Lotus Noir skriver soul

Foto: Paw Friis

Sensualitet og intimitet er i fokus, når soulmusik rammer vores øregang. En musikgenre, der i over 60 år er blevet nydt med et blottet sind, har fået en ny opblomstring i smilets by.

Af Zina Hameed

Lotus blomsten har siden tæt på tidernes morgen været et bærende symbol for menneskets åndelige udvikling blandt de gamle egyptere og de indiske religioner. I vores helt egen lille aarhusianske musikreligion tilbyder Lotus Noir musik til sjælen. Lotus Noir skriver soul.

“Alt-i-een”-kvinden

Lotus Noir, der til dagligt kendes som Nanna Prip, skaber selv sin egen musik. Alt fra produktion til sangskrivning. Hendes nysgerrighed for musik startede allerede meget tidligt i hendes liv. I hendes tidlige teenageår begyndte hun at eksperimentere med sangskrivning og elektroniske elementer. Lotus Noirs eksperimenterende tilgang til musikken har ført hende til et sted, hvor hun nu producerer en unik lyd.

– Jeg føler, der er nogle elementer i min musik, jeg ikke har hørt i andres. Derfor føler jeg, at jeg bidrager med en anden form for soul. Det er ikke typisk soul. Det handler om opbygning og de instrumenter, jeg bruger. Også bare dét at det alt sammen er produceret på computeren.

Foto: Blikflak

Når soul lægger sig som en varm frakke om sjælen

– Soul får en til at føle sig sensuel. Man føler kærlighed. Det giver ro og gør folk opmærksomme på nogle andre sider i sig selv, mener Lotus Noir,

– Jeg får ofte at vide, at min musik rør ved folk. Der er mange, der har sagt, at den har en healende effekt på dem. Jeg kan nå ind til folk og virkelig ramme dem. Tale gennem musikken.

Læs også: Godbanens største musikerkollektiv: – Sammen er vi stærkere

Soulgenren lever op til sit navn gennem en sensuel og intim berøring af sjælen. Dens rolige beats og sans for kærlig atmosfære skaber en ro i sindet og gensidig kærlighed for personerne omkring én.

Musik er mange ting. Men noget vi alle kan mærke, er når musik rør noget i os. Der kan den fremme forståelsen af følelser. Det giver en tryghed, om at man ikke er alene.

Smilets by venter en opblomstring af soul

Soulscenen i Aarhus er desværre ikke så stor. Mange bands fra forskellige andre genre spirer i Aarhus, men soulmusikken står ikke med mange aarhusianske repræsentanter. Både rap og rnb har skabt sig en plads på en aarhusianske musikscene. Men selvom de to genre er affødt af soulgenren, har soulen indtil nu ikke kunnet markere sig på samme måde, som den gjorde tilbage i 50’ernes og 60’ernes Amerika med de sjælevarmede frontmusikkere, så om Aretha Franklin og Ray Charles. Men Lotus Noir skaber sin lyd med inspiration fra soulmusikkens veteraner og de nyere lyde af soul.

– Den aarhusianske soulscene er ikke så udbredt som så mange andre musikgenre. Men jeg tror, det er en genre der er på vej op. Mit indtryk er, at soul musik i dag ikke er så soulet, som det plejede at være. Jeg vil heller ikke sige, at jeg med garanti ved det. Men det er som om, vi kun er en lille håndfuld, der dyrker den mere old school soul men også den nye soul.

Foto: Paw Friis

Succes er kærlighed

Den 25-årrige sangerinde, der til daglig studerer på Det Jyske Musikkonservatorie, aner ikke hvad fremtiden har at byde på. Men hun ved, at så længe hun laver sin musik og formidler sine følelser og tanker, får hun en indre ro. For Lotus Noir når musikken ud på et spirituelt plan, og danner et univers, hvor hun lader lyttere komme ind i hendes verden og herfra skabe deres egen indre ro.

Lotus Noir går sin egen vej og sætter sin tillid til universet.

– Min musik skal have lov til at vokse i sit eget tempo. At det kan få lov til at blomstre. Jeg gider ikke skynde mig. Jeg elsker at spille den musik, jeg godt kan lide. Så kommer succes af sig selv, når timing er god. Jeg kan ikke fremskynde den. Jeg tror ikke, det er sundt. Jeg vil sige succes er glæde, kærlighed og anerkendelse.

Relaterede artikler