Den grimmeste festival i Danmark

Af Kaspar Ottosen

I udkanten af Aarhus Vest ligger Grimhøjgård i den grønne kile, der kører parallelt med Edwin Rahrs Vej. Klemt inde mellem Skjoldhøj-kollegiet på den ene side og Toveshøj og Bazar Vest på den anden og kun et højt bønnekald fra den omstridte Grimhøj Moske ligger Grimfest – eller Danmarks Grimmeste Festival, som navnet var i 2004, da festivalen blev afviklet for første gang.

Det var de fire venner Mette Pedersen, Rune Redersen , Theis Smedegaard og Aage Stokholm, der ville lave en havefest for deres nærmeste venner. Der kom 500 mennesker, og 28 forskellige bands spillede på festivalen. Siden har festivalen udviklet sig år for år til en tredages festival med campingområde og plads til 4000 mennesker.

Aage Stokholm er den eneste af de fire, der er tilbage, og han bor på gården, der en weekend om året omdannes til en stor familiefest, hvor mange kender hinanden eller i hvert fald kan kende ansigterne fra tidligere år. Han lancerede i 2017 en ny model for Grimfest, som festivalen hedder nu. Festivalen har aldrig været en pengeko for arrangørerne, der i 2014-2016 indgik i et samarbejde med folkene bag Northside. Nu er festivalen gået tilbage til rødderne med fokus på upcoming musik og god kvalitet.

Det skal foregå gennem en meget åben tilgang, hvor Aage Stokholm betaler alle bands det samme. På festivalens hjemmeside, forklarer han i en række videoer, at festivalen fremover er udsolgt i maj, uanset hvor mange billetter, der er solgt. Så ved han, hvor mange penge, der er til at bruge på festivalen.

Det var ikke alle i 2017, der havde fanget det nye koncept, og der blev da også frigivet nogle billetter op til festivalen, der endte med at have omkring 2000 gæster inklusive frivillige, krediterede og artister.

GrimFest Program 2017:

Analogik, Blondage, Choir Of Young Believers, De Danske Hyrder, Dør Nr. 13, Farveblind, Go Go Berlin, Humør Ekspressen, Hush Forever, Jærv, John Hassall & The April Rainers, Jonah Blacksmith, Mzungu Kichaa, Noréll, Pattesutter, Robudo, Ryan Egmont, Simon Dokkedal, The Chairman, The Franklin Electric, The Vice, Von Dü, Vores Allesammens og Zookeepers.
Hjemmeside: grimfest.dk

Relaterede artikler