Gør-det-selv projektet Pari Penn udgiver første single

15/05/2020 Luca Iele Rasmussen

Foto: Julius Ambrosius

Siden efterskolen hvor Mikkel og Simon mødte hinanden, har drengene arbejdet sammen om musikken i forskellige konstellationer. De seneste tre år har arbejdstitlen dog været Pari Penn, og projektet intensiverede en hel del, da drengene flyttede sammen i august 2019, hvor drømmen for alvor begyndte at tage fart.

Der er ingen tvivl om, at det er legen, der er i fokus, når det handler om tilblivelsen af Pari Penns musik.

”Det startet typisk med en eller anden idé, vi har fået. Så arbejder vi bare ud fra den, prøver nogle forskellige ting og ser hvad det kan blive til.” – siger drengene, om deres egen skabelsesproces.

Legen tillades da også kun af de uformelle rammer, som danner grundlaget for duoen. Musikken bliver for eksempel til i Mikkels soveværelse, og blandt andet det, sammenlagt med et langt venskab, skaber et kreativt frirum, hvori musik også handler om at eksperimentere.

Ud af frirummet er der så kommet et produkt: Debutsinglen ”Sleep”.

”Sleep” handler om, følelsen af at køre ud i natten uden lys i en verden, hvor alt går hurtigt. Det er længslen efter at kunne slappe af, tømme hovedet og bare sove. Inspirationen til sangen stammer fra drengenes ”sabbatårs tilværelse”, som de har levet i fra afslutningen af gymnasiet og frem til nu.

”Den handler om at føle sig lidt faret vild i livet, og føle at man bare kører afsted, uden egentligt at vide hvor man vil hen.” – siger vokalisten Simon, hvorefter produceren Mikkel tilføjer; ”Det er en sang som lydmæssigt tager meget let på emnet, for at skabe en følelse af, at det nok skal gå”

Selvom sangen tager udgangspunkt i netop ”sabbatårs tilværelsen”, mener duoen alligevel, at den har noget at tilbyde til alle.

”Man skal selvfølgelig høre sangen, fordi den er god!” – siger drengene og griner. ”Det er en sang, der ikke stiller de helt store krav til lytteren. Den er let og naturlig, men den har alligevel noget at byde på. Den er forholdsvis tilgængelig for alle, og vi tror, alle burde kunne se noget i sangen, som de kan relatere til. Hvis ikke direkte i teksten så i lyden, som er forbeholdt alle.”

For Pari Penn betyder det også en hel del at være lokaliseret i lige netop Aarhus.

”Vi har begge to forelsket os i Aarhus, tror jeg.” – siger Simon og tilføjer; ”Både på grund af venner og bekendte, men også fordi det på mange måder er et lidt mere intimt musikmiljø. Det er lidt mindre, og der er lidt mere plads.”

Pari Penns debutsingle ”Sleep” skulle gerne afspejle essensen af lyden og udtrykket på duoens kommende EP, som udgives til efteråret.

Se videoen her.

Relaterede artikler