Den anden side af SPOT – ‘Meet The Talent’ Ane Monsrud

SPOT Festival er veloverstået for femogtyvende år i træk, og har skudt sommeren godt i gang. Igen i år blev der for SPOT+-delegerede afholdt begivenheden ‘Meet the Talent’ – essensen af festivalen kogt ned til to timer.

Af Thomas Garde

Hvert år fungerer SPOT som et springbræt for spirende musikeres karrierer. For udover de gængse festivaldeltagere, der nyder musikken, solen og øllen, er der en anden slags deltagere. Folk fra alle dele af musikbranchen kommer hvert år for at arbejde under festivalen.

De spejder efter nye talenter blandt de mange koncertaktuelle kunstnere. Og det lader til at være et godt sted at lede. Store navne som Mew, Mø og Mads Langer har fået et stort fremskridt af at spille på den aarhusianske festival, hovedsageligt ved at danne nye forbindelser i til pladeselskaber, bookingfirmaer, managers etc.

Læs også: Når Aarhus florerer under SPOT

Det kan især opleves til de mange SPOT+-arrangementer. SPOT+ er en del af festivalen arrangeret i samarbejde med MXD og Promus, der arbejder med at samle musikindustrien fra Danmark og resten af verdenen. Et af arrangementerne hedder ‘Meet the Talent’. Et speeddatingevent, hvor kunstnere får mulighed for at pitche deres brand til forskellige grene af branchen, heriblandt SONY Music, Copenhagen Records, Art People og Iceberg Music Group.

“Mød talentet” Ane Monsrud

En af de deltagende til årets Meet the Talent var den norske kunstner Ane Monsrud. Den 24-årige musiker fra den lille by Skjetten nær Oslo, har boet i Aarhus det sidste stykke tid. Hendes musik omfavner den nordiske melankoli. Under SPOT spillede hun to koncerter, henholdsvis til åbningen på SPOT Royal-scenen sammen med Pernille Rosendahl og lørdag på Klubscenen i musikhuset. Derudover udgav hun også sin nye single, Morning Light, under festivalen.

For Ane har SPOT Festival og Meet the Talent, et stort potentiale for at hjælpe hende et par skridt frem. Hun får direkte kontakt til de specifikke branchefolk, som hun kan se et muligt samarbejde med. Til Meet the Talent kan kunstnerne ønske, hvem de har lyst til at pitche for. De har så ti minutter til at fortælle og vise, hvad de har at byde på. Ane’s ti minutter var en positiv oplevelse.

– De var virkelig fokuseret på at lytte til mig og se mig som artist, fortæller hun

Læs også: SPOT-direktør: “Vi drømmer om en stærk musikby”

Ane har i samarbejde med hendes producer Torben Jensen indtil videre gjort alt i hendes karriere selv, og hun synes det er fedt at have brugt tid og energi på at dykke ned i alle aspekter af det at være kunstner. Samtidig føler hun nu, hun står et sted, hvor hun er klar til at tage de næste skridt og til at få andre personer ind over. Hun laver sin egen musik, og derfor handler det også for hende om at gå ind og være sig selv, når hun skal snakke med branchen om hendes musik.

– Jeg kan ikke være nogen anden, end den jeg er. Så de må li´det, hvis de kan li det, og hvis de synes, min musik passer ind, konstaterer hun.

For publikum handler SPOT-festival om koncerterne. Men SPOT festival har også en anden side, som publikum aldrig bliver en del af.

Om årets festival bærer frugt for Ane Monsrud og de mange andre musikere, finder vi sikkert snart ud af.

Hør singlen “Morning Light” her:

Relaterede artikler