HeadQuarters:
Dagligstuen med et bankende hjerte for livemusikken

De laver ikke koncerter for dig eller mig – de laver dem hovedsageligt for sig selv, og fordi de synes det er sjovt. Mød Amira og Ole fra HeadQuarters, og kom med ind i deres hyggelige dagligstue på Valdemarsgade.

Steffan Lykke Møller

Egentlig starter historien om HeadQuarters ikke, da stedet i 2011 slog dørene op under et dansestudie i Valdemarsgade. Den starter lang tid før det. Den starter hjemme i musikeren Ole Løhdes egen lejlighed, der med tiden blev til et populært koncertsted i Aarhus. Her slog hans venner og bekendte et smut forbi stuen til en optræden. Mest af alt fordi de ikke følte, at de eksisterende koncertsteder i Aarhus havde plads til dem.

“Før i tiden havde spillestederne meget låste musikprofiler. Det var egentlig det, vi var utilfredse med, og det blev starten på koncerterne i vores stue”, fortælle Ole Løhde om det, som senere blev til ånden i HeadQuarters.

Dagligstue for Josh Homme og Diplo

Med tiden blev han overtalt af vennerne til at åbne sit eget sted. Og da lokalerne på Valdemarsgade under dansestudiet, som dengang hed Archauz og senere blev til Bora Bora, stod ledige, slog han til sammen med veninden Amira Gluhic og vennen Theis Smedegaard. Ingen af dem havde før stået bag et spillested, men havde en vis portion erfaring fra musikbranchen. Theis Smedegaard havde gjort sig som eventmager og var én af mændene bag opstarten af Brabrand-festivalen Grimfest, mens Ole Løhde var aktiv musiker og stod bag pladeselskabet Lyde Chyran Music.

Første koncert bød på John Hasall fra The Libertines, og siden har Headquarters budt på et hav af koncerter med især lokale, men også internationale navne, fantastiske klubaftner og et hav af gode fortællinger. Som da Josh Homme fra Queen of the Stone Age troppede op i baren, og resten af bandets medlemmer vendte plader på scenen. Eller da den verdenskendte DJ Diplo lige kiggede ind, da han jo alligevel boede på hotellet overfor. Og sådan bliver historierne ved. For det er det HeadQuarters er – dagligstuen, hvor folk kigger forventnigsfulde ind, for man ved aldrig rigtig, hvad man skal forvente, men man kan altid forvente en særlig aften.

Livemusikken skal ske og udfolde sig i Aarhus

I dag er to af de tre bagmænd tilbage, Amira og Ole. De driver stedets omgivelser i samme afslappede dagligstueånd, som da det åbnede. Dog er de blevet mere profesionelle med årene, især når det kommer til musikken.

For selv om stedet præsenterede lidt af hvert musikalsk, vil de ikke bare servere det, som folk gerne vil have. Det kan de få på P3, men ikke på scenen i HeadQuarters.

“Man må gerne forholde sig til musikken som gæst på HeadQuarters. For os har musikken en høj værdi, og det vil vi gerne banke ind i folk”, fortæller Ole og forsætter:

“Vi prøver hverken at være populære eller gå med strømmen, og vi vil samtidig ikke være niche. Vi er ikke for et særligt publikum. Inderst inde brænder vi bare for musik og især livemusik, og vi vil bare gerne, at livemusikken sker og udfolder sig her i Aarhus”.

Går ind for god musikopdragelse

Man mærker, at kærligheden til livemusikken sidder dybt i stedets to ejere. Så på trods af stedets afslappede atmosfære, gemmer der sig en vis forpligtelse til at være en del af udviklingen af den aarhusianske musikscene. Ikke kun for at holde deres eget sted kørende, men for at holde den aarhusianske musikscene i live. Derfor er en af de største ændringer, der er sket i de mere end fem år, stedet har eksisteret, måden de arbejder med de optrædende artister, fortæller Amira.

“Vi kalder det selv musikopdragelse. De, der spiller her, skal også ville noget med musikken. Vi er blevet professionelle, og det skal musikerne også være. Du skal herfra og så videre ud i karrieren. Vi vil gerne være platformen, som hjælper med det.”

Derfor er HeadQuarters også stedet du går hen, hvis du vil høre noget af det, som står lige på nippet til at bryde igennem musikalsk på den aarhusianske musikscene.

Fotos: mbn-foto.dk

Faktaboks

Hjemmeside: www.hq.dk
Facebookside & Facebook live side
Adresse: Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Kapacitet: 180
Billetpriser: Under 100,- kr.
Antal koncerter: Ca. 200 shows om året
Genre: Alle
Grundlagt: 2011

Relaterede artikler