Månedens Frivillige December: De frivillige på Aarhus Echo

Hver måned fortæller vi historier om de frivillige i musikmiljøet i Aarhus. Uden dem ville mange initiativer ikke eksistere. Det gælder også Aarhus Echo. Et år er gået siden Aarhus Echo officielt gik i luften, og i fredags blev fødselsdagen fejret på Sway i selskab med de mange frivillige og elektroduoen Schwarze Fiktion. Mød månedens frivillige – Aarhus Echo

Der er tid til at gøre status. Aarhus Echo har eksisteret i et år.

Musikhjemmesiden og musikkonceptet udvikler sig hele tiden, og siden starten har støtten meldt sig fra mange kanter. Ikke mindst har projektet samlet en række frivillige skribenter, der ifølge en af idémændende bag konceptet, Carsten Holm, fortjener en særlig applaus.

– Jeg må i al ydmyghed sige, at vi har samlet nogle af byens vildeste frivillige.

Læs også: Månedens Frivillig November – Villads, ROU

2018 har på mange måder stået i frivillighedens tegn i Aarhus. Med titlen som frivillighovedstad 2018, følger der automatisk øget opmærksomhed. For Aarhus Echo er frivillighed selve rygraden, der sørger for at Aarhus Echo går fra idé til virkelighed.

Idéen opstod i snak om musik og skæg

Aarhus Echo begyndte som en lille idé, der groede i hovedet på to skæggede mænd. Startskuddet opstod en sen aften, efter en The Dillinger Escape Plan koncert på Voxhall. Her falder Torsten Stistrup Cubel og Carsten Holm i snak – mest af alt over deres lige lange skæg – men snakken faldt hurtigt på musikken.

– Jeg var nærmest lige flyttet til Aarhus, som jeg kendte rigtig godt på afstand. Jeg har altid besøgt byen og byens musikliv, men efter at jeg lige pludselig boede dør om dør med byens puls, dukkede der en masse fede bands, events og initiativer op, fortæller Carsten.

– Torsten og jeg dulmede The Dillinger Escape Plans knivskarpe og tunge metal dagen efter over en kop kaffe. Vi blev enige om, at der er et hav af historier fra denne by, der ikke er blevet fortalt – og de, der er blevet fortalt, kan fortælles på andre måder. Dét vil vi gerne samle – faktisk gerne samle hele musiklivet i Aarhus på én side, for at forsøge at skabe et overblik. Historierne er der, overblikket kommer!

Støtten kom tidligt

Efter at Aarhus Echo landede på internettet sidste år, har der været rigtig god karma om projektet. Læsere, musikere og koncertpublikum har vist stor interesse for Aarhus Echo – men interessen viste sig længe før den første artikel så dagens lys.

– Da Torsten og jeg begyndte at fortælle folk, vi mødte, om hvad vi havde i tankerne, var der mange anerkendende nik. Og ikke nok med det. Det piblede frem med historier fra unge og ældre, der kunne huske en øvelokaleforening med specielle farver på væggene, dengang Aarhus blev overrendt af verdensstjerner under en festuge eller de nye tiltag på Godsbanen, som samler en masse unge ildsjæle.

Selve hjemmesiden gik i luften på en kold decemberaften, hvor der var finale for Kulturhovedstad 2017. Forud for det lå mange måneders forberedelser.

– I april 2017 var vi til et møde med nogle musikbranchefolk, hvor der var en, der synes, det lød spændende. Han hjalp med til at få andre med ombord og til sommer 2017 var vi en lille stab af frivillige, der støttede op om projektet.

Lige efter sommeren 2017 aftaler Carsten og Torsten med Kulturhovedstad 2017 de første artikler, som skal udgives i forbindelse med afslutningsaftenen.

– Det er næsten alfa omega, at der har været frivillige, for vi har i processen haft travlt med at lave hjemmeside og idéudvikle, og lige pludselig havde vi en deadline til afslutningsaftenen på en masse artikler. Det hjalp de frivillige ekstremt meget med til. Uden frivillige ingen Aarhus Echo, mener Carsten.

De frivillige tager sig selv med ind i projektet

Dengang som nu har de frivillige haft kæmpe indflydelse på, hvilke historier, der skal fortælles på Aarhus Echo. De forskellige baggrunde, de frivillige har, giver alsidighed. Det er vigtigt, når Aarhus Echo ønsker at være hjemsted for musikken i Aarhus. Carsten er taknemmelig for, at der er så mange, der vil bruge sig selv på den måde hos Aarhus Echo:

– Alle de, der producerer indhold sammen med os, viser en kæmpe lyst til at fortælle om historierne. De tager udspring i de miljøer, som de selv befinder sig i – og kaster sig samtidig gladeligt over, at fortælle om et stort hit fra 80’erne eller 90’erne, hvor nogle af de frivillige ikke var født. Vi er virkelig beærede over, at de bruger noget af den bedste energi i, de har, sammen med os i Aarhus Echo. Det minder mig også om den tid, hvor jeg startede med at lave radio og lagde et uhyggeligt antal timer i det, jeg brændte for, bifalder Carsten.

Se hvem de frivillige er her.

Relaterede artikler