AarhusEcho Julekalender 24. december – MARWAN

Marwan

Marwan

Navn: Marwan Mohamed

Kunstnernavn: MARWAN

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

Marwan Mohamed er en dansk-palæstinensisk rapper, der er sprunget ud af Aarhus V, hvor han er vokset op. I godt og vel 20 år har den aarhusianske rapper arbejdet med musik. I 2000 startede rappergruppen Pimp-A-Lot i Aarhus V, hvor MARWAN var med i selskab med bl.a. Jøden, og hvor andre rapper såsom L.O.C og U$O har gæsterappet. Her gik MARWAN under kunstnernavnet SLP (Statsløs Palæstinenser), og var med på udgivelserne af ’Uden om systemet’ (2001) og ’I er selv uden om det’ (2003). I 2007 fik han sit gennembrud med soloalbummet ’P.E.R.K.E.R.’

Med en intens rap og en provokerende lyrik, smider MARWAN problematikker på dagsordenen. Det er en rapstil, der læner sig op ad helt old-school rap med legender som bl.a. Tupac og Biggie Smalls, der brugte poesi og lyrik som talerør for deres frustrationer og verdensbillede. Rappens fødsel lå til grund for uretfærdigheder og gadebørnenes kamp mod hinanden og systemer. På samme måde bruger MARWAN sin musik til at råbe op om uretfærdigheder, formidle sin verden og stadig fokusere på fællesskabet.

Han sidder nu i studiet og arbejder på sit 9. album, og vi glæder os!

 

Hvad er din yndlings julesang?

Den med George Michael, ’Last Christmas’. Stemningen og melodien er bare hyggelig. Når man hører den, er man ikke i tvivl om, at det er jul. Selvom jeg ikke fejrer jul, så synes jeg, det er en hyggelig tid. Man kan ikke stikke af fra det. Det er meget godt for, jeg står ikke i en situation, hvor jeg skal købe gaver og hente juletræ, så jeg får ikke al den stress. Jeg oplever kun julen som pisse hyggelig. Definitionen af ordet hyggelig, kommer med julen.

Hvad er dit bedste juleminde?

Jeg får tit and, selvom jeg ikke holder jul med de folk. Så kommer de altid forbi med noget and til mig. Dét, synes jeg, er pisse hyggeligt. Jeg får det bare lige kastet ind ad brevsprækken. Så får jeg også gaver, selvom jeg ikke holder jul. Jeg giver også ud, men det er ikke et must, det er af lyst.

Hvad er dit yndlings julespise?

Det er and og søde kartofler. Man spiser ikke and ligesom man spise f.eks. kylling. Det er kun den ene gang om året for mig. Så fordi jeg kun får den ene gang om året, er det pisse lækkert at nyde. I Danmark har vi lettere ved at samles om et glas vin eller en øl, end om en middag. Men der er noget helt specielt, ved at samles om maden. Det synes jeg, man burde gøre noget mere, og ikke kun i julen.

Jul eller nytår

Jul. Helt klart. Jeg hader nytår. Der er for høje forventninger, for meget larm, ingen taxaer og for mange fulde mennesker. Hvis man så endelig skal arrangere noget et sted i byen, er der altid nogen, der ikke kan komme ind. Det er bare altid kaos for os [brune mennesker]. Nytårsaften er jo livsfarlig! Ej, jeg er mere til julen og hyggen. Det giver mere mening at være sammen med folk man elsker, nyde god mad og bare hygge.

Hør MARWAN på Spotify