Fatter Eskil Prisen har fundet semifinalisterne

Fatter Eskil Prisens sidste fire semifinalister er fundet. De kæmper videre om en pris på 25.000 og et spot på Live Camp under Smuk Fest. Det blev Ahead, Sauna Senere, Rigmor og Cellophane Flower, der dystede sig videre. Her kommet et lille indblik i de fire projekter.

Fatter Eskil Prisen var velbesøgt, onsdag den 20. marts, da Sauna Senere og Ahead kæmpede sig videre til semifinalen.

Aftenen startede ud med få mennesker til det første band, men allerede efter det andet kom der flere, og der endte med at være fuldt hus. Der var en super energisk stemning, især til det sidste band Ahead.

Ugen senere, onsdag den 27. marts, var der fyldt fra start til slut, da Rigmor og Cellophane Flower gik videre.

Ahead har fødderne massivt plantet i den aarhusianske undergrund, selv om de kommer fra Aalborg

Instrumental-kvartetten Ahead bestående af trommer/spds, keys/piano/synths, bas og turntable/SoundDesign/synth/mpc kommer faktisk fra Aalborg. Men på scenen til Fatter Eskil Prisen havde de både besøg af aarhusianerne Oliver Dengsø og Freq When Sees-drengene i form af Blacc El og Vic Is’ Eye.

Læs også: Aarhusiansk hip hop-hær vil ramme hele verden

Musikken hos Ahead bevæger sig fra jazz, henover soul, R&B og hip hop. Med gæsteoptrædenderne af forskellige frontmænd, der kommer på scenen, og giver Ahead vokalkrydder kan gruppen eksperimenterer med genrerne og udfordre lytteren. Ovenfor har bandet et klip med fra aftenen, der viser, hvordan det fungerer.

Ahead er en del af det aarhusianske kollektiv Blik Flak, der har samlet en række forskelligartede kreative kræfter. Ahead sender singlen “China Town” på gaden 10. maj.

Sauna Senere debuterede og gik videre

Sauna Senere debuterede til Fatter Eskil Prisen og spillede sig fandenivoldsk videre. Det dansksprogede orkester er kompromisløs på 1. singlen “Venter”, som du kan høre nedenfor.

Bandet er dugfrisk og omdannet af mystik. Det har ikke været muligt at opdrive, hvor de kommer fra, og de sætter selv musikken i kategorien “Smadder”. Så mød op og find ud af hvem de er til semifinalen.

De unge aarhusianere Cellophane Flower stoppede op og lavede en plan

Bandet, Cellophane Flower, er et forholdsvist nyt navn på den Aarhusianske musikscene, men trods det har musikken lige siden deres første møde dannet grundlag for venskab. Efter eget udsagn er projektet gået fra at være en hobby til at nå en ny dimension af vigtighed og identificerbarhed.

Bandet har teamet op med managementselskabetselskabet Moody Mongoose efter en anbefaling:

– Vi blev sat i forbindelse med Moody Mongoose via Tim Alvin, fra ”The boy that got away”. Han var sådan ”Stop alt hvad i har gang i. Det her skal i virkelig gøre en indsats for at få udgivet på en rigtig måde. Derfor vil jeg gerne sætte jer i kontakt Moody Mongoose.”

Bandet har nu lagt en plan, og det har blandt andet kastet semifinaledeltagelsen til Fatter Eskil Prisen af sig.

Hør seneste single “Easy Solution/Simple Way Out” her

Rigmor runder cirklen af

Det sidste band af de otte semifinalister blev Rigmor. De spiller indie/pop og bruger tekster af Michael Strunge.

Bandet skriver i en pressemeddelselse til Aarhus Echo: “Melankoli, vrede og desperation er nøgleordene for bandet Rigmors første udspil, en livesession af nummeret “Det er ved at komme igen”. Med afsæt i den danske digter Michael Strunges samfundssyn, sætter bandet eksistentielle spørgsmål på dagsordenen og appellerer til det skrøbelige i lytteren.”

“Det er ved at komme igen er et nummer, der tekstmæssigt består af uddrag af Michael Strunges digt af samme navn. Det var bassisten Victor Sousa, der fik idéen til at komponere musik ud fra Strunges tekst- og tankeunivers, og musikken, som bandet skriver sammen, er inspireret af netop dette – en følelse af at stå uden for samfundet og kigge ind på hverdagens transportbånd.”

Læs også: Fatter Eskil Prisen har fundet halvdelen af semifinalisterne

Foruden de fire bands er Maine Coon, Facaden, In Caravans og Sonic Moon videre til semifinalen.

Relaterede artikler