Go Go Berlin-forsanger: - Vi var ramt af et kæmpe stort ”Hvad nu?”

Året er 2017. Christian Vium, forsanger i Go Go Berlin sidder på en strand ved Barcelona og skriver på titelsangen til pladen The Ocean.
– Jeg startede med linjen: ”I Swim across half the ocean, leave the city miles away” fortæller Christian og forklarer, hvordan han i samme øjeblik fik et indre billede fra en scene i filmen Life of Pi. Her har hovedpersonen Pi Patel krydset oceanet. Han har tæmmet en tiger undervejs. Han har været på en kæmpe rejse for at finde sig selv, og driver udmattet ind i land, hvor tæerne for første gang i umindelige tider strejfer sandet.
– Der rejser hårene sig i nakken på mig, siger Christian.
Da Christian sidder der på stranden og kigger ud over havet, har Go Go Berlin to studiealbums bag sig. De har turneret hele verden rundt. De har spillet koncerter i Los Angeles og New York, hvor folk har fortalt dem, at ”de skulle være de nye The Strokes”. Men bandet er ikke de nye The Strokes, og oveni oplever de hver især personlige nedture af forskellig art.
– Vi var bare ramt af et kæmpe stort ”Hvad Nu?”. Der var sket så meget med os, funderer Christian.
Men med The Ocean kommer genfødslen, ligesom genfødslen kommer for Pi Patel. Uagtet, at ord som ”reinkarnation” og ”genfødsel” giver spirituelle associationer, lægger
tilblivelsen af The Ocean-nummeret grunden til The Ocean-pladen og nu Lyfe-ep’en.
– Det var fucking hårdt at ”føde” The Ocean, men efter det er det bare meget nemmere, pointerer Christian.
Darkness Vs. Here comes the Darkness
To af de største Go Go Berlin-hits handler om mørket og kommer fra henholdsvis New Gold fra 2013 og The Ocean fra 2019. Nummeret Darkness er fra debutalbummet New Gold, og sætningen ”Darkness ain’t your friend, please don’t be that hard on yourself” står frem som en central linje i sangen. Det er et skue fra lyset ind imod mørket.
– Jeg er utrolig stolt af Darkness i forhold til teksten. Der er mange, der har skrevet, hvordan den sang var den, der hjalp dem, og det er jo helt vildt, fortæller Christian.
– Nummeret Here Comes The Darkness er en sang, der handler om, hvordan man personligt kan have det. Jeg tror, den kan hjælpe lytteren på en anden måde i form af, at du ikke er alene.
Men Here Comes The Darkness handler også om andet. For det første er der andre temaer, som vores forhold til sociale medier, der har været inde over i tekstskrivningen. Men i alt musik Go Go Berlin laver, gælder der, at musikken er skrevet sammen i gruppen, og at musikken skal være relaterbar både for lytteren men også for alle medlemmer i bandet.
– Jeg ved ikke hvorfor, jeg skulle lave noget selv, for i Go Go Berlin laver jeg noget, sammen med de mennesker jeg holder af, og jeg får optur sammen med nogen, siger Christian og forklarer samtidig, hvordan han hellere vil høre hvad folk får ud af Go Go Berlins musik, end han selv vil give svar.
– Det har altid været meget vigtigt for os, at det relaterbart og ikke en envejskommunikation.
“Der er da perioder, hvor jeg synes, det er hårdt at være musiker. Men jeg gør det, fordi det er det mest givende i mit liv, og jeg ikke kan leve uden det. ”
På Lyfe er selvtilliden tilbage – Meget pop er vildt interessant
På Lyfe er selvtilliden tilbage. Bandet, der tidligere var kendetegnet ved fandenivoldsk ”Her kommer vi”-rock, står ved deres nye lyd, og de valg de har taget.
– Hele tematikken på pladen er, at livet hele tiden forandrer sig, og at man tager en masse valg, forklarer Christian og pointerer, at hans synes, det er fedt, når livet forandrer sig.
Singlen I Never Meant To behandler tematikken ved, at mennesker i forandringen sårer hinanden, men at folk ændrer sig uanset, og måske er det meningen.
Springet, som Go Go Berlin har taget fra at lave 70’er inspireret rock til i højere grad at være inspireret af synth pop, har bragt mere selvsikkerhed frem i sangskrivningen, mener Christian. De laver i højere grad det musik, de holder af.
– Jeg synes, det er en succes, at vi har været et band i 9 år, og vi stadig er mega nysgerrige.
Han tænker samtidig, at popverdenen i øjeblikket har friere rammer til at være nysgerrig end rockverdenen. Kunstnere som Billie Eilish og Frank Ocean udfordrer formerne, mens de samtidig formår at være rigtig populære.
– Meget popmusik er vildt interessant.
– Jeg gør det, fordi det er det mest givende i mit liv
Som årene er gået, bliver Christian mere påvirket af samfundet udefra. Han havde aldrig troet, at noget som manglende pensionsordning og uddannelse ville få betydning.
– Mennesker er flokdyr, og vi afspejler os i hinanden. Selvfølgelig gør vi det, også selv om vi prøver at være ligeglade, erkender han.
Men Christian er stolt af at have kunnet leve af musik, som han har gjort i ti år efterhånden. For han ved, det er svært at opnå. Samtidig er noget af det, der provokerer ham mest, når han får spørgsmålet ”om han kan leve af det?”. Og det er på grund af det økonomiske fokus. For Christian er ikke musiker på grund af, han vil tjene penge. Der er andre værdier, han vægter langt højere.
– Der er da perioder, hvor jeg synes, det er hårdt at være musiker. Men jeg gør det, fordi det er det mest givende i mit liv, og jeg ikke kan leve uden det. Jeg er bare pisse glad for, jeg har fundet noget, der er pissefedt.
Springer vi tilbage til stranden i Barcelona og ser på Christian, der sidder udmattet i strandkanten, er der et nyt perspektiv. Det kæmpe store ”Hvad Nu?” stiller spørgsmålstegn ved andet og mere end en musikalsk retning for bandet. Det er hele Christians identitet, der er på spil. For han lever og ånder for musik.