AarhusEcho Julekalender 23. december – Birthe Kjær

Birthe Kjær - Foto: Birger Storm – Billedbladet

Birthe Kjær – Foto: Birger Storm – Billedbladet

Navn: Birthe Kjær

Kunstnernavn: Birthe Kjær

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

Den 1. september 1948 blev en dansktop dronning født i Aarhus. Allerede som 12-årig dannede Birthe Kjær trioen ’Sunshine’ med to jævnaldrende drenge, hvor hun fik sin debut og optrådte gennem fem år. Som 20-årig fusionerede hun med produceren og popsangeren Johnny Reimar, og samme år røg hun direkte op på dansktoppens førsteplads med debutpladen ’Arrivederci Franz’. Siden da har Aarhusianske Birthe Kjær skudt det ene hit afsted efter det andet, og har skrevet sig ind i historien med sange som ’Sommer og Sol’, ’Den knaldrøde gummibåd’ og ’Vi maler byen rød’ som hun i 1989 vandt Melodi Grand Prix, der er skrevet af Kjeld Heick og Søren Bundgaard. Birthe Kjær er kendt for sin positive og professionelle indstilling til faget, da hun formår at holde sig på toppen, men stadig bevare sit karakteristiske udtryk. Hun udfordrer faget, sig selv og publikum, og vi kan ikke få nok.

Vi vælger at tror på, at Birthe Kjærs positive, professionelle og stærke væsen af blevet præget af at have Smilets By som bagland.

Hvad er din yndlings julesang?

”Glade jul” elsker jeg allermest fordi den har sådan en smuk melodi og teksten handler om julenat, hyrder og Jesusbarnet. Det giver rigtig julestemning.

Hvad er dit bedste juleminde?

Den jul hvor jeg fik en flot dukke med ægte hår på hovedet. Det var ikke så almindeligt i 50`erne. Håret var min mors kusines hestehale, der var blevet ofret. Dukken har jeg endnu over 60 år efter

Hvad er dit yndlings julespise?

Jeg vil allerhelst have andesteg og jeg eeeelsker brune kartofler. Jeg rører slet ikke de hvide, hvis der er brune.

Jul eller nytår?

Julen er langt det hyggeligste – måske fordi det fejres sammen med familien. Det gør nytåret ikke.

Hør Birthe Kjær på Spotify