Disse bands fra Aarhus Echo’s bandprofil spiller på SPOT

foto: Christina Lykke

Af Andreas Kristiansen

SPOT-festivalen er en international branchefestival, men den er også med til at styrke Aarhus som musikby. Der foregår utrolige mange koncerter både indenfor og udenfor SPOT-regi, i de dage festivalen varer. Naturligt nok er en del af dem aarhusianske bands, og mange af de aarhusianske bands, der er en del af SPOT-programmet i år har også fundet vejen til vores bandprofil-side, hvor Aarhus Echo ønsker at samle alle originale bands; Store som små, succesfulde som opløste, talenter som gamle af gårde.

Læs også: Aarhus Echo “Artist Sign Up”

BAEST

BAEST galoperer afsted både på scenen til GAFFA-prisen og til Eurosonic i Holland. Nu er de på SPOT festival for at buldre igennem Scandinavian Congress Center fredag klokken 23.30. Bandet har lavet et meget tungt turnéhold til efteråret, hvor de har teamet op med et andet hårdtslående aarhusiansk band I’ll Be Damned. De to bands tager sammen på turné. BAEST er et af de fire bands fra SPOT’s hovedprogram, der også er en del af Echo’s bandprofil.

Hør nummeret “Crosswhore” her

Kajsa Vala

Den anden kunstner på SPOT’s hovedprogram fra vores bandprofil er Kajsa Vala. Kajsa Vala er SPOT for andet år i træk. Sidste års koncert på HQ led under tekniske problemer, så koncerten måtte blive afsluttet rent akustisk. Ikke desto mindre fik koncerten alligevel fem af seks stjerner hos GAFFA. SPOT koncerten sidste år kom i hus, som resultat af at hun vandt Fatter Eskil-prisen, hvor hendes americana inspirerede folk bragte hende hele vejen til sejren. Kajsa Vala spiller lørdag klokken 16 i Scandianvian Congress Center.

Hør nummeret “Let the Dust Fall” her

LIVLØS

Livløs offentliggjorde i slutningen af marts, at de skal spille på årets COPENHELL. Så med en SPOT-festival oveni, har bandet ramt de helt tunge koncerter i foråret 2018.

Der er lagt op til et live-performance med fuld energi, og ifølge heavymetal.dk kan LIVLØS noget på scenen: “Der var ingen tvivl om, at denne optræden for mange var aftenens – måske hele festivalens – højdepunkt: Overalt kunne man spotte t-shirts med bandets logo, og folk stod efterhånden tæt. Klar til kamp. Det store fremmøde og den summende stemning på gulvet var bestemt forståelig: Livløs leverer altid varen.” – www.heavymetal.dk

Se mere om bandet i mini-dokumentaren “A Studio Beyond” her

Who Killed Bambi

Who Killed Bambi går på gratis-scenen til SPOT, SPOT Royal lørdag klokken 13 i en dobbeltkoncert med Asbjørn. Strygeensemblet gør en dyd ud af at fortolke musik af danske og nordiske sangskrivere, og de skriver til Aarhus Echo, at de “bestræber sig på at forene populærmusik med lyden af klassiske strygerinstrumenter i et lydunivers, der friholder sig fra genrer og normer.” De smukke toner fra strygerne vil pryde åen i Aarhus på en ser det ud til solrig lørdag.

Hør eksempel på hvad de kan her

MALMØ

Bag navnet MALMØ befinder sig sanger og sangskriver Maria Malmø, og hun udgav i september 2017 debutalbummet “We come from the Stars”. I fredags den 4. maj udkom albummet så i England, og hun skriver i en pressemeddelse til Aarhus Echo:

“De første singler fra pladen har allerede fået flot omtale i Danmark såvel som udlandet, med bl.a. airplay på BBC, Amazing radio Shoreditch, P6 beat, Radio 24 syv, Good Because Danish, Gaffa, GF rock, mfl.. Derudover danner sangen “Four lands” lydlandskabet til dokumentarserien “Civilisations” der udkom på BBC one d. 30. april 2018.”

