Månedens Frivillig Maj: Line fra Aarhus Pride

Vi hylder de frivillige! Uden dem ville de fleste spillesteder, koncerter og events rundt omkring aldrig kunne køre eller blive til noget. Der er frivillige overalt – i baren, bag scenen, på festivalerne, organisationerne – og på Aarhus Echo – blandt mange steder. Hver måned fortæller vi historien om det at være frivillig – som månedens frivillig!

Af Carsten Holm

Den første juni er der for ottende gang Aarhus Pride i byens smukke gader. Det store årlige arrangement bliver lavet sammen med en god stak frivillige – og blandt dem finder du Line. Hun kan lide friheden under ansvar, de mange dejlige mennesker i Aarhus’ LGBTQA miljø og danser meget gerne til koncerter på Northside i silende regnvejr.

Mød Månedens Frivillig for april – Line Termøhlen fra Aarhus Pride.

Hvor lang tid har du været frivillig?

Jeg har været frivillig hos Aarhus Pride siden oktober sidste år, men har også før i tiden været frivillig på Northside og som hos GBAR.

Hvilke opgaver udfører du?

Det har været forskelligt alt efter, hvor jeg har været. Hos Aarhus Pride sidder jeg som SoMe redaktør, GBAR som eventudvikler og på Northside med ansvar for pressefolk. Hos Aarhus Pride er det fedt at være frivillig, fordi der er mulighed for at have indflydelse på flere tiltag. Der er frihed under ansvar, og så er det bare nogle dejlige mennesker, som brænder for at gøre noget for LGBTQA+-miljøet i Aarhus.

Hvordan fik du tjansen?

Jeg sprang til, da jeg hørte at de manglede en, som kunne hjælpe med deres SoMe kanaler. Jeg er uddannet indenfor digital marketing, så jeg tænkte, at mine kompetencer kunne bruges i en god sags tjeneste og at jeg på samme tid kunne få noget praktisk erfaring. J

Hvorfor ville du være frivillig ved Aarhus Pride?

Jeg ville længe gerne lave noget frivilligt arbejde og havde ikke lige fundet mit sted endnu, men så kendte jeg lidt til miljøet i forvejen og tænkte at det var oplagt. For mig var det bare naturligt, at blive en del af Aarhus Pride.

Beskriv din bedste musikoplevelse.

En af de bedste musikoplevelser jeg har haft var The Parov Stelar Band på Northside Festival, jeg mener det var i 2015. Det var silende regnvejr, men alle var glade, dansede og festede!

Hvad synes du om Aarhus musikliv?

Jeg synes at Aarhus musikliv er fantastisk! Jeg ville ønske at jeg var en meget større del af det og brugte byens musikmuligheder meget mere. Derfor glæder jeg mig også til at opleve årets musikindslag til Aarhus Pride, især fordi det er et af de første jeg kommer til at opleve i år.

Hvad kunne Aarhus bruge mere af?

Aarhus kunne i det hele taget godt bruge nogle flere udendørs arrangementer. Jeg synes det er helt fantastisk, hvilken effekt det har på folk og det giver en helt anden stemning i byen.

Hvad betyder det for dig at være frivillig?

Det betyder, at jeg kan bruge min viden andre steder og møde en masse fantastiske mennesker. At have indflydelse på så stor en begivenhed som Aarhus Pride og være en del af et fællesskab er et privilegium. Som frivillig engagerer man sig på en anden måde, hvor man får et helt andet sammenhold og det mærker man tydeligt.

Hvad er dit favoritband fra Aarhus?

Jeg har ikke som sådan noget favoritband fra Aarhus, men musik, som kan skabe en fest er altid på min favoritliste og lige i tiden lytter jeg meget til Total Hip Replacement, som har en fed groovy reggae wibe og kommer og spiller i Pride Loungen d. 1 juni.

 

(Redaktionen beklager brugen af det lille billede – men vi man siger på godt gammeldags dansk ‘You get the Picture’ – God pride!)

Relaterede artikler