AarhusEcho Julekalender 5. december – Turquoise Sun

Turquoise Sun - Foto: Random Canadian

Turquoise Sun – Foto: Random Canadian

Navne:

Frederik Linde (Vokal og guitar)
Andreas Kristensen (Vokal og saxofon)
Kasper Holm Mikkelsen (Guitar)
Jonas Mathiasen (Trommer og backing vokal)
Johan Guldmandsen (Bas)
Simon Røn (Synthesizer og orgel)

Kunstnernavn: Turquoise Sun

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

Turquoise Sun har med udgivelsen af deres debutalbum cementeret sig som et af Danmarks mest aktuelle internationale psykedeliske rockbands.

Turquoise Sun’s musik er en rejse igennem et psykedelisk og saltvandsvædet univers, der væves sammen med elektroniske flader og melodiske hooks. Deres lyd er blevet kaldt ’futuristisk’ og ’overnaturlig’ af kritikere med en blanding af cremet retro-synths, våde vokalharmonier og surf-guitarer.

I november 2019 tog Turquoise Sun’s internationale position for alvor fart, da de turnerede Canada i 2 uger med koncerter på showcase festival i Toronto, besøg i live radio, adskillelige podcasts og desuden optrådte live på fjernsyn på CTV Morning Live i Ottawa for 1.5 millioner mennesker.

Spørgsmålene er besvaret af Frederik Linde.

Hvad er din yndlings julesang?

Ingen tvivl her. MC Einar ‘Jul – Det Cool’. Den hører vi hvert år. Kan huske den helt tilbage fra de første juleaftener i mine minder. Ægte MC.

Hvad er dit bedste juleminde? 

Det bedste juleminde kommer nok i den nærmeste fremtid, da Kasper fra vores band har ytret, at han sagtens kan drikke en flaske snaps på en aften alene. Det bliver intet mindre end en utrolig mindeværdig aften at vidne det gå ned til vores kommende bandjulefrokost!

Hvad er jeres yndlings julespise? 

Brunede kartofler er altid en vinder!

Jul eller nytår? 

Jeg holder rigtig meget af julen, det har jeg ikke altid gjort, men jeg synes, det er fantastisk at vende hjem og høre den ridsede gamle juleCD min mor altid sætter på, mens der laves mad i køkkenet og gaverne sættes under træet. Det er sgu ægte hygge. Nytår er næsten lige så godt, men jul er familien, og nytår er vennerne, og derfor kommer julen i første række.

Go’ jul derude.

Hør Turquoise Sun på Spotify.