De skal stryge for Father John på Northside

Kvinderne fra Who Killed Bambi spiller med Father John Miste
Who Killed Bambi spiller med Father John Misty på Northside 2018

Den aarhusianske strygergruppe Who Killed Bambi kunne i midten af maj poste et af de opslag, der er ekstra sjove at trykke ’slå op’ på. ”Vi er ekstremt glade for at kunne meddele, at vi spiller sammen med Father John Misty på NorthSide til sommer”, står der.

Af Jesper Nyborg

De har efterhånden spillet med en del af den slags musikere, der hører til eliten.

Oh Land. Teitur. Dúné. Rod Stewart.

Men det er alligevel noget ganske særligt for Who Killed Bambi, at de på dette års Northside-fetsival skal spille med manden, der har udvidet begrebet ’crooner’ betragteligt, siden han droppede trommerne i Fleet Foxes og blev til Father John Misty.

Læs også: Q&A med NorthSides talsmand: “Vi har ikke forsøgt at matche sidste års program”

I hvert fald for Mette Kristensen, der spiller bratsch.

– Jeg har været rigtig glad for Fleet Foxes tidligere, og hans egne ting lægger sig op af en musiktradition, jeg synes godt om. Den her lidt soulede ting forenet med en snert af country. Så ja, det her job er et af dem, jeg rigtig, rigtig godt gider at spille, siger Mette Kristensen.

Hvordan er det sket?

Reaktionerne har også været til at tage at føle på, siden Who Killed Bambi kunne annoncere aftalen med Father John Misty. Vel har gruppen efterhånden spillet sammen med mange nordiske navne og skabt sig selv et navn ad den vej – og fordi de spillede 12 koncerter med 12 forskellige kunstnere 12 atypiske steder i Aarhus, da byen var europæisk kulturhovedstad i 2017. Og selvfølgelig fordi de fik det første store internationale navn på deres CV, da de optrådte med Rod Stewart i Musikhuset i 2014. Men Father John Misty er noget helt specielt, hvilket gruppen for eksempel har kunnet se på de kommentarer, der er tikket ind på deres facebook.

– Den generelle reaktion fra folk har været: ’hvordan fuck er det lige sket?’, siger violinist Louise Drengsgaard Jørgensen.

Ved et tilfælde

Jamen, det skete faktisk ved lidt af et tilfælde. Og så alligevel ikke helt.

Father John Mistys crew var forud for koncerten på festivalen i Ådalen gået i gang med at google ’Aarhus’ og ’strings’ og var havnet på en festival for ny kompositionsmusik, der hedder ’New Music For Strings’ på musikkonservatoriet. Derfra var de blevet sendt videre til en, der igen havde sendt dem videre til Who Killed Bambis cellist. Som ringede til Mette Kristensen og sagde, at hun underviste hele dagen og om Mette havde tid til at gøre et eller andet ved den henvendelse?

– Så fik jeg rimeligt hurtigt forfattet en mail til dem, hvor jeg skrev, at det ville vi rigtig gerne, siger Mette Kristensen.

Det lyder jo temmelig tilfældigt, men det er det så alligevel ikke helt. For de folk på festivalen på musikkonservatoriet vidste godt, at hvis Father John Misty skulle bruge nogle strygere fra Aarhus, var Who Killed Bambi de første, man ville henvise til.

– Dem der henviste til os, gjorde det, fordi de godt vidste, at det her med at hoppe direkte ind i et sæt med en kunstner, der skal bruge strygere, er det, vi kan, siger Mette Kristensen.

Og da aftalen så var på plads, kunne jubelen bryde ud i gruppen, fortsætter hun.

– Der var glæde i vores Facebookgruppe den dag. Der havde vi sgu armene over hovederne!

Vi glæder os helt vildt

Og nu kan festivalfolket så glæde sig til lørdag aften på dette års Northside, hvor Who Killed Bambi spiller en hel koncert sammen med Father John Misty.

Gruppen har fået noder til 10 numre tilsendt. Dem bruger de tid på at øve op inden festivalen. På dagen inden koncerten øver de så i en time med bandet, inden der er showtime om aftenen. Sådan er vilkårene, og det er strygergruppen helt med på. Og selvom det er det største job for dem, siden de som unge konservatoriestuderende startede Who Killed Bambi i 2009, går de ind til alle job, uanset om de skal spille med Asbjørn, Rod Stewart eller Father John Misty uden at gøre forskel på artisten.

Til gengæld kan scenen godt gøre en forskel.

– Det bliver spændende at se og mærke, hvordan det bliver at spille på så stor en scene på en festival. Det er jo en helt anden oplevelse end at spille en intim koncert med Julie Maria i en lade i Brabrand, hvor det foregår på vores præmisser. Her er vi jo i lydmandens vold. Men uanset hvad glæder vi os helt vildt!, siger Louise Drengsgaard Jørgensen.

Relaterede artikler