Fredagslogikken får os gennem hverdagens udfordringer

Fredagslogik består af de to unge mænd Otto Olrik på guitar og Rune Simonsen på vokal. De to venner dannede Fredagslogik som følge et par overraskelser i Asien. Idag er gruppen klar med deres første album, der emmer af hverdagsfilosofiske og kække tekster.

Af Nina Bogicevic

Overraskelsen på hotelværelset

Da Rune var på rejse i Thailand, fik han noget af en overraskelse på sit hotelværelse, da Otto uanmeldt troppede op på Runes hotelværelse. Otto var udstyret med en guitar på ryggen og de to venner begyndte at skrive utallige sjove tekster om dét, de mødte på deres vej i Thailand.

Gutterne opsøgte nogle af spilledestederne i Thailand, og fandt da også stedet for deres debutkoncert. De skulle debutere med deres første koncert på High Bar, som ligger på øen Kho Phi Phi – det var i hvert fald vennernes plan, men så vågnede de op til endnu en overraskelse dagen derpå.

– Dagen efter vågnede vi op, på en klippe ved siden af baren og tænkte: ”God aften”. Med tiden er vi blevet mere og mere ædru når vi spiller koncerter, man kan faktisk godt kalde os for de omvendte rockstjerner, beskriver Rune om Fredagslogik.

Mange koncerter og oplevelser senere, har Fredagslogik debuteret med deres første album Sådan ser det ud på 5 sal, som er spækket med umiddelbarhed ærlighed.

Fredagslogik – det tiltrængte afbræk, fra hverdagsproblemerne.

Fredagslogik har altid været skarpe på gode hooks, hvilket krystalliseres i duoens ørehængere. 

– Vores melodier ligger os så nær, at vi simpelt ikke kan lade være med at skrive dem om til sange. Vi elsker at få folk til at synge med på vores sange, uddyber Rune.

Resultatet er debutpladen Sådan ser det ud på 5 sal. Albummet handler om gode og dårlige vaner, damer, spiritus og ensomhed blandt andet. Kort sagt behandles de emner, som sker inden for hjemmets fire vægge i ugens syv dage, og de menneskelige hverdagsproblemer. Det er en sammensurium af de frustrationer, ønsker og følelser som alle uanset status kan opleve. Alt samlet i ti sange og leveret med humoristiske undertoner og en fredagslogisk attitude.

– Det er hverdagens lommefilosofi, den form for filosofi som er den eneste rigtige. Med albummet prøver vi at vække den følelse som folk har på en fredag, fordi vi har alle et mere “loose” syn på livet om fredagen, samtidig husker vi dem også på at der ikke findes en fredag uden en mandag, forklarer Rune. 

Albummet udkom i oktober måned, men processen dertil har været en årelang, men en meget givende én for bandet. Rune og Otto startede produktion helt tilbage i 2016, så albummet har været længe undervejs i tre års tid.

– Det føles vildt fedt at have udgivet vores første plade. Vi er meget stolte af alle sangene, og det har været en lang og arbejdsom proces, hvor vi har rykket os utroligt meget musikalsk. Det har også gjort os rigere på erfaringer med henblik på musikindustrien. 

– Vi har altså været igang siden 2016, så det er faktisk helt vildt at kunne annoncere et debutalbum nu. Processen har været helt vildt sjov, for sådan skal det sgu være, når man spiller i Fredagslogik, forklarer gruppen.

Om musikken fortæller gruppen selv, at de er et catchy pop/rock band, med et glimt i øjet. Og albummet byder da også på både cathy lyrik og musik. Med de ørehængende rytmer og Runes kække vokal, går teksterne om livet på femte sal lige ind. Duoen søger at parre deres originale lyrik, med en bred vifte af klare kor-vokaler, akustisk guitarlyd og et altid ørehængende omkvæd/hook. 

– Vi har helt klart en kærlighed for den varme bodega stemning, hvor vi inddrager publikum. Genremæssigt læner vi os opad en blanding mellem det eksperimenterende pop/rock og den danske ørehænger. Personligt henter vi meget inspiration fra kunstnere som Kim Larsen, The Kinks, Oasis, Brødrene Olsen og Zappa.

Aarhus er som bekendt rødt, også infrastrukturelt

Selvom både Rune og Otto er rykket mod sjælland for nyligt, har de tilbragt de sidste tre år i smilets  by. Tiden i Aarhus har budt på mange ture langs Aarhus havn, da begge venner var store fans af Havnens Perle. Deres ture til grillbaren var dog evigt langsommelige. De var så irriterende lange at det endte i sangen Rødt i Aarhus.

– Ikke en eneste gang lykkedes det os at komme derhen, uden at skulle holde for rødt lys. Faktisk er der nogle af trafiklysene, som tager op til 2.5 minut før der bliver grønt. Det gælder ikke bare havnen, desværre. Det er fuldstændig umuligt og nærmest lidt komisk, hvor svært det kan være at komme hurtigt fra A til B i byen i Aarhus. En dag havde vi fået nok, og mens vi stod og ventede på det skulle blive grønt, kom vi op med ideen altid Rødt i Aarhus, forklarer bandet.

Otto og Rune synes det er vigtigt at belyse hvordan Aarhus trafik fungerer, eller nærmere mangel på samme, og hvordan dette påvirker alle byens borgere. Dette er ud over sangen blevet til en musikvideo, som på karikeret, men charmerende facon viser, hvordan byens lange ventetider i lyskrydsene påvirker byens beboere på godt og ondt.

– Aarhus er jo en mega smuk by, men vi synes det er værd at belyse den helt vanvittige infrastruktur, der gør at byens liv bogstaveligt talt holder for rødt, forklarer Rune.

Fredagslogik går en mørkere fremtid i møde

Fredagslogik har haft travlt hen over sommeren samt efteråret, hvor tiden har budt på en del koncerter. Oveni det har de haft travlt med færdiggørelsen af debutpladen. Lige nu slapper Rune og Otto lidt af, og ser hvilke muligheder, som byder sig. Om kort tid tager drengene i studiet på ny, hvor de går igang med at indspille deres nye EP Gule Marker allerede i November. EP forventer de at udgive i det kommende forår.

– Det er lidt en ny gren af Fredagslogik som vi eksperimenterer med, hvor vi gør brug af flere mol akkorder, og mørkere lyrik, som vi håber på at folk bedre kan foreholde sig til, beskriver bandets vokalist.

Udover den kommende EP er der en masse fede koncerter i vente, som man kan tage til i ventetiden.

Relaterede artikler