Aarhusiansk producer- og sangskriverduo sælger platin sammen med Nik og Jay

OW, C Lows, Nik og Jay, Aarhus Calling
Kemien har lige fra starten været god mellem de to duoer, Nik og Jay og OW og C Lows

Nik og Jay-nummeret ”Magisk” har solgt platin for 9 millioner streams, og sangen, der har været med til at reintroducere Nik og Jay, blev skrevet sammen med de to aarhusianske producere og sangskrivere OW og C Lows.

Af Andreas Kristiansen

Det er blevet sent på den internationale sangskriver- og producercamp Aarhus Calling i 2016. Det er en camp, der kører hvert år op til Spot festival. OW og C Lows med de borgerlige navne Rewan og Claus er arrangørerne bag campen og har brugt al deres tid og energi på at skabe de bedst mulige rammer, for at nye hits kan blive skrevet. Dagens program er ovre, dagens sange er skrevet, og Claus og Rewan tager en after-hours session med Nik og Jay, som er med på campen for i fællesskab med andre sangskrivere at komme med idéer til nye sange.

– Det var lidt spontant. Vi er så optaget af at arrangere det her event, og vi kører jo på 24/7. Men det var lidt after-hours og sessions var slut. Vi havde et setup, og de ville gerne lave noget. Så gik vi ind i studiet og skrev, fortæller Claus

Nik og Jay kendte godt Rewan og Claus, for selv om de Rewan og Claus bruger hverdagen bagved rampelyset og ikke har været med til at skrive megahits i Danmark inden ”Magisk”, så havde de på daværende tidspunkt både været med til at skrive og producere et nummer, der gik nr. 1 i Mellemøsten og co-produceret to numre, der gik nummer 1 og 2 samme dag på oriental daily chart i Japan.

– Det har lagt i kortene i mange år, at nu skulle vi have lavet en sang, og så blev det ligesom den første officielle sang, og det gik sgu meget godt, griner Rewan.

Og ja det gik meget godt, for nummeret ”Magisk” er i skrivende stund blevet streamet mere en 9 millioner gange.

Processen er det vigtigste

Rewan og Claus er taknemmelige, når det, de laver, sælger, men det er altid den kreative proces, der betyder mest. Det var det også med ”Magisk”.

– Det var fedt, fordi det var en proces, der startede på Aarhus Calling, og efterfølgende var vi så i København i studiet hos Nik og Jay for at færdiggøre den og producere den. Og vi nørdede egentlig bare. Vi er musiknørder, så det skulle være godt nok både melodisk, tekstmæssigt og arrangementsmæssigt. Sådan at vi virkelig bare gik ind og gik i dybden og lavede en hel session omkring hele sangen ikke, siger Rewan og fortsætter

– Det gjorde vi i København, og så følte vi egentlig stille og roligt, den var der, når vi sendte det frem og tilbage på mails. Det var en fed rejse, fordi Nik og Jay på daværende tidspunkt holdt lidt en pause fra offentligheden, og så laver de det her og prøver lidt nogle nye ting. Det gør vi ligesom også, og skaber lidt en anden form for Nik og Jay-lyd, en ny æra for Nik og Jay. Og det følte vi egentlig, vi ramte ret godt i samarbejde med hinanden, fortæller Rewan, og gentager lidt for at minde sig selv om, hvor sjovt det i virkeligheden var at skrive den sang.

– Det var bare en fed rejse, for det var både sjovt, kreativt og foregik lidt under radaren.

Det ligger i det hele taget de to producere meget på sinde at pointere, hvor højt de vægter skrivningen og produceringen.

– Det fedeste for os, det er at være kreative i processen. Når man når nogle mål rent salgsmæssigt, så er det rigtig fedt, men rent kreativt, synes vi, det er fedest at lave det. Du ved aldrig, hvad ud har med et musiknummer. Man føler, man vinder i lotto. Derfor er det også rejsen derhen, der er det sjove, siger Rewan

Og Claus nikker samtykkende med, og tilføjer

– Det er helt klart. Det at gå ind og lave noget og kreere et produkt. Det er den proces, vi nærmest er forelsket i og får en rus af, når vi har lavet noget. Det er det fedeste. Der er ikke rigtig noget, der slår det moment, hvor man har lavet nogle fede akkorder eller lavet en god melodi.

Al begyndelse er svær

At Claus og Rewan har fået det navn, de har nu, hvor de udover ”Magisk” også på det seneste har været medproducere på de to MORTEN-numre Keep Me From You og Ride Around fra 2017, der har henholdsvis 11 og 5 millioner streams på Spotify, skyldes først og fremmest gå-på mod og hårdt arbejde. I starten fik de også at vide, at Aarhus ikke var det rigtige sted at være placeret.

– I starten var det svært. I starten fik vi meget at vide, at vi skulle være andre steder, for at man kunne make it. Men vi blev bare her og troede på, det var her, det skulle ske, fortæller Rewan og fortsætter.

– Så længe at du er i branchen, vil det nok og vil skrive musik og placere kommercielle hits, altså hvis du er god og udholdende nok, så tror jeg det er lige meget, hvor du sidder.

Det er tydeligt at de to producere gerne vil frem, og de danner et par, fornemmer jeg, hvor Rewan er meget energisk og sprudlende, mens Claus er mere eftertænksom. Det kan være, at det er deres forskelligheder, der er årsagen til det mangeårige velfungerende samarbejde, og så de tårnhøje ambitioner, de deler. Efter succesen i Danmark har de øjnene rettet mod det engelske og amerikanske marked. Og der er plads til at have den slags ambitioner, siger Claus

– Vi har altid haft en eller anden drøm om det internationale marked. Og det giver os da en ro, at vi har skabt et godt fundament i Danmark ved at arbejde med store danske artister. Men vi bliver ved med at følge vores ambition og drømme, og er ved at sætte nogle ting i gang, som gør, at vi for alvor kan fokusere på det engelske og amerikanske marked.

De to er også villige til at rykke rødderne op for en periode, hvis det er det, der skal til, også selv om de ikke kan se sig selv uden Aarhus som base. Og selv om de ikke hviler på laubærerne, betyder platinpladen for ”Magisk” rigtig meget.

– Det var selvfølgelig mega stort. Den hænger derhjemme, siger Rewan

– Så dem skal vi bare ud og jagte nogle flere af, slutter Claus med et smil og et glimt i øjet.

 

 

lorem ipsum

Relaterede artikler