Fatter Eskil Prisen – Indtages af essensen af ambitiøs ungdom!

Af Carsten Holm

Onsdag markeres sidste indledende runde i den traditionsrige Fatter Eskil Prisen. I alt har 12 navne stået på scenen – seks af dem er videre til semifinalerne, der afholdes i næste måned – og i aften skal de to sidste semifinalister findes.

Hovedpræmien er 25000 kroner, der skal bruges i TapeTown studiet i Lydhavnen – og dermed er den næste fede indspilning af sange sikret. Men først skal semifinalerne forceres – og dér venter seks kompetente navne, som tæller Phosphor Kid, NordNordNord, Rýk, Ellie, Silque og PUST.

Som de øvrige onsdage, bringer vi her en hurtig gennemgang af aftenens fire deltagere, ønsker god fornøjelse og held og lykke til alle!

HUMAN: Missionen om at overtage overskrifterne på den danske rockscene!
Joachim, Mikkel og Jakob beretter:

– Alle bandets medlemmer er bosat i Aarhus men kommer fra henholdsvis Herning, Ebeltoft og Solbjerg (Aarhus). Bandet blev stiftet tilbage i sommeren 2015, da Joachim og Mikkel mødtes i kælderen på MGK. Der gik ikke lang tid fra første jam, før bandet blev til. Rockens rødder lå dybt plantet i de to jyders identitet og gav anledning til at stifte Human. Det tog godt og vel et år, før vi fandt den helt rigtige bassist, som både musikalsk og socialt passede ind i bandet.

Musikken kan man beskrive som den 90’er agtige Hard Rock stilart kombineret med en mere moderne produktion, der forener det vilde og energiske udtryk med velproducerede og tjekkede rammer.

Med sin debut-single indleder Human en mission om at overtage overskrifterne på den danske Rockscene! Joachim’s vokalpræstationer i fronten, sender tankerne tilbage til store legender som Chris Cornell og tidernes store rock helte. Vokalen bakkes op af en buldrende bas samt en insisterende energi bag trommerne. Med knivskarpe melodier skæres der ind til benet, og med nerve og energi leverer Human et liveshow, der vil noget.

Vi har spillet 4 koncerter i Aarhus indtil videre heriblandt Fatter Eskil. Vi spillede releasekoncert på Fatter Eskil d. 10. januar, hvor der kom langt flere, end vi havde turde forvente.

Vi synes, at koncerten gik rigtig godt, og det virkede som om, at publikum var enige med os.

Udover de fire koncerter har vi spillet til adskillige private arrangementer i blandt andet Tivoli Friheden, Godsbanen og Salling Rooftop.

I Aarhus har vi været til adskillige koncerter hver især på Train, RADAR, Voxhall, Atlas, Northside, Tivoli Friheden og Fatter Eskil. Electric Guitars, Rival Sons, Mike Andersen, The Boy That Got Away, Metallica, Dizzy Mizz Lizzy, Kaizers Orchestra, Carpark North og mange flere.

Når vi hænger ud i byen, er det primært Fatter Eskil. En klar favorit i bandet, da der både er hyggelige rammer inden- og udenfor.

Vi har udgivet en single tilbage i starten af januar, som vi selv har produceret. Sangen er kommet i rotation på MyRock, og er blevet spillet af Jesper Binzer, hvilket vi er meget stolte af. Vi er i skrivende stund taget i studiet endnu en gang for at indspille endnu mere musik, som vi kan udgive.

BLEACH: Debutkoncert på Fatter Eskil
Ida er Bleach, og hun fortæller:
– Jeg kommer oprindeligt fra Aabenraa, men er for halvandet år siden flyttet til Aarhus for at studere.

Jeg har gået og rodet med den lyd, Bleach har i et stykke tid. Det er først rigtigt blevet til et koncept i efteråret 2017, da jeg lagde mit første nummer ud på karrierekanonen, hvor det fik en anbefaling.

Bleach har en elektronisk, poppet og punket lyd. Det er et fandenivoldsk, sexet og energisk univers, som syder af længslen efter kærlighedens skyggesider og begejstring for narcissismen.

Jeg spillede min debutkoncert på Radar den 7. marts. Stedet og stemningen var superfed, og jeg glæder mig rigtig meget til at gentage succesen på Fatter Eskil! På Radar havde jeg kun taget min computer med, men denne gang har jeg allieret mig med 3 dygtige musikere, så det bliver faktisk lidt en debutkoncert vol. 2, fordi konstellationen er helt ny!

Jeg har lige været til en koncert i musikhuset med en fænomenal jazz-musiker  – Gregory Porter – det var sindssygt inspirerende! Generelt nyder jeg at gå til de forestillinger og koncerter, musikhuset sætter op, ellers nyder jeg musik på bl.a. Voxhall, Smagløs og Pica Pica.

Jeg har indtil videre kun udgivet min sang “Nightcrawler” på Karrierekanonen. Jeg forventer dog at udgive en EP indenfor det næste halve år med det sæt, jeg spiller til koncerten. Hvis man ikke lige når at komme forbi Fatter Eskil Prisen, så spiller jeg på Voxhall den 20. april i forbindelse med semifinalerne i Emergenza Festivalen.

White Flag Harmonies: Publikum har lagt sig ned og er faldet i søvn
Benjamin fortæller:

– Rune er oprindelig fra Horsens, og jeg selv (Benjamin) er fra Fjellerup på Djursland.

