Månedens Frivillig April: Jeanett fra Den Tunge Radio

Jeanett fra Den Tunge Radio

Vi hylder de frivillige! Uden dem ville de fleste spillesteder, koncerter og events rundt omkring aldrig kunne køre eller blive til noget. Der er frivillige overalt – i baren, bag scenen, på festivalerne, organisationerne – og på Aarhus Echo – blandt mange steder. Hver måned fortæller vi historien om det at være frivillig – som månedens frivillig!

Af Carsten Holm

Denne Månedens Frivillig finder vi surfende på radiobølgerne. Da hun hørte en udsendelsen om festivalen Copenhell, var hun solgt og vidste, at hun skulle være med til at formidle den tunge musik i det aarhusianske! Hendes syn på metalscenen i byen, er at den blomstrer. Hun elsker at inspirere andre mennesker og håber, at Aarhus kan få et endnu større spillested, for at trække de større og tungere navne.

Mød Månedens Frivillig for april – Jeanett fra radiostationen Den Tunge Radio.

Hvor lang tid har du været frivillig?
Jeg har været frivillig på Den Tunge Radio/Den Tunge Time siden maj eller juni 2018. Så har jeg da snart 1-års jubilæum – det skal vi da egentlig have fejret… Jeg er faktisk ikke helt sikker på måneden, men jeg hørte i hvert fald en radioudsendelse fra Den Tunge Time om Copenhell, og besluttede, at jeg skulle være med.

Hvilke opgaver udfører du?
Der er mange! Jeg startede med ”bare” at være radiovært på Den Tunge Time, vores liveprogram om tirsdagen. Siden da er det blevet til mere og mere ved siden af min værtstjans. Jeg sidder nu med kontakt til bands i forbindelse med interviews, planlægning af kulturelle aktiviteter (over februar-april 2019 kører vi ”Metal på Dokk1”), og ikke mindst vores sociale medier, hovedsageligt Den Tunge Times instagram. Der ligger naturligvis mange mindre opgaver oveni disse f.eks. at modtage bands i studiet, planlægge interviewspørgsmål, udarbejde og koordinere playlister og jingles – og meget mere, som vi jo alle er fælles om på Den Tunge Radio.

Den sjoveste tjans er nok om tirsdagen, når jeg er på som vært. Her får jeg virkelig lov til at se vores arbejde bære frugt, og muligheden for at oplyse aarhusfolket om metal, bl.a. gennem vores ”ugens metaltip” hvor vi præsenterer et nyt upcoming band eller rusker op i et gammelt, måske glemt, band, som vi synes vores lyttere skal stifte bekendtskab med.

Hvordan fik du tjansen?
Det var faktisk ret let. Jeg kontaktede Den Tunge Time og blev taget under vingen af chefredaktør Kasper Behrendt. Det var utrolig nervepirrende og grænseoverskridende første dag jeg stod foran mikrofonen, kan jeg huske. Men jeg tror helt sikkert ikke, at det var gået så let, hvis ikke sådan en som Kasper kunne se på mine sociale medier, hvor meget jeg går op i rock- og metalmusik. Jeg har et stykke tid nu skrevet for GAFFA og Heavymetal.dk, så jeg tror absolut også, at det har haft en indflydelse.

Hvorfor ville du være frivillig ved Den Tunge Radio?
Faktisk startede det med, at en veninde skrev til mig om en af mine stories på Instagram, hvor jeg snakker om et eller andet (jeg kan ikke huske hvad), og hun fortæller mig, at jeg har (citat) “en sprød videostemme”. Inden da havde jeg overvejet, at gå ind i mere frivilligt arbejde, der drejede sig om musik, men var ikke sikker på, hvad det skulle være. Den besked blev så katalysator for, at jeg valgte, at det skulle være i radio, at jeg skulle tage en chance.

Beskriv din bedste musikoplevelse.
Det er virkelig svært, for jeg har oplevet virkelig mange fede koncerter og hændelser i forbindelse med musik. I det frivillige og mere faglige tror jeg, at alle de fede interviews jeg har lavet, med bl.a Floor Jansen fra Nightwish og James LaBrie fra Dream Theater, vægter virkelig højt. På det personlige plan må det være Ayreon’s Theater Equation (teaterkoncert af konceptalbummet The Human Equation) i Holland. Det er et band, som jeg har fulgt siden mine teenageår og var vildt at opleve live.

