AarhusEcho Julekalender 15. december – You Work for Me Now

You Work for Me Now – Foto: Kristian Arnesen

You Work for Me Now – Foto: Kristian Arnesen

Kunstnernavn: You Work for Me Now

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

’You Work For Me Now’ er blevet kaldt ”den bedst bevarede hemmelighed i indieverdenen i Danmark”, og når man lytter til bandet, er det ikke svært at forstå hvorfor. Her handler det hele om dét, der ikke er der; den planlagte pause, åndedraget, afbrydelsen af tonernes bevægelser, og en stille, men insisterende magtovertagelse. Lytterens fulde opmærksomhed forlanges, alt imens tonerne omfavnes af et lyrisk univers fyldt med aforismer, som til stadighed understreger en iboende tro på, at der er mere betydning i det, der ikke omgående giver sig til kende. Med to velanmeldte EP’er bag sig har You Work For Me Now etableret et ry som et indlevende liveband, hvis melodiske indierock kryber under huden på lytteren. I centrum står en særdeles stærk vokal, der altid formår at bjergtage publikum. ‘You work for me now’ udgiver en EP i løbet af december, som bandet har haft undervejs længe – og vi glæder os til at høre de nye toner fra bandet!

Forsangeren, Leon Møller, kommer her med hans svar på vores jule-spørgsmål:

Hvad er din yndlings julesang? 

“Have Yourself A Merry Little Christmas” med Frank Sinatra.

Hvad er dit bedste juleminde?

Mit yndlings juleminde er da jeg er 2-3 år og holder min Farfar i hånden rundt om Juletræet. Hans gamle rug bonde hånd, helt brun og tyk som en gorilla hånd. Min farfar var utrolig rar og stærk, og mindet hænger især ved fordi kun kendte ham til jeg var 5. Men det er som om jeg altid har ham med mig. Mine hænder ligner nemlig lidt.

Hvad er dit yndlings julespise

Mit yndlings julespise er nok ikke dét de fleste ville vælge, men jeg er jo halvt grønlandsk, og til jul fik min mor rensdyr af min morbror, som var elektromekaniker på en stor rejekutter. Men det er nok ribsgeléen, som er vigtigst for mig at få til jul. Der er så meget traditionel julemad at vælge imellem; and, medister, flæskesteg, gås. Så det er nemt for mig at holde jul, synes jeg.

Jul eller nytår?

I år er det julen, som jeg glæder mig mest til. Det er nok fordi jeg har en sød kæreste og hun venter vores datter, og så kommer hendes familie hjem til os.

Hør You Work for Me Now på Spotify.