Det startede egentlig som et solo/singer songwriter projekt, men blev d. 5. juni 2016 til en duo. Rune sendte på eget initiativ en lydfil, hvor han havde indspillet lapsteel guitar på et af mine numre, som jeg havde lagt ud på Youtube i en liveversion. Rune spurgte, om jeg ikke kunne bruge en el-guitarist, og jeg tænkte, at det da ikke kunne skade at mødes til en øver og prøve det af – hvilket skulle vise sig at være en virkelig god beslutning. Jeg blev totalt solgt til ideen om at have Rune med på elguitar, og lige siden har vi været en fast sammentømret duo, som har skrevet, komponeret og spillet musik sammen. Denne beslutning har haft afgørende betydning for, hvordan White Flag Harmonies lyd er i dag.

Vi er generelt inspireret af Bon Iver, Volcano Choir og Novo Amors lyd. Vi har oplevet, at spille en koncert i en stor hal for omkring 300 mennesker (vores allerførste koncert som duo), hvor mange blandt publikum faktisk lagde sig ned på gulvet og faldt i søvn under koncerten. Taget denne oplevelse i betragtning kan vores musik måske bedst defineres som værende meget beroligende. Vi søger at skabe et musikalsk univers med store rumklangs- og ekkofyldte lyde fra elguitaren, som leder ens tanker hen på de store, og åbne vidder man kan opleve i naturen. Med en vokal som blandt andet byder på en følsom og tilstedeværende falset og et autentisk akustisk guitarspil, bliver den store lyd nærværende på en måde, som gør, at lytteren ikke distancerer sig til musikken, men faktisk får mulighed for tage musikken og teksterne ind og bearbejde indtrykket i sit indre.

 Senest vi spillede i Aarhus var på Headquarters d. 2. marts, hvor vi fejrede udgivelsen af vores EP ”99” med en super vellykket releasekoncert. Det var en helt fantastisk følelse efter et års hårdt arbejde endelig at kunne release vores EP. Der var et virkelig godt fremmøde (130 gæster), taget et influenzaramt Danmark i betragtning. På releaseaftenen havde vi udvidet vores musikalske besætning, hvilket vi faktisk også har valgt at gøre til Fatter Eskil Prisen. Vi oplevede en fed energi på scenen, og det var et frisk pust til vores musik at have vores gode venner Mikkel Ramlov og Benjamin Byg med på henholdsvis trommer og keys.

Generelt har vi egentlig meget forskellig musiksmag, og det er kun meget få kunstnere, vi deler interesse for. Derfor er det heller ikke mange koncerter, vi tager til sammen. Størstedelen af de koncerter, jeg har været til i Aarhus må næsten have været metal koncerter. Senest på Stakladen til ”Prime Is Coming”, hvor mine gode venner i Unseen Faith spillede, og hvor jeg selv senere på aftenen gæstede bandet MØL på sangen ”Ligament”, som jeg desuden også featurer på deres debut EP ”Jord”. Rune bevæger sig i et knap så tungt miljø. Rune arbejder i FinlandStudio i Aarhus med mange forskellige bands og artister. Derudover er han lige blevet ansat på Headquarters som lydmand, hvor han fornylig lavede lyd for The Wild Troublemakers, som han var meget oppe at køre over – det havde været en super fed koncert med meget dygtige musikere. Rune sætter pris på god og velovervejet lyd til en livekoncert, hvor det, som kommer i første række for mit vedkommende, er liveshowets udtryk og intensitet.

Vi er begge rigtig glade for at komme på Headquarters i Aarhus som faktisk også med deres Plug’n Play arrangement, var med til at kickstarte White Flag Harmonies projektet. Vi oplever et meget varmt og imødekommende miljø på Headquarters, og vi er utroligt begejstrede for det arbejde, de gør for at holde liv i livemusikken i Aarhus.

Vi indsendte et par numre til Karrierekanonen, som anbefalede os, og gav os følgende beskrivelser:

Det her er et dragende musikalsk vakuum, som meget gerne må lukke sig omkring os!”

”Som et varmt, blødt tæppe til dit vinterhi”

Den allernyeste udgivelse er vores EP ”99”, som vi udgav d. 2 marts i år. Den kan findes på alle streamingtjenester. Inden denne udgivelse har vi udgivet en enkelt single og tre live sessions, som er at finde på Youtube og Spotify.

ReGN: Essensen af ambitiøs ungdom.
Vi har sakset lidt beskrivelser og historier fra det usikre Facebook.

– REgN er eksperimenterende dansksproget efterårsmelankoli. Lyduniverset byder på alt fra atmosfæriske synthesizere til eksperimenterende rytmer og finurlige harmonier i al sin enkelthed.

De eftertænksomme elementer i REgN’s musik smelter sammen med lyrikken, der sammen forsøger at belyse de ærlige og grimme erkendelser, der nu engang hører livet og ungdommen til.

På en og samme gang er musikken barnligt enkel og skærende oprigtig. Navnet er inspirationen fra de forskellige stemninger regn indeholder – tungsindighed, renhed, nyt liv og alt derimellem.

REgN er essensen af ambitiøs ungdom og består af Sofie Bach (Vokal), Frans Nielsen (Keys), Tobias Helms (Trommer) og Esben Aarup (Guitar).

Relaterede artikler