Fatter Eskil Prisen: Nu kan Aarhus føles som Berlin

Af Carsten Holm

I aften står endnu fire talentfulde navne på scenen i forbindelse med Fatter Eskil Prisen. Det er jagten på 25000 kr og en indspilning af numre i TapeTown – udover lige at få lidt mere erfaring ind under vesten, inden at alverdens scener skal erobres.

De to tidligere runder er blevet vundet af Silque, Pust, Rýk og ELLIE – de står alle med begge ben i semifinalen. Men hvem skal følge dem? To af dem, finder dommerpanelet i aften, ud fra disse fire fine navne, som vi hermed bringer en kort beskrivelse af.

Held og lykke, folkens!

nordnordnord: Magisk aften i Mølleparken
– Størstedelen af os kommer fra det Vestjyske, hvor vi mødtes igennem Musikalsk Grundkursus i Holstebro, selvom jeg selv (Johannes) kommer fra Viborg. For nyligt er hele bandet dog flyttet til Aarhus, hvor bandet nu har base, selvom guitarist Karl Kristian holder fast i hjemstavnen Hvide Sande.

Det første nordnordnord nummer blev skrevet af Frederik og mig i begyndelsen af 2016, hvor vi sad i kælderen på Holstebro musikskole. Her kom de andre til, og vi blev udvalgt til projektet Rock the Region, der fik os ud på en lille turne i det midtjyske. Blandt andet SPOT festival, som blev vores 5. koncert nogensinde.

Vi bruger oftest betegnelsen Indierock. Selvom det er et ord, der siger utrolig meget og utrolig lidt på samme tid. Vi er simpelthen endt i en rockgenre, der har en unik lyd af de 6 personer der er bag. Man kan høre, at vi hver især kommer fra forskellige steder. Den indadvendte Sigur Ros inspirerede komponist møder den langhårede rock guitarist. Den poppede melodiske forsanger møder troldmanden, der bygger sin egen synthesizer. Musikken går fra “fee rock” til det bløde og følsomme, man vugger til hjemme i seng en sen aften. Når man lytter til det, er det let, tilgængeligt og til at forstå. Vi er meget umiddelbare i vores udtryk, men gør brug af vores fælles kærlighed til det storladne uden tag over hovedet og det elementære musik. Vi er meget romantiske, når det kommer til vores musik og sætter en stor værdi og ære i at spille det hele live.

Vores første oplevelse med Aarhus var da vi spillede på Godsbanen under SPOT festival i 2016. Her var stemningen helt i top, og vi følte, vi havde åbnet et godt kendskab til Smilets by. Sidenhen har vi spillet flere gange på Fatter Eskil, hvor der har været varierende tilskuere men altid tæt på scenen. Vi spillede også til festugen i Mølleparken om aftenen, hvor alting var magisk. Solen var gået ned, lyssætningen var perfekt, regnbuen fra ARoS i baggrunden, og vi spillede en drøngod koncert. Skøn skøn aften. Vi spillede også releasekoncert på Radar med vores EP (Faster Than Ever Before) for et år siden, hvor vi havde visuals med for første gang, og det var en helt perfekt størrelse til vores arrangement.
En oplevelse, vi er nødt til at hive frem, er, da vi spillede som opvarming for Carpark North i Scandinavian Congress Center. Det var vores første koncert på tur med dem, og modtagelsen var overvældende. Salen var enorm, men vi og publikum fik følelsen af, at vi godt kunne fylde den ud og derfor passede perfekt dertil.

Da vi er 6 forskellige mennesker, går vi til lidt forskellige koncerter. Flere fra bandet var nede at høre den første koncert i Fatter Eskil prisen og var meget betagede af PUST, der også gik videre fra den runde. Vi kommer i det hele taget meget på Fatter Eksil.

I april sidste år udsendte vi vores EP ’Faster Than Ever Before’, der går fra det stille til fart over feltet og det storladne. I november fulgte singlen ’Giving You All’, som er et mere rocket udspil fra os – og meget i stil med Carpark North.

I halen af vores koncerter, har vi fået pæne ord med på vejen fra flere – blandt andet disse:
”Med pophooks og indie-lyd placerer bandet sig i et genremæssigt ret tæt befolket område. Bandet lykkes med at skille sig ud fra mængden ved hjælp af behagelige, små detaljer og stærk produktion…..” -GFRock

”Lidt firkantet beskrevet fremstår de som en blanding af Carpark North og Sigur Rós, og der er masser af potentiale i de seks unge gutter, som tydeligvis nyder at stå på scenen. Dem kommer vi til at høre mere til…” -GAFFA

”Nordnordnord giver et vildt imponerende energisk sceneshow, som komplementerer deres melodiske og fyldige lyd…” – Stiften

Reapers New Rumour: Lyden af stor tør amerikansk ørken

Reapers New Rumour er et dansk/argentinsk trekløver, som er lokaliseret i Aarhus.

– Vi har efterhånden spillet sammen i 4 års tid – men i flere forskellige formationer forstået på den måde, at der har været flere bandmedlemmer tidligere. Vores lyd har derfor ændret sig en del gange, i takt med man også bliver “klogere” som band. Men som trekløver har vi spillet sammen i 1 års tid – og her har vi virkelig fundet “vores hylde”. Så på mange måder føler vi os meget nystartet og har stort set også slettet alt gammelt materiale for at kunne arbejde fremad og fokusere på det her sted, hvor vi føler, at vi hører til.