MALMØ spiller på Bora Bora lørdag den 12. maj. klokken 00.00.

Hør titelsangen fra albummet “We come from the Stars” her

White Dominos

White Dominos udmærkede sig i Januar i det norske ved at blive udvalgt til at lave den oficielle OL-sang for det norske skilandshold i disciplinen nordisk kombineret. 13. april udgav de tre drenge så den nye single ”Dying For A Change”. Om den på en gang melankolske og storladne sang skriver bandet i en pressemeddelse til Aarhus Echo:

”Teksten bevæger sig om en person, der sidder fast i livets trivialiteter. Mange vil kunne nikke genkendende til de søvnløse nætter, hvor store spørgsmål flyver rundt i et rodet tankespind. Det er vigtigt for os, at individet selv engagerer sig og forholder sig til budskabet, og tilsætter sine egne erfaringer. ”Dying For A Change” rummer følelser, som vi alle kan relatere til.”

Se videoen her.

Rockbandet White Dominos kan opleves torsdag den 10. maj på HeadQuarters klokken 22.

Junglelyd 

Junglelyd er et af hele fire bands fra vores bandprofilside, der spiller på Roots & Hybrid scenen arrangeret af Det Turkise Telt. Med deres musik hylder de genrerne Trypical Bass og Cumbia, og den 6. april holdt de koncert med en af deres helt store inspirationskilder Dengue Dengue Dengue på Radar. Torsdag den 10. maj klokken 00.30 indtager Junglelyd så scenen i den Rå Hal.

I anledning af Roots & Hybrid koncerten med Junglelyd, har de lavet en lille video, som kan ses her.

Abekejser

Bandet Abekejser spiller hele to gange på det officielle program i løbet af SPOT-festival både fredag aften klokken 22 på Klubscenen og lørdag klokken 14.30 til Roots & Hybrid.

Bandet lagde i slutningen af februar og starten af marts både vejen forbi Rusland og Finland med en koncert i Helsinki og ti i Rusland.

Også Abekejser har lige udgivet ny musik i form af singlen “Warden of the Woods”, der ukom den 13. april. Hør nummeret her.

MARY JEAN

MARY JEAN spiller ligeledes to gange på SPOT, første gang fredag klokken 16.45 på Roots & Hybrid, men lørdag klokken 18 kan firemands-gruppen igen opleves på Klubscenen på Det Jyske Muskkonservatorium. De skriver om musikken til Aarhus Echo: “Nordiske, sfæriske synths møder afrikansk stammemusik møder kinesisk filosofi”, så der er lagt op til både eftertænksomhed pakket ind i et steady beat, når MARY JEAN spiller deres SPOT-koncerter.

Den 19. april udgav MARY JEAN nummeret “Under The Jungle Green”. Nummeret kan ses her.

Bad Birthday

Endnu et band fra Aarhus på Roots & Hybrid scenen er Bad Birthday. De kalder det selv alternativ pop, men denne meget brede genre kategori dækker over, at bandet henter inspiration rigtig mange steder fra. Således skriver Sound Of Aarhus om dem:

”[…] music, that is both difficult to label with regard to genre and the perfect context for listening to it. Impulsive brilliance it is.”

Bad Birthday spiller lørdag klokken 17.30 i den Rå Hal

Hør nummeret “Sweetheart” her

Foto: Anette Brandt Pedersen

Schwarze Fiktion

Schwarze Fiktion spiller som en del af Rock the Region, der er et talent forløb i region Midtjylland, hvor en række foreninger er gået sammen om at udvikle talenter gennem koncerter, bandcoaching, branchemøder, DIY Workshops ved Promus og live video sessions. Den aarhusianske samarbejdspartner i forløbet er øvelokaleforeningen MONO.

Læs også: Med Talentet i centrum! Dette er musikforeningen MONO

Schwarze Fiktion spiller elektronisk rock med toner mod postpunk og de to medlemmer Bo Skjelmose og Søren Raaschou går på scenen på Remisen fredag klokken 22.30

Hør nummeret “Disconnected” her

Relaterede artikler