Månedens frivillig MAJ: Tobias, TAPE.

Månedens Frivillige
Tobias Steenberg Christensen, foto: Anna Marin

Af Carsten Holm

Vi hylder de frivillige! Uden dem ville de fleste spillesteder, koncerter og events rundt omkring aldrig kunne køre eller blive til noget. Der er frivillige overalt – i baren, bag scenen, på festivalerne, organisationerne – og på Aarhus Echo – blandt mange steder.
Hver måned fortæller vi historien om det at være frivillig – som månedens frivillig – og honorerer med et gavekort til en af byens pladeforretninger.

I maj er månedens frivillig Tobias. Han møder ind som den første, er den sidste, der går hjem, og er lykkelig for at være frivillig på sit yndlingssted – spillestedet TAPE.

Læs også: Har Grøn Fattet Frivilligheden

Mød Tobias Stenberg Christensen:

Hvor lang tid har du været frivillig?

Jeg har været frivillig på TAPE i ca. halvandet år. Jeg startede i baren og garderoben, og efter 6-7 måneder blev jeg så afvikler.

Hvilke opgaver udfylder du?

Som afvikler møder jeg tidligt ind med lydmanden, og jeg er den sidste, der går hjem, når aftenen er slut. I det tidsrum er det min opgave at sørge for, at tingene kører, som de skal. Jeg er med til at tage imod dem, der skal spille, rydde op, handle ind, og jeg sørger for, at de frivillige ved, hvad de skal lave, når de møder ind. Derudover har jeg som en ekstraordinær ting lavet de sidste 7 månedsplakater, men det er jeg stoppet med nu.

Hvordan fik du tjansen?

Jeg fik tjansen, fordi jeg er venner med Rud Kjerstein, som er en del af ledergruppen, og som har været med til at starte stedet op. Jeg var til koncert dernede en aften og spurgte, hvordan man blev frivillig, og så gik der ikke lang tid inden jeg fik min første vagt.

Hvorfor tog du tjansen?

Jeg tog tjansen, fordi jeg virkelig godt kan lide stedet, atmosfæren og den musik, der bliver spillet dernede. Jeg synes stort set altid den musik, der bliver booket, er af høj kvalitet, og det er pissefedt at blive overrasket. Jeg havde også en idé om, at jeg ville få hørt meget mere musik af at blive frivillig og møde nogle nye mennesker. Det har jeg også.

Beskriv din bedste musikoplevelse?

Det synes jeg er svært at svare på. Det var stort for mig at opleve William Basinski på TAPE her i januar, fordi jeg er stor fan. Ikke mindst på grund af The Disintegration Loops, hvor et stykke musiks dødelighed bliver indfanget i hukommelsen af et andet apparat. Det var en udsolgt aften og han insisterede på, at folk skulle sidde ned på gulvet. 200 mennesker på TAPE. Han insisterede også på at blive ved med at skrue ned for lyden, så der blev ekstremt stille. Det var ret intenst.

Hvad synes du om Aarhus musikliv?

Jeg er glad for Aarhus musikliv, hvor der foregår rigtig mange ting. Meget mere end hvad jeg kan følge med i. Her mener jeg ikke kun alle spillestederne og festivalerne, men også alle de andre små initiativer, som finder sted. F.eks. Lydhør på en søndag, firshundrede direkte og alle de små labels, musikkollektiver og andre ting, der eksisterer rundt omkring.

Hvad kunne Aarhus musikliv bruge mere af?

Jeg synes, det er svært at svare på. Engang i mellem kunne jeg ønske mig, at der blev booket flere ting i mere ekstreme genrer, at de genrer fik mere plads. Og så kunne jeg også godt tænke mig, at folk var bedre til at tage afsted og støtte op om det musikliv, der i forvejen er. Det gælder også mig selv. Det er nemt at blive fristet til bare at sumpe derhjemme, men det er altid fedt, når man så får taget sig sammen til at tage afsted.

Læs også: Månedens frivillige Lars

Hvad betyder det for dig at være frivillig?

At være frivillig på TAPE betyder, at jeg har et yndlingssted at tage hen, når jeg gerne vil have en god tid og drikke nogle bajere til god musik. Det har også givet mig et frirum fra et til tider tungt studie. Og så har det betydet, at jeg har lært en masse nye, gode mennesker at kende. Det er fedt at være en del af den flok mennesker, som er med til at få spillestedet til at køre.

Hvad er dit favoritband fra Aarhus?

Jeg har ikke et yndlingsband som sådan, men jeg vil gerne nævne Tilebreaker. Jeg er ret vild med deres lyd.

Relaterede artikler