AarhusEcho Julekalender 22. december – EDDY 8000

EDDY 8000 – Foto: Clement Lindhardt

EDDY 8000 – Foto: Clement Lindhardt

Navn: Eddy

Kunstnernavn: EDDY8000

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

EDDY8000 producerer selv beats og har spillet som DJ siden 2005. Han er stifter af indielablet 8KILO, hvor han også fungerer som holdkaptajn. 8KILO repræsenterer sprøde kunstner som Danielo, Young Risiko, Louie Dufflebag, Davy, JegHaderKon, Mac Attack og Tony Stak, der alle har base på Institut for X. Når 8KILO rammer en scene med EDDY8000 bag bag knapperne, er du sikret en preformance med en genre, der hedder beskidt booty base, hvor deres mål er at levere kompromisløs underholdning til Danmarks svedende natteliv.

Hvad er din yndlings julesang?

Min yndlingsjulesang er ’Jul Det Er Cool’ med MC Einar. Jeg hørte sangen for første gang som barn, før jeg vidste noget som helst om hip hop. Jeg hørte den så mange gange i træk, at min familie fik hovedpine. På nuværende tidspunkt får jeg selv hovedpine af at høre sangen, men den var stadig med til at støbe fundamentet til min nuværende musiksmag.

Hvad er dit bedste juleminde?

Mit bedste juleminde er de Gucci solbriller, min lillebror, David, gav mig sidste jul. Jeg var tæt på at fælde en tåre, og det er stadig de eneste solbriller, jeg gider at gå med.

Hvad er dit yndlings julespise?

Min yndlings julemad er min mors juleand. Hun er selv vegetar og har aldrig smagt den selv. Det er svært at beskrive, hvad der gør den så god, men det er nok fordi, den er lavet med kærlighed. I år skal jeg selv stå for juleanden, så jeg håber, hun vil hjælpe lidt med opskriften.

Jul eller nytår?

Jeg vælger til hver tid jul over nytår, fordi vi har en stor familie. Vi har en stolt tradition med at dele en flaske chartreuse og lave køkkenet om til et diskotek.

Hør EDDY 8000 på SoundCloud