Gaffa-Prisen 2020

Gaffa Prisen
Pressebillede

“For mig er det ekstremt vigtigt at Gaffa-Prisen skiller sig ud og ikke præsenterer alt det, alle de andre gør.”  – Sidsel Thomassen (chefredaktør)

Lærke Kruse

Gaffa-Prisen runder sit 10-års jubilæum i år, og for første gang afholdes det omtalte og populære award show på hjemmebane – nemlig i Musikhuset i Aarhus.
Aarhus Echo har været forbi Gaffa-redaktionen og talt med Sidsel Thomassen om, hvilken udvikling Gaffa-Prisen har gennemgået det sidste årti, hvordan begivenheden adskiller sig fra andre shows, og hvorfor det er så vigtigt at Gaffa gør, hvad Gaffa gør.
 

Som det eneste tilbageværende, rendyrkede musikmagasin i Danmark har Gaffa leveret musikformidling til hele Skandinavien siden starten af 80’erne. Musikken er grundpillen, og en vigtig del af magasinets identitet er at formidle diversiteten i branchen. På samme måde afspejler Gaffa-Prisen den universelle tilgang til kulturen ved at booke alt fra rock, metal og punk til deres show. I følge Sidsel Thomassen er det ekstremt vigtigt ikke bare at lægge sig i slipstrømmen af andre aktører, men netop være med til at sætte dagsorden i det danske musiklandskab. 

Gaffa-Prisen har gennemgået en stor udvikling de sidste ti år, og ikke mindst vokset i størrelse. De første år blev Gaffa-Prisen omtalt som branchens julefrokost, både på grund af placeringen i starten af december og fordi det blev afholdt på et mindre venue, nemlig Bremen i København.
Det er gået lidt fra at være et bastard-show til at blive et mere seriøst og poleret show uden at give slip på at stikke ud i forhold til alle andre award shows,” fortæller Sidsel Thomassen.
De sidste tre år har showet fundet sted i Odense, og nu har det altså endelig fundet vej til Aarhus. Og det, at vende hjem til Aarhus, kan noget helt særligt. Det er som om vi kører i et ekstra gear i år i forhold til at få tingene til at klappe. Det er bare noget særligt, at vende hjem, og så endda for første gang! Det er en fantastisk sal i Musikhuset og bare et skønt sted,” siger Sidsel Thomassen.

Og det er tydeligt at fornemme, at det ikke kun er på Gaffa-redaktionen, der er den stemning i luften. Magasinet meldte udsolgt allerede 16 dage før aftenen, og Sidsel Thomassen mener, at det nok også skyldes årets vært, den populære standupkomiker, Melvin Kakooza.
“Han var min absolutte førsteprioritet til at være vært på showet i år. Både fordi han er så ekstremt dygtig til det han laver, og fordi han for alvor har fået slået sit navn fast. Man ved det måske ikke, men Melvin er også en ret dygtig musiker og vild til både at spille trommer og rappe, så musikken ligger ham slet ikke så fjernt. Vi er ekstremt stolte af, at det er hans første værtstjans, og så er det jo også bare fedt at være first movers på det punkt!”

Og det med at være first movers og have gå-på-mod er en vigtig del af Gaffas identitet i en branche, der er så flygtig, som musikbranchen er i dag. Sidsel Thomassen fortæller, at de tit har oplevet, at folk har et billede af Gaffa som værende en stor koncern med en masse mennesker. Men i realiteten er det kun en lille håndfuld, der sidder på redaktionen og arbejder hårdt for at formidle musikken. Som så mange andre steder i kulturbranchen hænger pengene ikke på træerne og det kræver derfor hårdt arbejde at få tingene til at falde i hak, og det hele til at gå op i en højere enhed. Derfor er det vigtigt for Gaffa-redaktionen, at de har stor opbakning fra læserne, kollegaer og venner, så deres arbejde kan blive udført. Og heldigvis har redaktionen også masse dygtige freelancere, der hjælper med at løfte opgaven.
Musik er følelser. Musik er alting!“ siger Sidsel Thomassen. “Så det der med at have et sted, hvor man altid ved, man kan gå hen og blive inspireret, er ekstremt vigtigt for os at holde ved. Der skal være plads til os, og det er der så heldigvis også! Og det er det vi kæmper for, alt hvad vi kan.” 

Gaffa-Prisen finder sted i Musikhuset, Aarhus, d. 26 februar og vil blive sendt direkte på TV2 Play kl. 20. Det vil også være muligt at se showet på Zulu fredag d. 28 februar efter X-faktor. 

Relaterede artikler