Månedens Frivillige februar – Cecilie, Nordic Room.

Vi hylder de frivillige! Uden dem ville de fleste spillesteder, koncerter og events rundt omkring aldrig kunne køre eller blive til noget. Der er frivillige overalt – i baren, bag scenen, på festivalerne, organisationerne – og på Aarhus Echo – blandt mange steder. Hver måned fortæller vi historien om det at være frivillig – som månedens frivillig!

Af Carsten Holm

I februar måned er Cecilie Månedens Frivillige. Hun opfordrer dig til at gøre dig selv den tjeneste at støtte op om og følge med i den store musikscene, der er i Aarhus, som hun mener kan nå langt ud over de jydske stepper. Hun er med i bestyrelsen i den mobile scene Nordic Room, hvor hun også afholder koncerter og koordinerer andre frivillige.
Der er al mulig god grund til at månedens frivillig for februar, er Cecilie fra Nordic Room.

Hvor lang tid har du været frivillig? 

– Jeg har været frivillig i Nordic Room, siden projektet startede i sommeren 2018. Jeg elsker at få lov til at være en del af et fællesskab og endnu mere, når det er drevet af mennesker, som alle kan se et stort potentiale i det projekt, man går og arbejder med. Det er så fedt, at alle arbejder for ét fælles formål, og at det er dét at skabe noget, der driver flokken.  Jeg glæder mig til at være en del af udviklingen og ser mange spændende muligheder som frivillig i Nordic Room.

Hvilke opgaver udfylder du?

– Jamen egentlig lidt af hvert. Vi har netop haft en stiftende generalforsamling i Nordic Room, hvor vi skulle samle en bestyrelse, som jeg har været så heldig at få lov at være med i. Derudover dukker der sikkert nogle spændende opgaver op, i den forbindelse undervejs. Der er utrolig mange ting som skal gå op i en højere enhed og vi er blevet et solidt og stærkt hold, hvor alle har indflydelse og hver især byder ind med det, man nu har. Når vi skal afholde vores livesessions, er jeg blandt andet med til at koordinere frivillige, lave tidsplaner, få sat scene op, sørge for at der er en bar, mad og en masse andre ting. Der er en masse forskellige processer i det arbejde, vi laver i Nordic Room, så der er altid et eller andet at tage fat i. Og det er jo netop det, der gør det hele så sjovt.

 Hvordan fik du tjansen?

– Min ven, Asbjørn, som er én af de to, der oprindeligt kom på ideen, fortalte mig om det. Jeg fik hurtigt meldt ud, at jeg hellere end gerne ville deltage, når de skulle have første møde og så gik det ellers hurtigt fremad. Til de første møder gik snakken på, hvordan det skulle udvikle sig, afvikling af selve koncerten og pludselig, havde vi inviteret til vores første event i Nordic Room. Jeg elsker at have en masse på min To-Do liste, og jeg vil sige, at det falder mig ganske naturligt at blande mig, og tage ansvar i de ting jeg deltager i. Og heldigt nok så føler jeg, at jeg har fået lov til at kaste mig ud i en masse udfordringer og dermed også fået lov at lære en helt masse.

Hvorfor ville du være frivillig ved Nordic Room?

– Først og fremmest, på grund af musikken. Det er hele omdrejningspunktet for projektet, og det syntes jeg er fantastisk. Derudover elsker jeg at lære nye mennesker at kende. Der er utroligt meget læring, når man arbejder sammen med så mange forskellige mennesker, og jeg har både fået nogle super skønne bekendtskaber men også fået mulighed for at opleve noget helt fantastisk musik og være med til at brede det ud til resten af verden.

Beskriv din bedste musikoplevelse.

– Uhhh, se den er svær. Der har været mange fantastiske oplevelser. En af de bedste, var nok i sommeren 2016, hvor jeg tog et smut til Stockholm for at besøge en veninde. Der spillede den new zealandske gruppe, Fat Freddys Drop, på en udendørsscene i Gröna Lund, som er et Tivoli. Der var en helt bestemt atmosfære, og hele bandet fløj rundt på scenen og skabte en utrolig fed stemning blandt publikum. Det er magisk, hvordan musikken kan samle mennesker i flok. For nylig var jeg også til en koncert på HeadQuarters her i Aarhus, hvor FLEØR spillede deres sidste koncert i noget tid. Der stod jeg helt fasttømret til gulvet under hele koncerten – delvist med lukkede øjne, og der var vist også et tidspunkt, hvor jeg kneb en lille tåre. Men ja, der har været utroligt mange dejlige oplevelser.

Hvad synes du om Aarhus musikliv?

– Jeg synes, at der sker en masse spændende ting i musiklivet i Århus. Der er helt sikkert fart på, og man kan gøre sig selv en tjeneste ved at følge med og støtte op om de forskellige arrangementer og koncerter, som dukker op undervejs. Jeg har en fornemmelse af, at der sidder en masse, ligesom jeg selv og har både interesse og lyst til at skabe en masse fede oplevelser og udbrede det århusianske musikmiljø, til resten af verden. Så kæmpe high five, til alle der giver den en skalle!

Hvad kunne Aarhus bruge mere af?

– Jeg synes egentlig, at der er rimelig god og rig mulighed for at opleve og deltage til en masse spændende ting i Aarhus. Jeg synes at den scene, der er i Aarhus, virkelig fortjener at blive hørt og nå langt ud over de jyske stepper. Det er netop det, jeg tror og håber at vi i Nordic Room kan være med til – at udbrede musikken.

Hvad betyder det for dig at være frivillig?

– At være frivillig, betyder blandt andet, at jeg har fået mulighed for at møde en helt masse skønne mennesker. Jeg er utrolig glad for de folk, som jeg arbejder sammen med om Nordic Room, og jeg synes det er fantastisk at se, hvordan det hele udvikler sig, for hvert event vi har afholdt. Vi mødes hver tirsdag aften, og snakker om hvad der skal ske, den kommende tid og til det fremtidige event. Og det giver mig altid en stærk følelse af kreativitet og af, at vi er i gang med at udrette noget specielt.

Hvad er dit favoritband fra Aarhus?

– Mit favoritband fra Aarhus, må nok uden tvivl være FLEØR. Jeg har deltaget til en masse af deres koncerter, siden de udgav deres album i april 2018, og jeg bliver lige rørt og overrasket hver gang. De har for nylig udgivet albummet ’Fata Morgana’ på vinyl, så den kører ofte på pladespilleren derhjemme. Der er utrolig meget fantastisk musik i Aarhus og heldigvis, får jeg nu muligheden for at opleve en masse kunstnere, helt tæt på i et intimt og nærværende set-up, i Nordic Room. Det kan sgu noget!

Relaterede artikler