AarhusEcho Julekalender 2. december – Jon Norman

Jon Norman - Foto: Gísli Dúa

Jon Norman – Foto: Gísli Dúa

Navn: Jon Norðmann Óttarsson

Kunstnernavn: Jon Norman

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

23-årige Jon Norðmann Óttarsson er sangskriver, guitarist og forsanger i bandet ‘Jon Norman’. Med inspiration fra bands som Rolling Stones og Led Zeppelin, leger ‘Jon Norman’ med genre som 60’ernes britiske rock, med den amerikanske blues og Sydstaternes country. ‘Jon Norman’ arbejder altså med en “hotpot” af genre som blues, folk, pop og rock. Jon går på sangskriveruddannelsen på MGK, og er i gang med at lave sit første album, der kommer ud på vinyl til april 2020. I foråret 2019 udgav de EP’en ’Back In The Ocean’

Hvad er din yndlings julesang?

“Christmas card from a hooker in Minnapolis” af Tom Waits. Det er den der rør mig allermest. Det er bare en mørk sang, med tvist af sort humor til sidst. Den er ikke særligt julede. Der er jo typisk nogle formler og skabeloner for, hvordan en julesang skal være med klokker og bjælder, men det er der ikke i denne her sang.

Hvad er dit bedste juleminde?

Det må være sidste år. Det var første gang, jeg var med i køkkenet, og fik lov til at lave sovsen. Den blev ret god. Så jeg skal nok lave den igen i år. Det er et godt minde, fordi vi som familie var fælles om at lave maden. Det samlede os på en ny måde, der ligesom er starten på en ny æra.

Hvad er din yndlings julespise?

Min familie er fra island, så hjemme ved os får vi ”Hangikjöt”. Det betyder egentlig hængt skine, og det er vildt lækkert. Det får vi med stuvede kartofler.

Jul eller nytår?

Den er svær, men jeg går med jul. Julen har været et tidspunkt, hvor min mormor eller bror, der stadig bor på Island, kommer på besøg, eller vi tager op og besøger dem. Så det er ligesom en højtid, der samler familien, også dem man ikke ser så tit.

Hør Jon Norman på Spotify.