Byens mørkeste klub: Darkest Entries

02/02/2020 Kasper Behrendt

Cover
Layout: Benjamin Lind Holm

Darkest Entries er en ny klub på TAPE. Aarhus’ musikliv spirer, og nye tiltag blomster op i undergrunden. Det er dejligt at se, når nogle ønsker at tage initiativ til at sætte fokus på genrer inden for de lidt mere usete afkroge af musikspektret.

Et af de nye initiativer i Aarhus’ musikliv er koncertklubben og bookinggruppen Darkest Etries huserende på et af Aarhus’ hyggeligste spillesteder, Tape, i Mejlgade, der tidligere af haft Musikcaféen og Backstage på samme adresse, inden Tape overtog det lille lokale i baggården med plads til cirka 120 mennesker.

Darkest Entries afholder jævnligt koncerter og fungerer samtidig som dj’s på spillestedet. Klubben er at kærkomment afbræk til byens øvrige aktører, idet Darkest Entries har til sinde at udfylde det gabende tomrum i Aarhus, som flere af byens musikglade mennesker higer efter, og dermed booker ud fra et grundlag af kunstnerisk og eksperimenterende musik med et mørkt og ekspressivt udtryk inden for de mørkere musikgenrer såsom industrial, post punk, noise, darkwave og black metal, genrer som undertegnede hylder folket bag Darkest Entries at bringe frem i lyset. Disse er genrer, der ellers ofte ikke ses repræsenteret på den Aarhusianske musikscene, men nu får sin fulde berettigelse.

Darkest Entries blev til ud fra to personers passion til de mørkere genrer, som nu er resulteret i denne nye koncertklub og bookinggruppe, Det bliver i hvert fald spændende at følge med i fremtiden for Darkest Entries et dets kommende arrangementer i Mejlgade.

Aarhus Echo har fanget Darkest Entries til “11 hurtige”:

Hvad var den overordnede bevæggrund for at starte Darkest Entries?

– Darkest Entries er en koncertklub/bookinggruppe, som arrangerer og booker ud fra et grundlag af kunstnerisk og eksperimenterende musik med et mørkt og ekspressivt udtryk. Vi startede for at favne bredt og blive et samlingspunkt for forskellige musikgenrer, som vi brænder for såsom industrial, black metal, post-punk, noise, new wave og andet af samme mørkere udtryk.

Siden de første koncerter har vi haft en oplevelse af, at Darkest Entries har været med til at skabe en scene for, eller ”glemte” og ubelyste, musikgenrer, som folk i vidt forskellige aldersgrupper har manglet et koncertrum for.

Hvornår startede Darkest Entries, og hvor mange står I bag denne koncertklub/bookinggruppe?

Vi var oprindeligt tre der fik ideén til Darkest Entries, men vi er nu to tilbage, Josefine Valler og mig, Benjamin Lind. Vi er begge to fra Aarhus. og har mødt hinanden igennem musikscenen på Tape. Darkest Entries havde første arrangement i maj 2018, og har siden haft 10 arrangementer.

Hvad mener I som koncertklub, at Aarhus manglede, der medførte, at I startede Darkest Entries?

Disse genrer (tidligere nævnt) vi booker, er noget, vi selv personligt har manglet, da det ofte ikke ses repræsenteret i den Aarhusianske musikscene. Det har været repræsenteret før i tiden, men det lader til, at scenen er blevet lidt glemt.

Hvilke genrer ønsker I at belyse i Aarhus?

Vi ønsker at gøre folk opmærksomme på genrer som industrial, black metal, post-punk, noise, new wave og industrial techno. Vi vil meget gerne have, at scenen skal vokse, og at musikere i Aarhus kan drage inspiration af den slags musik, vi brænder for.

Hvad ligger bag navngivningen af Darkest Entries?

Navnet Darkest Entries er taget som inspiration af sangen “Dark Entries” af Bauhaus (ikke for at forveksle med pladeselskabet Dark Entries) Vi synes, at vores navn matcher vores profil godt. Navnet er også en slags metafor for, at man ”bevæger” sig ind til arrangement, som har en mørk profil rent kunstnerisk.

