev mig selv og min motivation for at være frivillig (lidt ligesom denne mail). Der gik ikke lang tid, før spillestedslederen tog fat i mig og gav mig min første vagt.

Hvorfor tog du tjansen?
– Min kæreste var frivillig i ungdommens røde kort, og jeg syntes det var fedt at se, hvordan hun gjorde noget godt for andre, fik en masse erfaringer, var sociale med de andre frivillige og fik gode oplevelser. Ligesom med Radar, så er det nogle gange hårdt arbejde, men når gæsterne går glade ud af døren, imens de siger vi er seje. Så har det været det hele værd. Nåh ja… og så får vi fyraftensøl!

Foto: Kim Song Sternkopf / @HeartMatter Artworks Radars frivillige

Beskriv din bedste musikoplevelse?
– Radar har opsat quadrofonisk lyd, og da Troels Abrahamsen spillede på klaver på hans nyeste soloudgivelse, var jeg helt fortryllet. Jeg er desuden stor fan af hans Veto projekt, og Radars lydfolk!
One Eyed Mule på Radar har dog været noget af det fedeste, jeg har oplevet. ”When tomorrow comes” er en af de fedeste numre, de har lavet. Jeg bliver nok også lidt blød i knæene, når bands bruger banjo.

Hvad synes du om Aarhus musikliv?
– Jeg har som sagt et fuldtidsarbejde ved siden af, og derfor er jeg ikke så meget ude andre steder i byen. De gange, hvor jeg er ude at se nogle andre ting, er ofte til gadefesterne. Jeg har intet dårligt at sige om det. Det er tilpas skørt, underligt, dårligt og fantastisk på samme tid. Jeg syntes godsbanen er en fantastisk kontrast til de andre spillesteder i byen. Spot festival er en vigtig brik. Jeg har nogle rigtig gode minder fra de festivaler.
Vi kan også nævne Northside, som ændrer hele Aarhus by i de 4-5 dage, fordi festivalen netop ligger så tæt på byen. Det er fantastisk at se, hvordan stemningen på gaderne ændrer sig fra den ene uge til den anden.

Hvad kunne Aarhus musikliv bruge mere af?
– Nogen vil måske nævne at Aarhus musikliv mangler nogle specifikke genrer, der ikke er nok toiletter, eller det er fantastisk, at de spiller deres yndlingsgenre. Jeg har ikke rigtig nogen specielle ønsker. Jeg synes, musiklivet har en helt speciel sjæl og dybde, som jeg mener Radar er med til at støtte op omkring. Jeg tror ikke der er mere, jeg kan bede om.

Hvad betyder det for dig at være frivillig?
– Det betyder, at jeg kan være der for den musik, som vi elsker. Jeg kan være med til at give gæsterne en god oplevelse og give musikere uden den store fanskare et rum, hvor de kan få lov til at spille deres musik. Mange af de bedste musikere starter småt. Det er vigtigt, at der også er plads til disse musikere i en verden, hvor vi hylder dem, som råber højest.

Hvad er dit favoritband fra Aarhus?  

– Jeg går faktisk ikke så meget op i, hvor musikere kommer fra, men hvis jeg skal nævne et, så skulle det nok være Lis er Stille.
Ellers har vi Yung og Powersolo, som jeg også har set på Radar!

Vil du også komme i betragtning til at være månedens frivillige, dele din historie og modtage et gavekort til en af byens pladeforretninger, så hører vi vildt gerne fra dig. Skriv til info@aarhusecho.dk – med ’Månedens Frivillige i headeren’!

Relaterede artikler