MÅNEDENS FRIVILLIGE AUGUST: Camilla, Aarhus Festuge

Vi hylder de frivillige! Uden dem ville de fleste spillesteder, koncerter og events rundt omkring aldrig kunne køre eller blive til noget. Der er frivillige overalt – i baren, bag scenen, på festivalerne, organisationerne – og på Aarhus Echo – blandt mange steder.
Hver måned fortæller vi historien om det at være frivillig – som månedens frivillig – og honorerer med et gavekort til en af byens pladeforretninger.

Af Carsten Holm

I august er månedens frivillige Camilla. Igennem flere år, har hun været involveret i Danmarks ældste kulturfestival – Aarhus Festuge. Hun er vildt med Thomas Helmig, undergrundstechno og holder meget af musiklivet i 8000!

Læs også: Aarhus Festuge vil bygge bro

Mød Camilla Storm:

Hvor lang tid har du været frivillig?

– Jeg har været frivillig i festugen siden 2011.

Hvilke opgaver udfylder du?

– Jeg har haft forskellige opgaver, som teamleder og som afvikler. Nu er jeg teamleder for green keeperne, som sørger for, at festugen er ren og pæn til alle gæsterne. Som teamleder sørger jeg for, at mine med-frivillige har det udstyr, de skal bruge, at de bliver sat ind i deres opgaver og sikrer, at alle har det godt. Udover at være med til selve festugen mødes teamledergruppen med sekretariatet en gang om måneden resten af året for at arbejde på tiltag, som skal gøre det endnu bedre at være frivillig i festugen.

Hvordan fik du tjansen?

– Jeg har været frivillig i kultursammenhænge siden 2006. Mest i forbindelse med festivaler og koncerter, og oftest i København eller udlandet. Jeg havde i længere tid tænkt, at jeg gerne ville være frivillig i Århus, og en dag så jeg et opslag omkring festugen, og så søgte jeg.

Hvorfor ville du være frivillig ved Aarhus Festuge?

– Før jeg blev frivillig ved festugen, kaldte jeg den ’Pestugen’, som med så mange andre ting man ikke bryder sig om, handlede det om uvidenhed. Jeg tænkte, at det var en oplagt mulighed for at lære festugen og Århus bedre at kende, og så ville jeg gerne udvide mit netværk i byen.

Beskriv din bedste musikoplevelse?

– Jeg har haft virkelig mange gode musikoplevelser i Århus. Det er umuligt at vælge en. Senest var Richie Hawtin på NorthSide en god oplevelse. Det var fedt, at de havde booket ham, og jeg håber de har nosser nok til en booking i samme genre næste år, selvom det ikke var den mest besøgte koncert.

– Festuge wise er et bud Den sorte skole i domkirken i 2016. Jeg havde fornøjelsen af at være afviklertype, og se hvordan drengene og deres hold brugte dagevis på at sætte op, kallibrere og bare nørde derud af, og så se det hele gå op i en højere enhed til koncerten. Deres hårde arbejde betalte sig i den grad.

Hvad synes du om Aarhus musikliv?

– Jeg synes, musiklivet i Århus har meget at byde på. Der er virkelig mange ting at tage til, i mange forskellige genre.

Hvad kunne Aarhus musikliv bruge mere af?

– Bedre venues. Jeg synes dem, vi har, er slidte, og så er jeg på mine gamle dage blevet virkelig kræsen med lyd. Jeg magter ikke at kunne høre genklang fra bagvæggen, når jeg er til koncert. Jeg kunne også ønske mig noget mere klubliv. Der er gode initiativer i byen, men der er masser af potentiale.

Hvad betyder det for dig at være frivillig?

– Jeg møder en masse gode mennesker. Det er det primære. Derudover lærer jeg en hel masse om, hvordan man kan arbejde med frivillighed. Det er virkelig inspirerende.

Hvad er dit favoritband fra Aarhus?  

– Må man kun vælge en? Jeg kan ikke komme udenom Thomas Helmig. Ham er jeg vokset op med, og jeg glæder mig vanvittigt meget til den uofficielle åbning af festugen. Jeg har haft gode oplevelser med Carpark North, og Regelbau holdet gør det også godt, og så har Jahbo leveret nogle gode musikoplevelser i tidens løb.

Relaterede artikler