Hvilke baggrunde kommer I fra, har I booket koncerter tidligere, inden I søsatte Darkest Entries?

Benjamin – ”Jeg har en baggrund som musiker i undergrundsmusikmiljøet på Trøjborg og Tape, men har også været medarrangør af et sideprojekt til SPOT Festival, som hed Spot Out. Jeg har også været frivillig på Tape siden starten, og er også aktiv i Tapes bookinggruppe.”

Josefine – ”Jeg har længe været draget til den dystre side af musik – og har flere gange rejst til udlandet for at kunne opleve koncerter inden for de genrer, jeg dyrker mest. Derudover er jeg selv musiker og er frivillig på Tape. Jeg har ikke tidligere booket kunstnere, men har været med til at organisere nogle events på UKH.”

 

QUAL – “Above Thee Below Thee”

 

 

Hvad er jeres egen musiksmag? Hører I hovedsageligt disse genrer, som I booker i Darkest Entries-regi, eller hører I også andet?

Benjamin – ”Jeg hører meget forskelligt musik, men brænder for de genrer, som vi booker pt.! Jeg kunne dog godt tænke mig at booke noget mere neo-folk-musik til Darkest Entries, da det er en genrer, jeg lytter meget til. Punken er nok det, som jeg har beskæftiget mig mest med de seneste år, men det lader jeg andre gode folk om at booke (Casper – Big Baby-shows!!)”

Josefine – ”Udover de genrer som vi booker, er jeg for tiden meget opslugt af Detroit techno og Jugoslavisk synth wave (de havde en rigtig fed undergrundsscene). Generelt hører jeg mest elektronisk musik – og håber, vi kan få lidt flere shows med noget industrial techno.”

Hvor mange arrangementer afvikler I cirka årligt? Har I et mål for, hvor meget I ønsker at afholde årligt?

Vores mål for 2020 er at afvikle minimum seks koncerter og komme vidt omkring de forskellige genrer, vi fokuserer på, men I 2019 havde vi 15 forskellige bands fordelt på syv aftener, og vi stræber efter at gøre det samme i 2020, men det afhænger af hvordan det økonomiske kommer til at løbe rundt. Vi håber også på at få støtte fra diverse puljer, man kan søge, men AArhus kommune fremmer hellere jazz og finkulturel musik lige pt.

I hører til på Tape I Mejlgade. Hvad betyder dette sted for jer?

Tape er grundlag for Darkest Entries’ eksistens, og nok det eneste sted, hvor man kan opleve undergrundskoncerter. Det er også et sted, hvor mange ønsker at udvide deres musikalske identitet og få mulighed for at tage aktiv del i scenen. Tape er et meget inkluderende sted, hvor der er plads til alle, og alle er velkomne.

Er der et par bands/kunstnere, som I brænder for at booke, hvis I havde frie hænder, og er disse bands i så fald realistiske?

Benjamin – ”Ved godt, det er ret urealistisk, men et band som Nitzer Ebb ville nok være det største, jeg kunne forstille mig, men hvem ved…”

Josefine – ”Det kunne være super fedt med Depeche Mode eller Front 242 – men det er desværre ikke så realistisk.”

Kan I nævne kort, hvad Darkest Entries har på programmet for de kommende måneder af koncerter?

Vores næste arrangement er med Britiske QUAL den 19. marts. Han spiller, hvad man nok vil beskrive som ”tung electro EBM”. Som opvarmning spiller Štin fra Aarhus, som spiller mørk synth-pop.

Ugen efter spiller Of the Wand & the Moon med Offermose som support.

Föllakzoid fra Chile spiller den 18. april med Bysund Geu.

Der går rygter om at en tysk bodybuilder bevæger sig mod Mejlgade senere på året!

 

Föllakzoid – “Pulsar”

 

Læs mere om Darkest Entries her.

Kommende koncerter:

19. marts: QUAL +Štin
24. marts: Of the Wand & the Moon (solo) + Offermose
18. april: Föllakzoid + Bysund Geu

Relaterede artikler