AarhusEcho Julekalender 6. december – NICOLAJTP

Nicolaj TP - Foto: Kristian Fæste

Nicolaj TP – Foto: Kristian Fæste

Navn: Nicolaj Tjørnelund Pedersen

Kunstnernavn: NICOLAJTP

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

NICOLAJTP er rapper og sangskriver i det aarhusianske musik label OUR AGENCY.

Hans tekster er lyriske, eftertænksomme og melankolske, der viser en anderledes side af et mere følsomt hip-hop univers. Flowet er 90’er inspireret, tempoet er langsommere end man normalt forbinder hip hop med, og med hans ærlige tekster gør han plads til refleksioner om ungdommens op og nedture.

Han udgav tidligere på året sit første album “En Uge”, og spillede i foråret bl.a. Spot Festival, Under Gaden og Distortion.

Hvad er din yndlings julesang? 

Det står mellem Mc Einar’s ‘’Jul, det cool’ eller KIDD & Lord Siva ‘’Nu’ Det Noël’’. I min familie har vi aldrig været de store traditionsfanatikere, så julen har ikke en ekstraordinær betydning for mig. Derfor synes jeg, det er ret sjovt at begge sange har en lettere ironisk distance. Mc Einar havde en lidt ‘’doven’’ stemme og talesprogs tekst med ‘’Tøstesnot i næsen, det pisse koldt’’! Mens KIDD og Lord Siva bare tager grueligt pis på det.

Bedste juleminde?

Jeg har ikke noget forhold til min far, og generelt kan der gå et stykke tid, før vi snakker med hinanden i min familie. Men jeg kan huske en jul, hvor min mor skulle arbejde til sent om aftenen. Mine to storesøstre og jeg lavede al maden og hyggede os, indtil hun kom hjem om aftenen. Det var kun os fire, og jeg tror først vi gik i seng ved en 3-4 tiden, fordi vi gjorde fuldstændig, som vi havde lyst til.

Yndlings julespise?

Jeg elsker AND! I og med vi ikke går så meget op i traditioner i min familie, er and kun noget vi får én gang i året. Derfor er det helt klart min ynglings juleret, og det skal selvfølgelig serveres med brune kartofler, rødkål og bruns sovs!

Jul eller nytår?

NYTÅR! Jeg synes, det sjovt at folk altid snakker om, at det er den mest overvurderede aften nogensinde. Det er jo bare endnu en dum undskyldning for at feste og drikke, mens et hav af mennesker holder privatfest, som man kan besøge på kryds og tværs! Hvem elsker ikk’ fucking privatfest?!

Hør NICOLAJTP på Spotify.