Månedens Frivillig september: Mille, Oppenheimer

Vi hylder de frivillige! Uden dem ville de fleste spillesteder, koncerter og events rundt omkring aldrig kunne køre eller blive til noget. Der er frivillige overalt – i baren, bag scenen, på festivalerne, organisationerne – og på Aarhus Echo – blandt mange steder.
Hver måned fortæller vi historien om det at være frivillig – som månedens frivillig!

Af Carsten Holm

Hun er en diskopige, der af sin mor nærmest blev tvunget til at elske Thomas Helmig. Det lykkedes efter de trodsige teenage år! I dag er hun også flittig gæst på Northside og dyrker det lokale up and coming musikmiljø. Mød månedens frivillige i september Mille Raaby Jensen – formand for den aktuelle Oppenheimer festival.

Hvor lang tid har du været frivillig?

– Jeg har været frivillig i Oppenheimer siden november 2016. Først som menig medlem og nu som formand for foreningen.

Hvilke opgaver udfylder du?

– I starten var jeg primært på de praktiske ting men blev løbende mere og mere ansvarlig for afvikling og den produktionsmæssige del i form af booking og kontakt til bands og samarbejdspartnere. Derudover sidder vi selvfølgelig også alle sammen med en lytterunde, når vi har fået ansøgninger ind til årets festival. I Oppenheimer er formandstitlen lidt en kransekagefigurs-ting, så den del er mere som ansigt ud af til, hvis der er brug for det.

Hvordan fik du tjansen?

– Jeg har været frivillig på Aarhus Studenterradio siden 2015, og det var her, jeg mødte nu tidligere Oppenheimere, Jonas og Ditte, der var på besøg i studiet for at fortælle om Oppenheimer 2016, som jeg så besøgte som gæst. To måneder senere så jeg, at de søgte nye bestyrelsesmedlemmer, and the rest is history.

Hvorfor ville du være frivillig ved Oppenheimer

– Jeg valgte at blive frivillig i Oppenheimer, fordi jeg synes foreningen har et kanon godt formål. Upcoming musik er i fokus, og der er både plads til den finpudsede lyd, og de helt rå talenter hos Oppenheimer. Vores lytterunde er en unik mulighed for at opdage de helt nye talenter, før de bliver store.
Foreningen størrelse gjorde den også attraktiv, fordi vi er få personer, men det betyder også, at alle har noget at lave. Og så er der heller ikke noget bedre end, når man har lavet et veloverstået event, hvilket jeg her får lov til at lave et par gange om året.

Beskriv din bedste musikoplevelse?

– Jeg har efterhånden set en del live musik, så det er svært at vælge en. Koncerter med The Minds of 99 er altid en speciel oplevelse, og så fik jeg endelig set Arctic Monkeys for første gang her i juni, hvilket var ret stort. Ellers er jeg også glad for de små, unikke koncerter, man kan opleve under SPOT. En konkret, kuldegys-fremkaldende, musikalsk oplevelse var på Northside i 2016, hvor Temper Trap spillede. Alle sad og chillede i solen, men da man kunne høre de første toner af DEN sang (”Sweet Disposition”), så røg alle op fra græsset i en kollektiv hujen og gik mod scenen. Det var ret smukt, og et godt bevis på hvad musik og især live-musik, kan.

Hvad synes du om Aarhus´ musikliv?

– Hvis man gider opsøge ny musik bare en smule, så synes jeg generelt, at de aarhusianske spillesteder er gode til at have nye, friske navne på plakaten. Og så har jeg også lært i min tid som frivillig, at man sagtens kan få indflydelse på musikscenen i byen, hvis man vil. Det handler bare om at engagere sig.

Hvad kunne Aarhus musikliv bruge mere af?

– Jeg er lidt en disko-pige, og den genre er en smule glemt, desværre. Om det er tiden generelt eller bare Aarhus, der ikke lige har fået embracet disko’en fuldt ud, ved jeg ikke. Men mere af det, tak.

Hvad betyder det for dig at være frivillig?

Det betyder, at jeg møder en masse spændende mennesker, der deler mine interesser, og som brænder for det samme. Jeg kan engagere mig i andet end mit studie, og så det er ligesom at gå til en sport, bare med musik og kultur i stedet for – hvilket er langt bedre, hvis du spørger mig. Og så skal man ikke undervurdere den arbejdserfaring, det giver at være frivillig. At være frivillig er virkelig guld værd!

Hvad er dit favoritband fra Aarhus?  

– Min kære mor har prøvet at indoktrinere mig fra barnsben til at elske Thomas Helmig, men det var først efter de trodsige teenageår, at jeg rigtig fik øjnene op for hans musik. Nu elsker jeg det af hele mit hjerte. Rent upcoming-wise er jeg glad for Monti, der laver noget af det bedste engelsksprogede hip hop på den danske scene. Og så er Bear With Me en ny favorit. De laver anderledes pop, er kanon gode live, og så kan de opleves til Oppenheimer Festival 2018.

Læs også: Oppenheimer – atomeksplosioner af ny musik

Oppenheimer Festival foregår på Radar d. 15. september fra 19.30 og har følgende line-up: Klaptrae, Blue Demon, Takykardia, Bear With Me, Cousin. Billetterne koster en sølle 40 kr i forsalg og en flad 50’er i døren!

Relaterede artikler