AarhusEcho Julekalender 8. december – Soon

Soon - August Møller Fogh, Andreas Bendix Wilson. Foto: Marius Aaserud

Soon – August Møller Fogh, Andreas Bendix Wilson. Foto: Marius Aaserud

Navne: Andreas Bendix Wilson og August Møller Fogh

Kunstnernavn: Soon

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

Bag Soon står de to 23-årige aarhusianske drenge, August og Andreas. Med ambitiøs ydmyghed og hver deres musikalske spidskompetencer har de sammen fundet vej til en fælles lydkerne, i et mix af RnB, pop og elektroniske beats. Både August og Andreas tager del i sangskrivning og produktion, men når musikken spiller, står Andreas bag keyboardet mens August synger. Sammen skaber de en mosaik bestående af musikalske elementer, de finder inspirerende og deres personer, der udtrykker sig gennem musikken. I februar 2019 underskrev Soon en pladekontrakt med Warner Music, og i maj samme år debuterede de med singlen ’With You’

Hvad er jeres yndlings julesang?

Det må være ’I morgen og i dag’, fra ’Jul i Valhal. Det er en lidt atypisk julesang uden klokker og bjælder. Den er mere funky og så er det en fed, fed duet. Den minder én om den tid, hvor julekalendere var det fedeste – og så er det bare den bedste julekalender, der har været.

Hvad er jeres bedste juleminde?

Andreas: Min farfar vil altid have at min lillebror, min far og jeg skal spille en sang for ham. Det er noget jeg virkelig kommer til at savner, hvis det engang ikke sker mere. Min farfar var ham, der fik mig til at interessere mig for musikken, og han er den første, jeg gerne vil dele alt, hvad der sker med mig og musik. Han er min største fan.

August: Min morfar er her ikke længere og min mormor er blevet en gammel dame, så hun kan ikke være med til at gå rundt om træet længere, så hun kigger på nu. Når hun så sidder der, og betragter os, kan man se hendes øjne løber i vand, og det rør mig hver gang. At se sin mormor blive så rørt over sin familie. Det styrker familiefølelsen. Hun er ret stolt, så hun gider ikke rigtig stå ved det, men man kan bare se det.

Hvad er jeres yndlings julespise?

Andreas: Flæskesteg og brun sovs. Det skal der simpelthen være juleaften. Indtil vi virkelig fatter, at det ikke er godt med alt det svin.

August: Jeg er altså team duck all the way.

Jul eller nytår?

Det må være jul. Det er jo en hel periode. Dagen før handler om juleaften og dagen efter handler om juleaften. Der er så mange traditioner, der ikke er til at fucke med.

Hør Soon på Spotify.