AarhusEcho Julekalender 7. december – Gurli Octavia

Gurli Octavia - Foto: Sarah Buthmann

Gurli Octavia – Foto: Sarah Buthmann

Navn: Gurli Octavia Koefoed

Kunstnernavn: Gurli Octavia

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

Gurli Octavia har markeret sig som en overbevisende sangskriver og ikke mindst besidder hun en stemme, der i den grad er svær at ryste af sig, når først man én gang er blevet bjergtaget af hendes inderlige, til tider skrøbelige vokal, der også rummer en urkraftig storladenhed. Hendes koncerter indeholder alt fra vilde sange, der næsten bruser over af eufori til spinkle, florlette sange, der får nakkehårene til at rejse sig. Tekstuniverset er eventyrligt, legesygt og kredser om emner, der spænder fra liv og død til kærlighed og retfærdighed.

Hvad er din yndlings julesang? 

Jeg er ikke den store julemusik fanatiker, men jeg elsker at synge de danske klassikere med min familie rundt om træet. F.eks. ‘Glade Jul’. Vi tager den altid 4-stemmigt og fuld impro stil.

Så må jeg indrømme, at jeg har et sweet spot for ‘Kan du mon li mig’ fra Pyrus. Hvis jeg nogensinde skal lave et julealbum, laver jeg et cover af den.

Hvad er dit bedste juleminde 

Generelt jul da jeg var barn. Dengang vi holdte jul med min mors 4 søskende og alle deres børn. Vi var virkelig mange mennesker. Det tog hele natten at pakke gaver ud, fordi vi var så mange. Men jeg elskede det, og vi legede virkelig mange lege, både børn alene (vi havde en leg der hed Pølse, som var epic) og med de voksne (Margrethe skål 4 Life). Der var så meget liv og varme og appelsiner og hygge og skænderier og alt hvad der skal være juleaften.

Yndlings julespise

Appelsiner og hjemmelavet konfekt. Det holder ét hundrede procent.

Jul eller nytår? 

Jeg havde lige en del ungdomsår, hvor jeg synes jul var noget opreklameret pjat og nytår var for fedt, fordi man drak sig ned og gik bananas. Men med alderen er jeg nok gået lidt i den modsatte retning, og er begyndt at sætte pris på hver eneste mulighed, for at have det mega hyggeligt med familien. Jeg synes, julen kan noget med det varme lys og alt det dér, men jeg gad virkelig godt at butikkerne kunne kvæle julen indtil 1. december, så man ikke er mæt i starten af november.

Hør Gurli Octavia på Spotify.