Apperaat

apperaat-photo-by-apperaat

Hvem:
Niels Gade
Tam Vibberstoft

Hvad:
Elektronisk, pop, ambient, spoken word, kunst

Hvor:
Aarhus Syd

Hvornår:
2012 –

Udgivelser:
Albummet “? !” – 2013
Albummet “The Wooden Toy Truck” – 2016
Audiowalken “The Wooden Toy Truck Experience” – 2017

Udtalelse fra presse:
“Musisk meditation midt i storbyens travlhed.
Jeg synes oplevelsen bedst kan sammenlignes med at befinde sig i en meditationslignende tilstand. Jeg følte mig næsten øjeblikkeligt mere nærværende og opmærksom på mine omgivelser.
Jeg oplevede audiowalken som en opfordring til at stoppe op og være mere opmærksom og ikke mindst eftertænksom. Et relevant budskab, som let kan blive glemt i en travl hverdag.” – Stiften om Apperaats audiowalk

“At balancere fire kunstformer kan mildest talt være en udfordring med hver deres tilhørende teknikker og begrænsninger. Det er lykkedes apperaat at bringe disse elementer sammen i deres performance gennem en ekstrem samhørighed og mangel på ulighed. Jeg havde en rar oplevelse, både visuelt, auditivt og smagsmæssigt.” – Zwoisy Mears-Clarke, Month of Performance Art – Berlin om Apperaats ”Live Cinematic Music Performance”

“Vidunderteam er perfekt uperfekt” – “Aldeles stærk debut, med en fantastisk anderledes lyd og fremtræden, som både er forkert og grotesk, men samtid ikke kan give mere mening.” – Lydtapet Apperaats debutalbum ”? !”

“? ! til et ganske udemærket album, der holder til at blive sat på repeat på anlægget. Jeg elsker vokalen og de mange musikalske overraskelser på albummet. Alt i alt er Apperaat et friskt pust på den danske musikscene, som jeg vil holde øje med fremover.” – Bands of tomorrow om Apperaats debutalbum ”? !”

“Duoen apperaat beskriver sig selv om et mashup mellem performance-lyrik, popskabeloner, lydkollager og ambient støj, og den noget mangefacetterede beskrivelser rammer bestemt ikke ved siden af på debuten ? !.” – Gaffa om Apperaats debutalbum”? !”

Bandets særpræg:
“Det skal være rart”.
Apperaats musik er kendetegnet ved at blande elektronisk pop med komplekse ambientflader, spoken word, ASMR-inspirerede lyde og til tider en god del humor.
Når Apperaat optræder live er det ud fra spørgsmålet: Hvad er live?
Deres ”Pleasant Performance” er en live-oplevelse, der består en række korte indslag med musik, film, foredrag, poesi, reklameindslag, performance, publikumsinteraktion mm.
Alle indslagene er styret af en videoprojekteret timeline, som bekendtgør hvornår det ene indslag skal afløse det næste .

Apperaat kommer ind og trykker ”play” og starter timelinen. Apperaat synger/agerer foran et levende film-bagtæppe, indtil computeren annoncerer det næste indslag. De er i maskinens vold.

Udover at være et musikalsk projekt, beskæftiger duoen Apperaat sig også med performance, film, lyd til teater og en lang række andre projekter.

Social