AarhusEcho Julekalender 19. december – Thea Nyboe

Thea Nyboe - Foto af: Jens Nordhausen

Thea Nyboe – Foto af: Jens Nordhausen

Navn: Thea Nyboe

Kunstnernavn: Thea Nyboe

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

Thea Nyboe laver blød alternativ popmusik, der får dig til at drømme dig væk i et svævende synth-univers. Med melankolske og minimalistiske tekster bliver du guidet af hendes modne, sårbare vokal. Siden Thea Nyboe’s første udgivelse “Drifting Away”, der blev udnævnt som Ugens Kanon og blev spillet på P3 og P6 Beat, er det meste arbejde forgået bag kulissen. Med en debut EP lige rundt om hjørnet og andre overraskelser i 2020, er Thea Nyboe klar til at indtage den danske musikscene.

Hvad er din yndlings julesang?

I juletiden bliver jeg altid nostalgisk, så det må være “Jesus og Josefine” med Julie og Martin Brygmann. Det minder mig om jul, da jeg var barn. Jeg elskede julekalenderen. Al julemusik af Martin Brygmann kan også bare noget.

Hvad er dit bedste juleminde?

Det må være da jeg fik mit første midi-keyboard i julegave for nogle år siden. Det var en dejlig overraskelse. Og det var en af de ting, jeg ikke vidste, jeg manglede i mit liv, før jeg åbnede gaven. Det keyboard har været med mig gennem tykt og tyndt.

Hvad er dit yndlings julespise?

Æbleskiver og gløgg. Med skamfuldt meget flormelis og en skvæt rom i gløggen.

Jul eller nytår?

Jul. Selvom det er en hektisk dag, hvor hele familien falder over hinanden ude i køkkenet, så er det dejligt at samles om noget simpelt og hyggeligt.

Hør Thea Nyboe på DR’s Karrierekanonen:

Hør musikken her!