AarhusEcho Julekalender 9. december – AGGi DiX

AGGi DiX - Foto: Yoandry Gonzalez

AGGi DiX – Foto: Yoandry Gonzalez

Navn: Agnes Dixgaard

Kunstnernavn: AGGi DiX

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

Bag AGGi DiX finder vi 20-årige Agnes Dixgaard. Hun eksperimenter med en del musikalske elementer såsom HipHop, RnB og neo-soul. Musik har altid været en del af hendes liv, men det tog for alvor fart i 2018, hvor hun begyndte, at lave sin egen musik. Når AGGiDiX optræder live, er det med et band i ryggen, at hun leverer en lækker lyd med en kantet soulet stemme, der brydes med en rytmisk rap, som kan læne sig lidt op ad Erykah Badus stil. AGGi DiX tror på frihed i formidling og udtryk, og dyrker autenticitet i sin musik.

Hun har tidligere optrådt i samarbejde med bl.a. Aarhus Volume og Hej Søster. I december 2019 udgav hun sin første single ’Enertia’, som en smagsprøve på hendes kommende EP ’Simmer’, der udkommer i 2020.

Hvad er din yndlingsjulesang?

Last Christmas’ med Wham! Det er en sang, der giver en varm følelse. Den er jo definitionen af jul. Den er cathcy, og så elsker jeg bare George.

Hvad er dit bedste juleminde?

Dem er der mange af. Men det må være den gang, hvor min bror, min mor og jeg stod i mormors køkken og skulle lave mad. Min storebror havde hørt, at man skulle flambere kødet, så han hældte sprut på panden, så der står en kæmpe flamme op af. Der gik ild i mit hår, og der er bare panik i køkkenet, mens han løber rundt med denne her brændende pande. Han smider kødet ud af vinduet og vi får slukket ilden i mit hår. Så kigger vi alle på hinanden og flækker af grin. Juletiden er jo familyTime.

Hvad er din yndlings julespise?

Det må være risalamande og kartofler med brun sovs. Ej, jeg må hoppe på sovsen. Den er altså vigtig.

Jul eller nytår?

Jul. Ej, det er så svært jo. Ej, jeg går med julen. Nytår er fed, men nytårsaften er bare aldrig, som man forventer.

Hør AGGi DiX på Spotify.