Selvom det var en teaterkoncert og vi alle sad ned, sang alle med og dansede siddende på stolene. Jeg har aldrig oplevet noget lignende: det var virkelig inspirerende og spændende at se metalmusik blive udfoldet i en teaterkoncert, hvor man ikke kun har fokus på musikken men også det visuelle. Jeg skal til Holland igen i år for at se en almindelig koncert med Ayreon – det har jeg ikke prøvet før, så det bliver også spændende. Det er et virkelig godt band.

Hvad synes du om Aarhus musikliv?
Jeg synes, at det blomstrer! Både inde i midtbyen og i de omkringliggende byer (Randers, Silkeborg, Grenaa mv.), er der mulighed for at opleve en masse spændende musik. Jeg synes især, at rock- og metalmiljøet er blevet større og stærkere, og er blevet mere populært hos ”det gængse folk”. Jeg har nydt at være del af et mere nichepræget musikområde, men jeg er stolt over, at metalmusikken bliver en større og større del af populærkulturen. Bare se på sådan noget som SPOT, her er en decideret metalsektion ”Spot Metal”, GAFFA har haft metaloptrædener med de sidste to år og Royal Deceit fra Skanderborg har været med i DR-programmet ”Live”.

Hvad kunne Aarhus bruge mere af?
Det er et svært spørgsmål, for jeg synes faktisk allerede, at vi er godt med på de fleste fronter. Jeg synes, at vores muligheder for spillesteder er rigtig fine, men vi skal have større venues for at trække de helt store navne til Aarhus. Til gengæld kan vi jo nemt komme fra Aarhus til enten Herning eller Horsens, så jeg ved det sgu ikke.
En ting som jeg godt kunne tænke mig at opleve mere af, både i Aarhus og generelt i Danmark, er flere kulturelle samarbejder, hvor musik indgår. Helt konkret var jeg jo så blæst bagover i forbindelse med førnævnte teaterkoncert, så det ville være fedt med samarbejder mellem Aarhus Teater og forskellige spillesteder omkring sådan noget.

Hvad betyder det for dig at være frivillig?
Det betyder utrolig meget for mig at være frivillig – i alle henseender. Det giver mig noget særligt når jeg kan hjælpe, aflaste og ikke mindst inspirere andre i mit arbejde. Når det er frivilligt betyder det bare, at jeg lægger endnu mere hjerte og sjæl i det jeg laver. Det giver muligheden for et KÆMPE netværk, og det er altid dejligt at lære nye mennesker at kende – og så giver meget af det jeg laver pt. muligheden for at sætte Aarhus på landkortet når det kommer til rock og metal. Det er vigtigt for mig!

Hvad er dit favoritband fra Aarhus?
Der er utrolig mange solide og kompetente bands fra Aarhus, og det er snart ikke til at holde tal på dem længere. Det er svært at vælge og jeg må nok beslutte mig ud fra det jeg hører mest lige pt. (jeg er en af dem, som skamlytter til et band i en periode for efterfølgende gå videre til noget nyt). Jeg ved ikke om jeg må vælge to, men jeg er rebel, så det gør jeg!

Læs også: Møl stormer frem i ind- og udlandet – Metallen boomer i Aarhus

I den tunge ende af skalaen må det være MØL, som spiller Shoegaze-metal. Selvom det er tungt, er der nogle utrolig fede melodiske og eklektiske elementer, som både er sørgmodige og glædebringende. Og så er deres liveshows for vilde! Både lys og lyd er spot on.

Det andet band jeg ikke kan lægge fra mig for tiden er HUMAN. Her er vi ovre i en helt anden genre, faktisk bare god gedigen grunge-rock. De bliver pt. spillet på MyRock og hver eneste gang nummeret ”Black Hole” popper op, når jeg kører bil, sidder jeg og skråler så meget med, at de andre bilister må tro, at jeg er sindssyg. Absolut et aarhusiansk rockband, som er på vej op – og ikke er til at stoppe.

Relaterede artikler