Vores musik appellerer nok mest til den amerikanske desert rock og stoner rock men med et mere underspillet udtryk. En mørk, dyster, sexet, ominøs omgang dødsørken fra dybet – tilbagelænet uden at være arrogant, diskret uden at være genert, støvet men virkelig croonet.

Vi har spillet forskellige steder i Aarhus. Bl.a. Fatter Eskil, HQ, Backstage (da det eksisterede), Gyngen og V58. Planen for 2018 er at søge uden for Aarhus.

Dog har vi som sådan ikke nogle faste hænge-ud-steder. Jo, selvfølgelig vores øvelokale ved Lydhavnen, men ellers bevæger vi os meget rundt i byen alt efter musikken, humøret og tørsten.

Vi har tilbage i januar smidt vores single “Bill C.” på gaden og har med vores ringe evner fået strikket en musikvideo sammen til den. Nummeret kan findes på Spotify og videoen ligger på Youtube.

Vi har en EP klar, som kommer på gaden til sommer.

Phosphor Kid: Når Aarhus pludselig føles som Berlin

– Vi startede bandet Phosphor Kid i 2017 i Aarhus, men inden da spillede vi i mange forskellige bands hver for sig, bl.a. Ladylion, Striving Vines, King’s Light Infantry og Yellowish. Tre af os har været venner i mange år, men det er først nu, vi prøver at spille sammen, og det er for fedt. Lars, vores bassist, er et nyt bekendtskab, som vi sætter stor pris på.

Vores musik er en blanding af melankolsk dream pop og Nordic lo-fi. Vi vil gerne ramme stemningen af at køre i bil langs stranden ved skumringstid, tavse under en orange og lyserød himmel kun med lyden af bilens brummen enten på vej væk eller på vej hjem. Måske kunne man gå så langt som til at kalde det dusk pop (udtalt på engelsk)!

 Med de andre bands vi har været en del af, har vi spillet adskillige koncerter men kun spillet én koncert sammen i denne konstellation. Det var til Tapetown Extravaganza i vinteren 2017, hvor vi endnu kun var en trio og ikke havde fundet et rigtigt bandnavn endnu. Men koncerten gik super godt, og det var et virkelig fedt crowd!!! Én af den slags aftener hvor Århus pludselig føltes mere som Berlin, og det smadrede lokale fyldtes med alverdens farverige og alternative mennesker fra den århusianske undergrund….MEGA fedt!!

Da vi jo er fra Århus, har vi alle set utrolig mange koncerter i Århus. Forsanger Randi har senest set Alvvays på Atlas og Slowdive på Voxhall. Ellers husker hun en fantastisk koncertoplevelse med Mark Eizel (American Music Club) på det gamle Musikcafeen, og den aften hun ved et tilfælde endte til en formidabel Midlake koncert på Voxhall. Derudover tager vi ofte ud og hører vores dygtige musikervenner spille koncerter.

Det sted vi oftest tager til koncerter er på Voxhall/Atlas eller Radar. Men også de mindre steder som Tape og HQ.

Hvis vi bare skal i byen, bliver det ofte Vesterlauget eller Sway.

Vi har indspillet en 4-tracks EP, som vi lige skal lægge den sidste hånd på. Tror vi vælger at udgive den selv digitalt, og så sørge for at komme ud at spille nogle koncerter, så vi kan prøve vores materiale af foran et publikum. Vi har mange sange, som ingen har hørt endnu.

Henkiller: Blodigt spor af hedonistisk 70’er rock!

Her har vi sakset godt og grundigt fra Henkillers facebookside.

– Henkiller består af Jake Gardiner (guitar og vokal), Linus Holst (bas og vokal), Rasmus Holst (trommer og vokal) og Mads Lund (guitar og vokal). De har base i den nordjyske oase, Klim.

Bandet har spillet sammen siden 2011, og har alle gået på samme gymnasium. Siden den spæde start har Henkiller haft forskellige konstellationer, hvor musikken er blevet taget i mange retninger.
Med den nuværende opsætning har bandet fundet en lyd og en genre, som bevæger sig tættere på det klassiske hårde rock, samtidig med at der arbejdes med meget mere end de nemme løsninger.

Funfact: Navnet Henkiller kommer fra bulmeurt, som hedder henbane på engelsk. Måske en smule syret, men bestemt ikke blodigt.

Henkiller efterlader et blodigt spor af hedonistisk 70’er rock på nye plader.

I deres hårdtslående og melodiøse univers bliver grænserne udvisket mellem helligt og profant, og genrens spilleregler bøjes og brækkes.

En harmonisk rockgruppe, der på euforisk vis tryllebinder og fodrer koncertgængerne med ørehængere og er blevet beskrevet af branchefolk fra bl.a. SPOT festival, som ”et lovende band man bestemt vil høre mere til.”

Henkiller har spillet shows i både København, Århus og Aalborg mf. og er vinder af den vestdanske finale i 2017 i musikkonkurrencen Emergenza samt finalist i den dansk-nordiske finale. Deres musik og sceneshow egner sig både til energisk dans og den stille musikalske oplevelse, og går derfor hånd i hånd med både kolde øl og cocktails.

I efteråret 17 indspillede Henkiller deres første single i Mørkværk Studio.

Relaterede artikler